7,2 105 tys. ocen
7,2 10 1 104660
6,8 42 krytyków
Watchmen. Strażnicy
powrót do forum filmu Watchmen. Strażnicy

Miała być kolorowa, przygodowa bajka o bohaterach, walczących ze złem, a był to dość krwawy obraz o ludziach, którzy niestety nie zawsze wybierają słusznie.
Początek dość banalny, ginie jeden z nich czyli prawdopodobnie będzie jakaś zemsta etc., a tu nagle się okazuję, że zmarły to kawał ch..o-cho:)

I w ogóle sceny gdzie ginie kobieta w ciąży, psy wykańczające nogę dziecka, odcinanie rąk więźnia, nawet scena bzykanka i tak dalej, i tak dalej...
Film warto zobaczyć, na pewno nie każdemu się spodoba, i nie każdy pewnie wytrwa do końca bo jest zupełnie inny niż się mogłoby wydawać. Mnie akurat pozytywnie zaskoczyło to że nie był banalny i prosty.

ocenił(a) film na 9
Gernisavien

przeczytaj komiks to dopiero się zaskoczysz...niestety wiekszosc ludzi(w Polsce) twierdzi wlasnie ze film nudny i w ogole zero akcji bo sie nastawili na film o superbohaterach z super mocami i walczacych w obronie dobra a na koncu oczekiwali wzruszajacego happy endu...fajnie ze przynajmniej ty doceniles ten film :)

ocenił(a) film na 9
Lepir

Komiks kiedyś czytałam, ale to było dawno temu i jedyne co zapamiętałam to człowieka w masce i kapeluszu właśnie.
A to, że ten film nie jest zwykłą fantastyczną opowiastką to plus jak dla mnie, bo dzięki temu był fajny, i właśnie ani nie był nudny ani pozbawiony akcji. Wszystko było bardzo ładnie wybalansowane moim zdaniem:)
Myślę nawet, że był bardziej sensowny niż Zemsta upadłych.

Lepir

Nie można się ludziom dziwić na co się nastawili po obejrzeniu trailera. jak ci reklamują cukierki i je kupujesz to chcesz poczuć słodycz a nie tabasco ;) Dlatego nie dziwcie się rozgoryczeniu tych którzy poszli na ten film do kina.

ocenił(a) film na 9
yoshimitsu

Ludzie są zawsze rozgoryczeni. Bo jak nie muszą myśleć to film bezsensu, bez fabuły, głupi, jak muszą myśleć to z kolei film za długi i nudny.
No to jak w końcu ma być ?:)
Ja osobiście uważam, że film może być i lekki i ciężki byleby zostawił po sobie jakiś smak.
Napisałeś też wcześniej że film wyłączyłeś po 40 minutach jako że fabuła dążyła do niczego i nic się nie składało do kupy. Całość trwa 3 godziny, więc nie widziałeś większości dobrych scen??:)