Wiem, że pytanie głupie, ale szczerze, zastanawiam się jak autorzy w erze hollywoodzkiego bum na PG-13 mają zamiar rozwiązać problem nagości? Dr Manhattan ganiał przeca przez większą część historii goluśny i na dodatek nieskrępowany. Sądzicie, że go rozbiorą do naga? Czy może będą równie zabawne sceny ukrywania przyrodzenia, co na Beowulfie? A może Snyder po prostu da mu bieliznę na cały film?
Raczej będzie bielizna. Spartanie też w komiksie mieli tylko peleryny, a w filmie było inaczej. Ale co innego komiks, a co innego film (bo tego raczej nikt nie będzie chciał oglądać :P).
A najlepsze ukrywanie przyrodzenia było w The Simpsons Movie :D.
No tak, tak, tylko to była komedia, Beowulf, za to miał być poważny i ciężki, a momentami mnie rozbrajał ;-)
Wracając do tematu, to nawet na plakacie widać, że kawałek szkła zasłania przyrodzenie Doktora. Ogólnie, całkiem skrzętnie ukrywają jak będzie wyglądał.
a co powiecie o przemocy i brutalnych scenach?
polecam rozdział XII tomu III -> myślicie że w ten sposób to przedstawią? :>
Ja czuję, że będzie "R". No i do tego wyszedł plakat, który mógłby potwierdzać istnienie nagości w tym filmie. :) http://gfx.filmweb.pl/po/70/89/317089/7200727.3.jpg?l=1218293124000
Ja słyszałem, że cała obsada aktorska będzie goła i przez 3/4 filmu będzie ze sobą kopulować. Pozostałe 1/4 to seks oralny.
Przecież Zack Snyder od początku zapowiadał, że film jest robiony pod R i po sukcesie jego "300" w ogóle nie widzę innej możliwości. Co do nagości pana niebieskiego to chyba nie jest aż tak istotna rzecz...
a tego nie wiedziałem :-) Dzięki.
Wiesz, mi się wydaje, że jednak w jego wypadku ma ona znaczenie, pokazuje jak bardzo jest on odległy od zwykłych ludzi... jakkolwiek to brzmi.
Nie wiem i szczerze gówno mnie obchodzi jak ważna dla fabuły jest nagość pana Niebieskiego , ale jeżeli siedząc w Imaxie , w pewnym momencie wyskoczy mi na ekranie 2 metrowy penis....wychodzę @_@.
Kojarzycie Srebrnego Surfera? On też był nagi, a problem rozwiązali - komputerowo zdegenerowali mu narządy płciowe. I tu będzie podobnie - masa mięśni zakryje tę niezgodność z biologią. :)
http://www.rowthree.com/wp-content/uploads/2008/08/drmanhattanempirecover.jpg Tu masz link do zdjęcia, ma gatki jednak :)
Przecież nie dadzą mu na okładkę dyndającego fiuta. Nie wiadomo, może jeszcze w filmie "to" będzie wyglądało inaczej.
na trailerze widać penisa, nie znam komiksu i nie wiem jak to ważne (???) dla fabuły ale tam mu wisi fred
Nagość to pół biedy.
W retrospekcjach Rorschach jest gwałcony. Jako dziecko. I tego... chyba
nie pokażą? :F