7,2 105 tys. ocen
7,2 10 1 104660
6,8 42 krytyków
Watchmen. Strażnicy
powrót do forum filmu Watchmen. Strażnicy

Pierwszy film od czasu Matrixa, któremu dałem 10 punktów.

"Strażników" można albo pokochać albo znienawidzić (co jest zresztą
widoczne na forum filmwebu"

Ale pamiętajcie, że nienawiść zawsze jest górą dlatego liczba
negatywnych postów będzie przytłaczająca.

Tak czy siak, radzę samemu wyrobić sobie opinie. Przy czym polecam kino
a nie zacisze smętnego pokoju i kradziony film.

Zresztą każdy ma to, na co sobie zasłużył, nie? ;-]

***Zastrzegam sobie prawo do posiadania własnej opinii***

ocenił(a) film na 8
remigiusz_maciaszek

Zgadzam się w całej rozciągłości z tą opinią.Mi się film podobał,prawdopodobnie najlepsza adaptacja komiksu jak dotąd i szczerze mówiąc dziwię się iż na filmwebie Strażnicy mają tak słabą ocenę.

ocenił(a) film na 10
remigiusz_maciaszek

Uwielbiam ten film. Niestety nie znam komiksu, ale wielu rzeczy dowiedziałam od osób które go czytały. Do kina poszłam sama, żeby nikt mi nie przeszkadzał oglądać dzięki czemu mogłam wyłapać wszelkie istotne fakty dla niektórych "niewidoczne". Czekałam na ten film ponad 6 miesięcy i wiedziałam czego mam się spodziewać, więc rozczarowana nie jestem. Dla mnie rewelacja :)
Dziwię się, że ocena filmu tak maleje. Chyba większość ludzi woli oglądać "idealnych superbohaterów" i "mega wyczyny kaskaderskie" które nie skłaniają do refleksji.
Dla mnie ten film to rewelacja!!!

ocenił(a) film na 9
Kasiek_21

Popieram Kasiek_21 w 100%. Szczerze mówiąc wybrałem się na ten film bez większego przygotowania, spodziewając się kolejnej adaptacji komiksu naszpikowanej akcją i efektami specjalnymi. Każda minuta w kinie utwierdzała mnie w przekonaniu ze ta adaptacji diametralnie różni się od innych. Brutalne, odważne sceny dają do myślenia, niebanalna historia, znakomicie przedstawiona teoria "mniejszego zła". Rewelacja!!!

ocenił(a) film na 9
remigiusz_maciaszek

U mnie film ma 9, też mi się bardzo podobał ale jedynie 2 filmy w mojej opinii zasługują na 10/10.