7,2 105 tys. ocen
7,2 10 1 104660
6,8 42 krytyków
Watchmen. Strażnicy
powrót do forum filmu Watchmen. Strażnicy

Czy zamierzacie również obejrzeć "Tales of the Black Freighter" jeśli pojawi się w Polsce (ekranizacja komiksu który pojawia się w "Strażnikach")? http://www.filmweb.pl/f495319/Tales+of+the+Black+Freighter,2009 A swoją drogą to chciałbym również wiedzieć czy warto iść na samego "Watchmena", bo jeszcze go nie oglądałem a słyszałem że to jakaś alternatywna historia zimnej wojny.

Bociek_O_le

http://www.filmweb.pl/f495319/Tales+of+the+Black+Freighter,2009

ocenił(a) film na 8
Bociek_O_le

O ile nie będzie taki nudny jak WATHCHMEN THE MOVIE.

666wszechmocny666

To podobno ma być po części horror, więc raczej nie powinien być nudny.

ocenił(a) film na 10
Bociek_O_le

Nawet jeśli zawiodą mnie "Strażnicy", to będę tym filmem zainteresowany (tylko jakby mniej :)).
Sam pomysł brzmi interesująco i jestem ciekaw jego realizacji. Lubię horrory, dramaty, także kiedyś powinienem się skusić.

Pamiętajcie też, że prócz tego komiksu na płycie będzie jeszcze jeden filmik.

Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 8
Khaosth

Tak zgadza się, niestety ów film (mowa o WATHCMEN THE MOVIE) trochę zniechęcił do obejrzenia Tales of the Black Freighter ale nie aż tak bardzo żeby sklasyfikować w ten sam sposób, może to być całkiem fajna wizja, niż ta w STRAZNIKACH.

Khaosth

Jeśli o mnie chodzi niezbyt mnie to interesuje, bardziej ciekawią mnie dodatkowe sceny które znajdą się w dir cut.

ocenił(a) film na 9
Bociek_O_le

nie zupelnie, na film oczywiscie warto isc i wysiedziec do konca, chyba ze ktos nie rozumie z niego nic to po co sie meczyc, raczej odnajdzie sie na nim tylko osoba inteligentna i fani...
film opowiada alternatywna historie, jednak nie samej wojny, ukazuje swiat, w ktorym sa zamaskowani straznicy prawa, ich wplyw na spoleczenstwo i wydarzenia historyczne (wojna w wietnamie w tydzien, zabojstwo JFK), mozesz znalezc duzo opisow, jest to wielowatkowy film, ale najlepiej przekonaj sie sam co jest grane, zignoruj neagtywne opinie i sam zobacz...
a co do "tales of.." to musze to koniecznie zobaczyc, czytajac komiks bylem zachwycony ta historia, jestem pewien, ze jej animacja bedzie rownie szokujaca i klimatyczna...JEDNO ALE...jest to swego rodzaju KOMENTARZ do poszczegolnych wydarzen w "watchmen", jak i historia niezbedna do oryginalnego zakonczenia, wiec sadze, ze animacja zostanie dobrze przyjeta JEDYNIE przez osoby, ktore KOMIKS przeczytaly...RESZTA poprostu NIE ZROZUMIE...dla reszty bedzie to ZWYKŁA historia piracka.

ocenił(a) film na 8
G_R_Z_3_C_II_U

No może nie do końca zwykła ale masz racje :)

Dla tego sam mam zamiar czekać na DC Strażników gdzie będzie ona włączona do filmu :)