Czy zamierzacie również obejrzeć "Tales of the Black Freighter" jeśli pojawi się w Polsce (ekranizacja komiksu który pojawia się w "Strażnikach")? http://www.filmweb.pl/f495319/Tales+of+the+Black+Freighter,2009 A swoją drogą to chciałbym również wiedzieć czy warto iść na samego "Watchmena", bo jeszcze go nie oglądałem a słyszałem że to jakaś alternatywna historia zimnej wojny.
Nawet jeśli zawiodą mnie "Strażnicy", to będę tym filmem zainteresowany (tylko jakby mniej :)).
Sam pomysł brzmi interesująco i jestem ciekaw jego realizacji. Lubię horrory, dramaty, także kiedyś powinienem się skusić.
Pamiętajcie też, że prócz tego komiksu na płycie będzie jeszcze jeden filmik.
Pozdrawiam.
Tak zgadza się, niestety ów film (mowa o WATHCMEN THE MOVIE) trochę zniechęcił do obejrzenia Tales of the Black Freighter ale nie aż tak bardzo żeby sklasyfikować w ten sam sposób, może to być całkiem fajna wizja, niż ta w STRAZNIKACH.
Jeśli o mnie chodzi niezbyt mnie to interesuje, bardziej ciekawią mnie dodatkowe sceny które znajdą się w dir cut.
nie zupelnie, na film oczywiscie warto isc i wysiedziec do konca, chyba ze ktos nie rozumie z niego nic to po co sie meczyc, raczej odnajdzie sie na nim tylko osoba inteligentna i fani...
film opowiada alternatywna historie, jednak nie samej wojny, ukazuje swiat, w ktorym sa zamaskowani straznicy prawa, ich wplyw na spoleczenstwo i wydarzenia historyczne (wojna w wietnamie w tydzien, zabojstwo JFK), mozesz znalezc duzo opisow, jest to wielowatkowy film, ale najlepiej przekonaj sie sam co jest grane, zignoruj neagtywne opinie i sam zobacz...
a co do "tales of.." to musze to koniecznie zobaczyc, czytajac komiks bylem zachwycony ta historia, jestem pewien, ze jej animacja bedzie rownie szokujaca i klimatyczna...JEDNO ALE...jest to swego rodzaju KOMENTARZ do poszczegolnych wydarzen w "watchmen", jak i historia niezbedna do oryginalnego zakonczenia, wiec sadze, ze animacja zostanie dobrze przyjeta JEDYNIE przez osoby, ktore KOMIKS przeczytaly...RESZTA poprostu NIE ZROZUMIE...dla reszty bedzie to ZWYKŁA historia piracka.