7,2 105 tys. ocen
7,2 10 1 104660
6,8 42 krytyków
Watchmen. Strażnicy
powrót do forum filmu Watchmen. Strażnicy

Jeśli przyzwyczaiłeś się do bohaterów w błyszczących zbrojach i o uśmiechu niczym z reklamy pasty Colgate ten film nie jest dla ciebie. Bohaterowie Watchmen pomimo że są superbohaterami są też ludźmi z ich lękami,wadami i problemami. Bohaterowie nie są tu kryształowi jak w produkcjach typu Avangers. Film Watchmen ma swój specyficzny mroczny klimat. Nie ma tu upiększania. Otaczający świat nie jest cukierkowy , ludzie stoją u progu wojny. Mnogość wątków i specyficzny klimat mogą przytłoczyć niezbyt wyrafinowanego widza. Podsumowując film Watchmen jest jak wypieczony stek momentami wydaję się przesolony ale to wciąż kawał pysznego mięcha. Polecam wszystkim acz dzieciarnia nie doceni kunsztu i klimatu tego filmu.

Real19

Wypraszam sobie, najstarszy nie jestem , a film jak dla mnie był nieziemski :D

ocenił(a) film na 9
BaronQV

Ja tak samo, większość moich "rówieśników" nie cierpi tego filmu, a ja jestem zachwycony.

ocenił(a) film na 8
JoKeR7991

Twoi rówieśnicy są od Ciebie młodsi?

ocenił(a) film na 9
napruto

Nie, ja naprawde jestem młody :)

ocenił(a) film na 8
JoKeR7991

Wierzę, sam mam 8 lat

ocenił(a) film na 9
napruto

Ale ty jesteś stary pierdziel.

ocenił(a) film na 8
JoKeR7991

Czemu?
Jesteś ode mnie starszy

ocenił(a) film na 9
napruto

Pierdziel sie, ja mam 4

ocenił(a) film na 8
JoKeR7991

To niemożliwe

ocenił(a) film na 9
napruto

Życie zaskakuje z każdym dniem.

ocenił(a) film na 8
JoKeR7991

Ja na serio mam 8

ocenił(a) film na 9
napruto

Nie zaprzeczam

ocenił(a) film na 9
Real19

Podzielam Wasza opinię jak i ogólną ocenę.Witajcie w klubie "9ki".
Nigdy nie dałem żadnemu filmowi 10 na filmwebie.9 to absolutne TOP w moim zestawieniu z innymi filmami.Ten film jest najlepszy w komiksowej kategorii.

ocenił(a) film na 10
Real19

Też mi sie podobał .Głowienie dlatego że opowiadal o superbohaterach bez super mocy czyli zwykli ludzie przy niezwyklej robocie.I to mnie w nim urzeklo najbardziej.

ocenił(a) film na 8
Gunshine

Nie przesadzaj zwykli ludzie to nie byli..... No chyba, że masz na myśli Dr Manhattana....

ocenił(a) film na 10
DeadHawk

A gdzie ty u niech widziałeś(aś) super moce.Oprócz umiejętności bicia sie to żadnych mocy nie widziałem.A imiona bohaterów były dziedziczone jak tytuły szlacheckie,Jedyne wyjątki to Nocny Puchacz który miał statek sowe oraz Dr.Manhatan który sie jakosnapromieniował podczas projekcie Manhatan.

ocenił(a) film na 8
Gunshine

Popatrz sobie na jakąkolwiek scene walki i pomyśl jeszcze raz czy jakikolwiek człowiek potrafiłby tak zrobić:) Może i nie mają jakiś mega super mocy strzelania z ręki ogniem ale "ZWYKLI LUDZIE" to na pewno nie są :)

ocenił(a) film na 10
DeadHawk

Oj akrobaci lub uczniowie z Shaolin.Troche treningu i cwiczen i tez tak moge^^

ocenił(a) film na 8
Gunshine

pfffffffff!!!! hauhuhauhaehu

użytkownik usunięty
Real19

Dzieciarnią już dawno nie jestem i też nie doceniam ogromu zasług tego film dla świata, wprost nie mogę opanować wdzięczności dla twórców tego dzieła. Moje życie nie miało by sensu, gdyby nie ten zaszczyt oglądania tego arcydzieła;)
Tak dobrze? Bo przecież wypada tylko dostać orgazmu, inaczej jest się przecież ślepym dzieciakiem

ocenił(a) film na 9

Może chociaż pół argumentu? Albo ćwierć? Nie chce mi się strzępić na Ciebie języka.

A kto mówi że trzeba dostać orgazmu? Po prostu uważam ten film za niedoceniony. Nie ma lepszych i gorszych filmów są tylko źle dobrane. Ale skoro ten film nie jest gorszy od takiego filmu jak np Avengers to czemu ocena jest tak słaba? ( Film Avengers wymieniłem ze względu na udział w nich grup superbohaterów, nie dane było mi oglądać). Nie ma co się oszukiwać skoro niektórzy widzą w filmie tylko efekty a nie fabułe, postacie czy klimat (odsyłam do mojego tematu o Matrixie i wypowiedz użytkownika gejzermocy )

użytkownik usunięty
Real19

Ok, ok, ale na przyszłość, jak już kogoś odsyłasz do jakiego tematu, to weź i wstaw linka, bo nie mam czasu ani ochoty grzebać we wszystkich twoich wypowiedziach.

ocenił(a) film na 8
Real19

Fil jest naprawdę dobry pod względem dialogów, stylizacji aktorów i kultowej muzyki. Swoją budową przypomina mi filmy takie jak "Kill Bill" i "Sin City", które są prowadzone monologami bohaterów i akcja przenosi się z wartkiej w bardziej statyczną.

ocenił(a) film na 7
Real19

Też się dołączam, kapitalny film, nietuzinkowi bohaterowie efekty i kostiumy al'a lata 50-60 dobra obsada, wszystko dobrze zrealizowane. Może to nie Topowy Blockbuster ale film genialny w swej prostocie i przekazie a dzięki ludzkim superbohaterom film godny polecenia i obowiązkowy na liście fanów dobrego kina.

ocenił(a) film na 10
Real19

bez wachania dałem 10/10. najlepiej obejrzeć oczywiście wersję ultimate cut.