Miała być kolorowa, przygodowa bajka o bohaterach, walczących ze złem, a był to dość krwawy obraz o ludziach, którzy niestety nie zawsze wybierają słusznie.
Początek dość banalny, ginie jeden z nich czyli prawdopodobnie będzie jakaś zemsta etc., a tu nagle się okazuję, że zmarły to kawał ch..o-cho:)
I w ogóle sceny gdzie ginie kobieta w ciąży, psy wykańczające nogę dziecka, odcinanie rąk więźnia, nawet scena bzykanka i tak dalej, i tak dalej...
Film warto zobaczyć, na pewno nie każdemu się spodoba, i nie każdy pewnie wytrwa do końca bo jest zupełnie inny niż się mogłoby wydawać. Mnie akurat pozytywnie zaskoczyło to że nie był banalny i prosty.
przeczytaj komiks to dopiero się zaskoczysz...niestety wiekszosc ludzi(w Polsce) twierdzi wlasnie ze film nudny i w ogole zero akcji bo sie nastawili na film o superbohaterach z super mocami i walczacych w obronie dobra a na koncu oczekiwali wzruszajacego happy endu...fajnie ze przynajmniej ty doceniles ten film :)
Komiks kiedyś czytałam, ale to było dawno temu i jedyne co zapamiętałam to człowieka w masce i kapeluszu właśnie.
A to, że ten film nie jest zwykłą fantastyczną opowiastką to plus jak dla mnie, bo dzięki temu był fajny, i właśnie ani nie był nudny ani pozbawiony akcji. Wszystko było bardzo ładnie wybalansowane moim zdaniem:)
Myślę nawet, że był bardziej sensowny niż Zemsta upadłych.
Nie można się ludziom dziwić na co się nastawili po obejrzeniu trailera. jak ci reklamują cukierki i je kupujesz to chcesz poczuć słodycz a nie tabasco ;) Dlatego nie dziwcie się rozgoryczeniu tych którzy poszli na ten film do kina.
Ludzie są zawsze rozgoryczeni. Bo jak nie muszą myśleć to film bezsensu, bez fabuły, głupi, jak muszą myśleć to z kolei film za długi i nudny.
No to jak w końcu ma być ?:)
Ja osobiście uważam, że film może być i lekki i ciężki byleby zostawił po sobie jakiś smak.
Napisałeś też wcześniej że film wyłączyłeś po 40 minutach jako że fabuła dążyła do niczego i nic się nie składało do kupy. Całość trwa 3 godziny, więc nie widziałeś większości dobrych scen??:)