PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=317089}
7,2 104 tys. ocen
7,2 10 1 104495
6,6 49 krytyków
Watchmen. Strażnicy
powrót do forum filmu Watchmen. Strażnicy

http://dvdtimes.co.uk/content/id/70650/watchmen-r1us-bd-in-july.html

Z tego co tu piszą wynika, że Director's Cut będzie na wydaniu dwupłytowym a wersja kinowa na jednopłytowym - tymczasem znając politykę wydawniczą Imperiala, który wyda u nas ten film (tak, mimo że to film Warnera u nas wyda go Imperial), można się obawiać, że wyda tylko jednopłytówkę jak to zrobił w Die Hard 4.0 i Iron Manem (zwłaszcza że Watchmen w polskich kinach radziło sobie bardzo słabo) - innymi słowy - Director's Cuta możemy nie zobaczyć, a jesli do tego dojdzie, to zamiast moich pieniędzy Imperial zobaczy tylko mój środkowy, wyprostowany palec. Kupię film w jakimś angielskim sklepie wysyłkowym.

Who's with me?

Jeżeli "Director's Cut" będzie w miarę dopuszczalnej cenie, to z pewnością kupię film na amazonie pod koniec lipca.

użytkownik usunięty
Edward_Nozycoreki

Na Amazonie?

dvd.co.uk i HMV prawie zawsze mają niższe ceny zarówno za same filmy jak i za wysyłkę (2,5 funta w HMV, 1 funt w dvd.co.uk).

Ja i tak mam "łącznika" który najpierw w UK kupuje, a potem przy okazji dostarcza do Polski ;)

Edward_Nozycoreki

Ale wypaśna edycja
http://hmv.com/hmvweb/displayProductDetails.do?ctx=280;-1;-1;-1;-1&sku=765283
cena co prawda wynosi całe 18 funtów, ale może się skuszę.

użytkownik usunięty
Edward_Nozycoreki

Ja tam nie mam cierpliwości na łączników skoro mogę film zamówić, zapłacić za przesyłkę 5 zł i mieć go w domu trzy dni później - to wersja optymistyczna bo zdarza się, że przesyłki idą i 10-14 dni, ale z DVD.CO.UK zazwyczaj przychodzą w 2-5 dni.

PRZEPRASZAM ZA OFF-TOPIC

ale jak byłem w UK to właśnie zakupiłem sobie parę płytek CD w HMV (cenowo muzyka amerykańska i brytyjska w większości wypadków o wiele tańsza niż w Polsce) i mam takie pytanie:
czy z tego sklepu online faktycznie wysyłka do Polski jest taka niedroga i bezpieczna?

Mam nadzieje że Imperial wyda to jak należy, bo się czaje na wersję Director's Cut oczywiście

Napisałem mejla do Imperiala m.in. w sprawie czy będzie 2DVD. Jak odpiszą, w co wątpię, to wam tutaj info przekażę.

ocenił(a) film na 10

Oczywiście edycji bez wersji reżyserskiej nie mam nawet zamiaru kupować, więc warto aby Imperial o tym wiedział - też im chyba wyślę maila z pytaniem.

W sumie liczyłem na trochę więcej dodatków na dwupłytowej edycji, ale i to mnie satysfakcjonuje. Grunt by te materiały były ciekawe.

Co do samych opakowań, to bardzo mi się podoba pierwsza okładka z rozbitą szybą (wam też się kojarzy z "Die Another Day"?) i mam nadzieję, że właśnie tak będzie wyglądała nasza polska edycja. Pozostałe dwie mnie osobiście jedynie śmieszą. Edycja Widescreen wygląda jak okładka tandetnie efekciarskiego sensacyjniaka, której autorzy nie mogli się powstrzymać przed poprawieniem dobrego na 'lepsze' (podobnie jak było z okładką "Matrix" Reaktywacji"), zaś edycja z opakowaniem w kształcie głowy Rorschacha wygląda infantylnie - lepszym pomysłem byłby przekrój pojazdu Puchacza lub konstrukcji z Marsa.

ocenił(a) film na 10
Khaosth

Czyżby żadna z edycji nie miała "... Black Freightera"? Trochę bardzo szkoda.

ocenił(a) film na 9
Khaosth

A "black freighter" nie miał być montowany w DC?

ocenił(a) film na 10
Numer_44

Czas niby się zgadza, ale jest na styk. Nie dodaliby przy tym żadnych aktorskich wstawek? Chciałbym się upewnić.

