7,2 105 tys. ocen
7,2 10 1 104660
6,8 42 krytyków
Watchmen. Strażnicy
powrót do forum filmu Watchmen. Strażnicy

Jakie chcielibyście zobaczyć ekranizacje komiksów?

Ja oczywiście Thorgala, Slaina, Lobo, Spawna. Myślę też że jeśliby zrobili dobrze Szninkla to byłby to najlepszy film fantasy w dziejach :)

ocenił(a) film na 10
Himiteshu

Spawn jest, ale dobrze by było jakby nakręcili remake. Lobo i deadpool.
Venom, carnage, toxin, anti venom, symbionty są świetne.
Fajnie jakby w nowej serii z rosomakiem wpletli historię z Dakenem i Romulusem.
Clone saga w spidermanie. Planet hulk w hulku a potem world war hulk w avengersach.
Saga image też fajna :D

ocenił(a) film na 10
tomcio1243

No wlasnie dobre imie Spawna musieliby odzyskac nowa ekranizacja. Symbioty a nie symbionty :P Będzie film Venom przecież niedługo. No planet Hulk tez chcialbym zobaczyć i wreszcie She-Hulk. Chcialbym zeby Thorgala zrobili tez tak jak Grę o Tron

użytkownik usunięty
Himiteshu

Ja bym chętnie zobaczył dobrą ekranizację Spawna, bo film z '97 to po prostu parodia i kiepski żart. A Lobo też ciekawa postać, więc czemu nie...

ocenił(a) film na 10

Tak, juz ich wymienilem, wolalbym zeby zabrali sie za murzyna jednak bo gdyby spieprzyli Lobo to fani by ich zjedli :P

użytkownik usunięty
Himiteshu

Co do ekranizacji komiksów takich jak Lobo, Spawn czy Spider-Man (ogólnie chodzi mi o komiksy wykorzystujące motywy sci-fi) to uważam że nie powinno się oszczędzać na tak zwane efekty specjalne. Wiem że to brzmi banalnie ale spójrzmy na najlepszy przykład Spawn'a z 1997 roku. Efekty tam nie były najlepsze (zresztą tak samo jak scenariusz i gra aktorska :/ ) co ogólnie psuło odbiór całego filmu. Zwracam na to uwagę bo czytałem gdzieś w necie że jakby powstała ewentualna kontynuacja wcześniej wspomnianego filmu z '97 to raczej bez znaczącego udziału budżetu na efekty specjalne. Akurat Spawn to komiks w którym jest sporo rzeczy z sci-fi i jakoś nie widzę tego pomysłu, choć nie twierdzę że to jedyny ważny aspekt, bo stawiałoby mnie to w złym świetle ;) Jeśli chodzi o Lobo to musiałbym jakoś przeczytać parę komiksów o nim by lepiej się zorientować w realiach tam panujących i móc się wypowiedzieć na temat ewentualnego filmu o nim, więc jeśli miałbyś jakiś link do jakiegoś komiksu o nim (o ile taki istnieje, nawet po angielsku) to byłbym wdzięczny :)

Himiteshu

Kingdom Come

ocenił(a) film na 10
TheWarLord

A co to?

ocenił(a) film na 10
Himiteshu

najlepszy komiks ze stajni DC :) Supes, Bats i reszta w podeszłym wieku stawiają czoła młodym, nieogarniętym herosom, którzy mają dzieś kodeks dobrego bohatera; przepotężny scenariusz, w którym walka tak na dobrą sprawę stanowi tylko tło, świetnie zarysowani bohaterowie, aż wstyd, że to się nie doczekało ekranizacji, nawet animowanej :)

ocenił(a) film na 10
HankMoody

Hmm, muszę w takim razie obczaic

użytkownik usunięty
HankMoody

Piękne rysunki Alexa Rossa, scenariusz ma parę fajnych zwrotów akcji- np ten z Shazamem- nawiązania do apokalipsy- miodzio, przedstawienie konfliktu nowej i starej gwardii przekonywujące. Tylko najlepszym komiksem DC bym tego w życiu nie nazwał, komiksy świetny, ale równocześnie naiwny i wbijający do głów naiwne przesłanie o byciu herosem.....

Znacznie lepiej wychodzą mało mdłe, nie słodkie, próby odarcia super-bohatera z jego mitu- Watchmen, Dark Knight Returns. Nie mówię już o czołówce z Vertigo, bo to jakby zupełnie inna, kosmiczna liga w porównaniu ze "zwyczajnym" DC.

ocenił(a) film na 10

Faktycznie, nie wiem dlaczego użyłem miana "najlepszego" kiedy jestem pewien, że chodziło mi o "ulubiony". Najlepszym to może jest w uniwersum tych właśnie superherosów, ale w całym świecie komiksów pewnie ledwo łapałby się do pierwszej 50. Mimo to wciąż polecam i marzę o ekranizacji :)

użytkownik usunięty
HankMoody

Spoko, masz prawo do swojego zdania ;) Kingdome Come to na pewno jeden z tych komiksów, które mają to coś i nie zaliczają się w żadnym razie do jakiejś taniej pulpy.

Himiteshu

Lobo, reboot Spawna.

ocenił(a) film na 10
hr_dooku

O Lobo się boję

Himiteshu

Kiedyś zapowiadano go tak!
http://conceptartworld.com/wp-content/uploads/2013/08/DC_Comics_Lobo_Concept_Art _Kenneth_Rocafort_03.jpg

ocenił(a) film na 10
hr_dooku

To jest nowy design w komiksie, jeździ furą a nie motocyklem teraz

ocenił(a) film na 9
Himiteshu

Spaaaaawwn!

ocenił(a) film na 10
Pulser_X

Na you tubie jest fajna krótkometrażówka o Spawnie, jest nowa wiec powinienes ja latwo znalezc

użytkownik usunięty
Himiteshu

Wierną ekranizację Ligi Niezwykłych Dżentelmenów w Rce, bo ta ostatnia ekranizacja niema prawie nic z liga wspólnego

ocenił(a) film na 10

nie wiem, nigdy nie czytałem

użytkownik usunięty
Himiteshu

Przeczytaj, warto, świetny XIXwieczny klimat, ciekawa kreska i bardzo dobrze ułozona fabuła spinajaca losy tych XIXwiecznych "x-menów"
ja czytałem tylko dwa pierwsze tomy ale tomy 3 i 4 to już wiek XX
ps. to też autorstwa Moora

Himiteshu

Gołota versus Predator :) A na poważnie to może Flash, Yans, Rork. Justice League też zasługuje na solidną ekranizację.

użytkownik usunięty
Himiteshu

Witam, z góry przepraszam za odkopywanie tematów sprzed lat, ale widzę że wspomniałeś o Spawnie. Piszesz że film z 1997 Ci się nie podobał - dawno go oglądałem i mało pamiętam, ale w sumie mi też nie przypadł do końca. Na dodatek nie znam się na kinie więc tym bardziej nie mam prawa do oceny. A czytałem twoje komentarze na forum i widzę że interesujesz się komiksami itp więc co do Spawna to polecam serial animowany z 1997, moim zdaniem to jeden z najlepszych seriali animowanych opartych na komiksach jakie powstały, co do dostępności serialu to myślę że dasz radę sam poszukać, jak nie to daj znać to powiem Ci gdzie można go załatwić.