7,2 105 tys. ocen
7,2 10 1 104660
6,8 42 krytyków
Watchmen. Strażnicy
powrót do forum filmu Watchmen. Strażnicy

Zacznę od tego że nie widziałem komiksu. Już od dłuższego czasu przymierzałem się do zakupu tego filmu i nareszcie! wietrzenie magazynów w mm to świetna okazja stellbok 2 dvd za 60 zł więc brać i oglądać.

Dobra taka mała informacja a co do filmu. Jako że uwielbiam filmy oparte o komiks (mimo że wszyscy po nich jadą) to i ten musiałem sprawdzić mimo że nie widziałem komiksu na oczy. Kilka informacji, trailery oraz gra Watchmen The End His Night i już wiedziałem że muszę zobaczyć ten film chociażby ze względu na Roschacha. Film bardzo mi się podobał ze względu na swój mroczny nieco szalony klimat na każdym kroku dziwki, mordercy (to nie Spider-Man) Jaki świat tacy bohaterowie mianowicie wcześniej wspomniany Roschach który już nie jedno widział i uległ presji tego szaleństwa. Można o nim powiedzieć porzuć zasady twój wróg ich nie ma i bez żadnych skrupułów zaszlachtuje wroga. W ogóle co innego można powiedzieć o jego kumplu Danie który to niczym Spider-Man nie robi zbytniej krzywdy wrogom. Ogólnie psychika i problemy bohaterów są tu na pierwszym planie poznajemy ich od podszewki (Roschach) Daje 9 i nie ma się co rozwodzić dalej.