ocenił(a) film na 9
Khaosth

Również wysłałem maila z pytaniem do "Cesarza", ale wydaje mi się, że nic z
tego nie wyjdzie. Oni swoich klientów mają literalnie za nic. Zobaczcie ile
w tym roku stracimy przez tego dystrybutora. "Star Trek" Abramsa ukaże się
na pewno jako jedno płytowe wydanie. A w USA zapewne ukaże się 2dvd z
licznymi dodatkami. Mam tylko nadzieję, że "Transformers: ZU" i "Anioły i
Demony" wyjdą jako dwu dyskowe dvd/ blu ray.

ocenił(a) film na 10
Groening

To ja jeszcze wyskoczę z głupim pytaniem:
Do jakiego działu wysyłacie swoje maile? Marketing, handlowy, public relations? :)

ocenił(a) film na 9
Khaosth

Znaczy gdzieś kiedyś czytałem że na rozszerzonej wersji jest 20 minut BF(taki skrócony) i 20 min. dodatkoch scen aktorskich, ale nie wiem ile w tym prawdy.

ocenił(a) film na 8
Numer_44

Generalnie miały być 3 wersje:
zwykła kinowa
DC bez BF- trwa ona 190min
DC z BF ma trwać 205min
więc wychodzi, że DC będzie dłuższy o te 25-27min a sam BF trwa około 20min i wszystko czasowo by się zgadzało.
Ja bym najbardziej chciał kupic na BR DC z BF, ale nie pogardził bym też DC z BF jako dodatek. Jeżeli natomiast w PL będzie wersja tylko kinowa to pokaże im środkowy palec i ściągnę DC z neta

ocenił(a) film na 9
FvJ

Kurde ciągnie się ten czas od sensów kinowych, a tu DvD nie ma...

ocenił(a) film na 9
Numer_44

Nie wiem jaką politykę przyjął Imperial, ale znając tego dystrybutora to
wyda ten film znacznie później w stosunku do premiery dvd/blu ray w USA.
"Australia", która miała premierę w grudniu 2008, wyjdzie na dvd we
wrześniu, chociaż w większości krajów film ten leży już na półkach
sklepowych. To samo z "Walkirią". Nie dość, że sztucznie opóźnia wydawanie
filmów na dyskach, to jeszcze kastruje je z dodatkowych płyt bonusowych. A
taki Galapagos, wydaje 3 wersje "Ciekawego przypadku Benjamina Buttona". W
standardowym opakowaniu dvd, jako edycja specjalna, limitowana z lusterkiem
i wydanie steelbook. Gdyby dystrybutorem w Polsce był Galapagos byłaby
nadzieja, a tak nie chcę krakać, ale wydaje mi się, że z "Watchmen" będzie
podobna sytuacja jak z premierą dvd "Iron Mana". Cały cywilizowany świat
będzie miał dwu płytowe wydania, a u nas będzie dostępny marny jeden dysk.

ocenił(a) film na 10
Khaosth

Skoro odpowiedzi od dystrybutora nie widać, to może maile do sieci handlowych powysyłać? Traffic, Saturn, Media Markt i takie tam?

ocenił(a) film na 10
Khaosth

W Trafficu nic jeszcze nie wiedzą.
Fajnie jakby dzięki temu sieci handlowe same zaczęły nagabywać o dwupłytową edycję. :)

ocenił(a) film na 10

smutna wiadomość od @Gieferga http://www.filmweb.pl/topic/1145436/Brak+dir+cuta+dla+regionu+2.html

PS. Gieferg, w sumie to śmiecisz. Nie mogłeś tego tutaj napisać?

użytkownik usunięty
Khaosth

Nie mogłem :P Bardziej zwróce uwagę jak będzie widać, a news dośc istotny. Poza tym Filmweb to i tak jeden wielki śmietnik.

ocenił(a) film na 9

Smutne, ale od czego są ..., jak oni w ch* tak i my.

ocenił(a) film na 9
Khaosth

Hm to chyba będzie trzeba ze Stanów ściągnąć...

ocenił(a) film na 9
Hilarious

Wersja Ultimate/Final Cut (czyli ta trwająća 3 godziny 25 minut, gdzie BF jest wyświetlane epizodycznie za każdym razem jak bohater przejdzie obok stoiska z gazetami (WOW!)) wydana będzie w okolocach Comic-conu, który odbędzie się 23-26 lipiec. Wcześniejszych wersji- kinówki i director's cut nie warto kupować. Tym samym Ultimate Cut prawie napewno nie będzie dostępne w polsce, czemu? A no temu, że watchmen to nie opowieść o papieżu-polaku..

ocenił(a) film na 7
Hilarious

Nie chce mi się czytać tego wszystkiego, co napisaliście wyżej, a mam jedno pytanie: Kiedy "Watchmen" wychodzi na DVD???

ocenił(a) film na 10
Hilarious

Ogólnie mnie zabiło... Totalnie...

