7,2 105 tys. ocen
7,2 10 1 104660
6,8 42 krytyków
Watchmen. Strażnicy
powrót do forum filmu Watchmen. Strażnicy

Efekty, kostiumy i make-up pierwsza klasa, ale fabuly to to za grosz nie ma. Zalatuje szmira. Juz wole te typowe Batmany i Supermany jesli chodzi o komiksowe filmy. X-Man sto razy lepszy. Przynajmniej cos sie z nich wynosi, maja jakis sens, a ta porazka to nie wiem po co powstala...zeby ukrasc nam czas, jak mniemam.

ocenił(a) film na 10
Usagi_V

Fabuła jest akurat jednym z najmocniejszych atutów tego filmu. obejrzyj film jeszcze raz na spokojnie i zwróć uwagę na wszystkie retrospekcje i wątki poboczne oraz poruszone problemy. Film przedstawia wiele aspektów życia i skłania do licznych refleksji i przemyśleń po jego obejrzeniu.

Usagi_V

refleksje po obejrzeniu 'X-Man'? aha.
za to jeżeli nie widzisz drugiego dna, masy wątków pobocznych, retrospekcji, przeróżnych smaczków i nawiązań, które składają się na film wyjątkowy, a w swoim gatunku, wręcz genialny... cóż, przykro mi.
chociaż, w gruncie rzeczy, mój post i tak nie ma sensu, jest bezcelowy. skoro 'Watchmen' 'zalatuje szmirą', a 'X-Man' jest 'sto razy lepszy'.

Kaileena_Farah

ups, mój błąd - 'X-Men', a nie 'X-Man', skopiowałam tytuł po autorce tematu i wyszło, jak wyszło.

ocenił(a) film na 10
Usagi_V

Przekaz X-men: Nie tępić mutantów.

O pierwszym zdaniu nie będę pisał bo ktoś kto piszę że Watchmen to film bez
fabuły (BTW istnieje taki?) to nachodzą mnie obraźliwe myśli o tym który
coś takiego głosi.

ocenił(a) film na 7
Usagi_V

fabułę to ten film akurat miał, ale w połowie filmu już mnie szlag trafiał z tymi spowolnieniami w co drugiej scenie..
film wg mnie stanowczo za długi i jeśli wyjdzie wersja reżyserska to z 10 razy się zastanowię nim obejrzę..

tak czy siak, daję 7/10 za wykonanie i bohaterów

ocenił(a) film na 8
diana6echo

Przecież to jakiś troll który w filmach widzi tylko efekty specjalne i na ich podstawie wystawia oceny :) pewnie jakiś pg 13;)

ocenił(a) film na 10
Usagi_V

Zacznijmy od tego że film jest na tyle poważny, że trzeba mieć co najmniej 18 lat i na swoim koncie trzeba miec oglądnięte wiele poważnych filmów. Zastanawia mnie wiek osoby która napisała tego posta... zapewne nawet jeśli miała by poniżej 18 teraz by się do tego nie przyznała... Jak już ktoś tu słusznie zauważył nie ma filmów bez fabuły - imposible! Baaaardzo podobały mi się wstawki różnych znanych piosenek :)... niektórych starych :) Ciekawie nakręcone... w końcu inaczej się to oglądało niż inne filmy miły powiew świeżości :)PODKREŚLAM NIE JESTEM FANKĄ komiksów czy filmów typu fantastyczna czwórka czy sin city... ale ten o dziwo mi się podobal... i ukazał nam pięknie ze nawet superbohaterowie są albo chorzy psychicznie albo ogólnie mają tez złą naturę chociaż niby pomagają :P

ocenił(a) film na 8
Usagi_V

co za post
albo nie ogladalas/es uwaznie albo nie znasz pojecia "fabula"
ale
"typowe batmany"???
tja "batmany" burtona sa strasznie typowe....
x-meni nie dorastaja im do piet i chyba zaden szanujacy sie kinomaniak nie powie "typowe batmany":)

a co do watchman
film bardzo dobry
akcja kreci sie powoli i dobrze
i swietny klimat noir
wiecej tu gadania,fabuly i swietny klimat niz akcji i dobrze
bezmyslnych filmow o superherosach ktozy spuszczaja lomot sup

ocenił(a) film na 9
Usagi_V

Jesteś po prostu za głupia na ten film.
Totalnie skompromitowałaś się tą wypowiedzią.