Film powalił mnie na kolana. Wszyscy bohaterowie mają swoje własne problemy, i nie są przesadnie nadludzcy. Do pozytywów można zaliczyć także ciekawą fabułę. Jedna z lepszych ekranizacji komiksowych jakie powstały. Całość uzupełnia nieziemski soundtrack, który pasuje do tego filmu w każdym calu. 8/10
4/10
Równe 3 godziny wycięte z mojego życiorysu na beznadziejny film. Dla kogoś,
kto nigdy nie czytał komiksu - bardzo nudny. Wrzuciłem go na tą samą półkę,
co Matrix - czyli, zbyt fantastyczne...
Nie czytałem komiksu, a mimo wszystko obejrzałem go p oraz drugi, również co jakiś czas oglądam ponownie niektóre sceny, gdyż nadal zachwycają.
Nie wiem co ludzie widza w tym filmie może jestem prosty i nie dostrzegam tego.Ale ja widzę w tym filmie tylko paru maniakow w obcislych strojach i durnowatymi pseudonimami oprocz Rorschach bo on jest mroczny i inny od tych niby bahaterow.Film jest za długi,akcja w tym filmie rozkręca się powoli,irytuje mnie także wygląd tych bohaterow. Plusy tego filmu to dobre efekty specjalne i Rorschach ktory ratuje honor prawdziwych bohaterow. Daje 5/10 ze wzgledu na Rorschach
Jeśli "K-pax-a" albo filmów Shyamalana również nie rozumiesz to trafiłeś w 10 z diagnozą? Możliwe, że masz po prostu gust skierowany na ciągłą akcję, zapewne uwielbiasz filmy sensacyjne, nawet klasy B, zgadza się?
Stary informuje cie że nie ogladam filmow sensacyjnych klasy B i moj komentarz nie napisalem aby wzbudzic zainteresowanie moja osobom po prostu ocenilem film tak jak ja na niego patrze.Wiec badzi taki mily i wroc do ogladania swoich straznikow i sie ciesz z tego ze ci sie podobaja.A nie oceniaj mojego gustu.A tak pozatym lubie filmy sensacyjne jak i inne gatunki.
Zgadzam się z przedmowcą. Świetny klimat, fabuła, skomplikowana i wciągająca intryga oraz soundtrack ze znanymi przebojami. Jedyna wada to dlugosc. Poza tym - super! 9/10
Ode mnie mocne 9. Bardzo dobry film i świetny soundtrack jak kolega wcześniej wspomniał. Wbrew wszystkim negatywnym komentarzom powiem szczerze że warto ten film obejrzeć, polecam go wszystkim:)
Nie miałem okazji czytać komiksu, a mimo to uważam, ze film był świetny. Bardzo dobra fabuła, genialna postać Rorschacha. Aktorstwo na bardzo dobrym poziomie. W filmie poruszane są bardzo ciekawe kwestie i spokojnie zaliczam go do ambitnych filmów.
Czytał¶em komiks, byłem zachwycony odwzorowaniem szczegółów. Reżyser bardzo
wiernie odwzorował świat "Strażników", no oprócz zakończenia oczywiście ale
o tym nie będę już pisał, przeczytajcie komiks :)
Moja ocenka dla filmu to solidna dziewiątka. Świetny film ukazujący bohaterów od tej drugiej strony inaczej niż zazwyczaj się to robi. Twórcy bardzo skupili się na nich i ich problemach. Słowem aktorstwo, muzyka, akcja 9!
Film rzeczywiście jedyny w swoim rodzaju. Nie czytałam komiksu, ale i tak absolutnie mnie porwał. Kreacja Rorschacha genialna.
Poza tym, bardzo dobrze, że to nie kolejna ugrzeczniona wersja super bohaterów ratujących świat i cieszących się powszechnym uwielbieniem.
Jestem pod wrażeniem.
ode mnie ledwo 3 na 10 beznadziejnie zagrani bohaterowie,beznadziejne ich problemy,sztuczny świat,producenci oddajcie mi moj stracony czas za to coś. to tylko moja opinia wiec ewentualna agresja ze strony fanow filmu jest zbędna a w przypadku jej nie będe na nia odpowiadać
Rozumiem, że chciałeś happy-end i więcej efektów specjalnych. TO obejrzyj "Transformers" :)
"Beznadziejnie zagrani bohaterowie" tu mnie rozłożyłeś! kto, gdzie i kiedy zagrał beznadziejnie? Jackie Earle Haley (Rorschach) no nie żartuj. Jon Osterman (Dr. Manhattan) czy może Patrick Wilson (Nocny Puchacz) może to wyjaśnisz?