Załatwiłbym sobie ze US i A gdyby była taka możliwość ale wtedy jestem
zablokowany: W rodzinie tylko ja to obejrzę po angielsku:(
A brat i ojciec również chcieli by to zobaczyć...

ocenił(a) film na 9
Dorikin

No to kup kinówkę z Polski;> Eh co poradzić mało fajnych wydań DVD jest u nas, chciałem Blade Runnera nabyć to też wydałem z 5 dych na słabe, co prawda dłu płytowe wydanie.
Jednak za tym Ultimate Cutem to chyba się wysilę i sprowadzę sobię 40 minut dłuższy film to jest to. Ponoć mają też opcja z komentarzem reżyserskim jak to miało miejsce właśnie w Blade Runnerze.

Dorikin

Dorikin -> jest jedna opcja - jeżeli miałbyś możliwość podłączyć PC lub laptopa do telewizora to napisy do nielegalnych kopii DVDRip powinny pasować też do oryginalnego DVD, większość popularnych odtwarzaczy wideo (którymi pewnie oglądasz XviD-y) odtwarza zupełnie bezproblemowo DVD

ocenił(a) film na 8
LiMiTED_UNCUT

http://www.stopklatka.pl/wydarzenia/wydarzenie.asp?wi=56127&strona=dvd

Narazie wiemy, że nic nie wiemy. A mamy prawo podejrzewać, że będzie dupa w wydaniem PL

użytkownik usunięty
FvJ

Na razie wiemy że dir cuta u nas nie będzie (przynajmniej w najbliższym czasie). W tej sytuacji mogę tylko zadedykować Imperialowi gest Johnnego Casha z mojego avatara, bo moich pieniędzy nie zobaczą.

ocenił(a) film na 10
LiMiTED_UNCUT

Możliwość jak najbardziej jest (HDMI w Lapku i TV), jak bd taka opcja to trzeba bd spróbować:P

ocenił(a) film na 9
Dorikin

http://www.stopklatka.pl/forum/temat/46808,,551905#551905

Imperial wydaje tylko wersję kinową. O rozszerzonej możemy zapomnieć.

ocenił(a) film na 8
Groening

"Jak informuje polski dystrybutor filmu "Watchmen. Strażnicy", tytuł ten dystrybuowany będzie na DVD w naszym kraju jedynie w wersji kinowej. "

Kij im w ..... (chociaż, można być naiwnym i zacząć łapać ich na słówka..."na DVD w naszym kraju jedynie w wersji kinowej" że wersja BR będzie reżyserska....

ocenił(a) film na 9
FvJ

http://www.filmweb.pl/%22Stra%C5%BCnicy%22+w+wersji+rozszerzonej+na+DVD+tylko+w+ USA,News,id=52518 no jednak nie będzie wersji reżyserskiej u nas ;/

ocenił(a) film na 7

DC tylko w USA.:/

ocenił(a) film na 9
_Garret_Reza_

Z tego co podaje Imperial, film ukazuje się pierwszego dnia szkoły.

http://www.imperial-cinepix.com.pl/products/2732-Watchmen-Straznicy-2-dyskowe-Wy danie-Specjalne

użytkownik usunięty

A tymczasem Watchmeni w wersji dir cut wypłyneli w necie w znośnej jakości.

Jakby nie niecne praktyki dystrybutorów które pozbawiają nas mozliwości zakupu dir cuta kijem przez szmatę bym takiej wersji nie dotknał, ale w takiej sytuacji...cóż...

użytkownik usunięty

Warner nie wprowadza w swoich Blu-Rayach zabezpieczenia regionu, więc droga wolna, bez ograniczeń:)

Na stronie Imperial jest info że 2009-09-08 będzie wydany na dvd-wersja jednopłytowa i DWUPŁYTOWA:).Jest światełko w tunelu ich pazerności:)

ocenił(a) film na 9
raffo

Ale w Polsce tak? Wiesz, muszę się upewnić ;)

ocenił(a) film na 9
uzi43

No chyba, że Imperial wywinie taki sam numer jak w przypadku "Iron Mana". Zapowiadał zarówno edycję jedno jak i dwu dyskową, a wydał tylko tę pierwszą. Mam nadzieję, że w tym przypadku sytuacja się nie powtórzy.

użytkownik usunięty
Groening

Europa nie dostanie DC. Było to już powiedziane milion razy. Dwupłytówka imperiala zawiera wersje kinową + dodatki.