7,2 105 tys. ocen
7,2 10 1 104660
6,8 42 krytyków
Watchmen. Strażnicy
powrót do forum filmu Watchmen. Strażnicy

Pod pretekstem prowadzonego dochodzenia autorzy przedstawiają kilku 'superbohaterów'. Każdy/a z nich posiada 'moce'. Łatwo skojarzyć je z cechami ludzkiej natury. Prezentacja wszystkich portretów wygląda dość mozolnie. Ostatecznie jednak widz otrzymuje niesamowitą propozycję poglądów na dobro ogółu/sprawiedliwość (w sensie pewnego ogólnego dążenia świata w ich kierunku).

Sceny pytań zadawanych między Walterem/Rorschach'em i psychologiem - pasjonujące.

ocenił(a) film na 4
_plq_

Reklama zapędziła do kin miliony ludzi po to by ujrzeli jak przeciętne "dziełko" zmalował reżyser. Same wyłuszczone w tym przydługim filmidle poglądy nie są ani zbyt odkrywcze ani specjalnie ciekawe.

Cineman_filmweb

Nie zrozumiałeś tematu geniuszu. Przeczytaj to z 3 razy to może to przetrawisz.

neo_angin

On jest zbyt tępy.

ocenił(a) film na 4
0wner2

A obaj panowie jesteście tak genialni że aż...żałośni :)

Cineman_filmweb

Na pewno nie bardziej niż ty.

Cineman_filmweb

Przeczytaj dwa razy temat bo twoja odpowiedź jest nieadekwatna (jak zwykle). Podpowiem ci że nie chodzi o reklamę filmu.

ocenił(a) film na 4
neo_angin

Wiesz co Anginka...dam ci satysfakcję i napiszę: moja wypowiedź jest adekwatna do niskiej jakości filmu, którego dotyczy :)))

Cineman_filmweb

Twoja wypowiedź świadczy o twoim zacofaniu w rozwoju. Przeczytaj 3 razy nazwę tematu trollu.

ocenił(a) film na 10
Cineman_filmweb

Rządzisz...
Słyszałem o dostosowywaniu języka do poziomu rozmówcy, ale o dostosowywaniu umiejętności poznawczych, przyćmiewaniu i zaburzaniu własnego rozumowania czy logiki pod poziom filmu słyszę po raz pierwszy. Gratuluję - jesteśta mistrzem...

ocenił(a) film na 4
Khaosth

Anginka musisz po 3 razy czytać aby coś zrozumieć - mnie wystarcza tylko raz :)

ocenił(a) film na 10
Cineman_filmweb

No proszę, nawet koordynację ruchową dostosowałeś pod poziom filmu, że w odpowiednie "odpowiedz" nie trafiasz. no władasz absolutnie...

ocenił(a) film na 4
Khaosth

Eee tam, maruda z ciebie :)

Cineman_filmweb

Ty nie czytasz 3 razy i wychodzą takie babole jak w tym temacie sucheuszu.

ocenił(a) film na 4
neo_angin

Słaby z ciebie herbatnik :)

ocenił(a) film na 4
neo_angin

Podnieciłeś się bo puściłeś pustego posta :)

Cineman_filmweb

Po prostu szkoda słów na twoje sucharstwo i głupotę. Od teraz bez odbioru.

ocenił(a) film na 4
neo_angin

Kurcze a ja jestem tak ograniczony że nawet polubiłem z Tobą rozmawiać :)

Cineman_filmweb

Bezguście z ciebie. Całkowite.

ocenił(a) film na 4
0wner2

Oj, przywaliłeś Angince równo :)))

Cineman_filmweb

Naucz się czytać bęcwale, to było do ciebie.

ocenił(a) film na 4
0wner2

Mnie to możesz najwyżej naskoczyć :)

_plq_

Bierność dr Manhattana i powodowany nią zanik wpływu/decydowania o czymkolwiek także ciekawy:)

_plq_

to kiedy i gdzie pojawia się Manhattan, pozwala zadać pytanie czy on coś w ogóle robi...
i ta jego ex na konferencji...:)