7,2 105 tys. ocen
7,2 10 1 104660
6,8 42 krytyków
Watchmen. Strażnicy
powrót do forum filmu Watchmen. Strażnicy

Naprawde podchodziłem do tego filmu z dużym sceptycyzmem głównie ze względu na dość sporo negatywnych wypowidzi na jego temat.Uważam, że film jest ciekawy, faktycznie ma specyficzny klimat,początek może co niektórych zniechęcić.Odrazu to napisze-wspaniała muzyka!! Film jest długi, ale nie zgadzam się z osobami ,które uważają że "się dłuży".Na moim seansie w Lublinie nikt nie wyszedł w trakcie filmu. Nie ma w nim faktycznie ciągłej akcji jak w innych produkcjach o tematyce Superbohaterów ,ale też nie można powiedzieć, że nic się nie dzieje. Przede wszystkim przedstawione postacie są ciekawe,inne od znanych mi dotychczas, np.Rorschach, wg. mnie najciekawsza postać w filmie.Zażut co do sporej brutalności w filmie, hm faktycznie są momenty w których krew się "leje" ale dla wielu będzie to atut:)Dodam, że nie czytałem komiksu a nawet o takim nie słyszałem. Uważam, że film jest ciekawy i wart obejżenia. Warto poświecić te ok 3h. Wiadomo, że wszystko jest kwestią gustu. Moja rada- nie zrażajcie się negatywnymi ocenami. Pozdrawiam