Niech piekło pochłonie Imperial Cinepix i pamięć o nim zaginie na wieki. Dziś miała być premiera. Mknę z wywalonym jęzorem do najbliższego empiku, by sobie osłodzić koniec wakacji i powrót do pracy, a tu kupa. Premiera przesunięta. Może 4 września. A może 8. Nie wiadomo. Mieszkam niedaleko centrali Imperialu, chyba jutro pojadę i spalę im tę budę. Toż to skandal. Jakby to był jakiś Stary Plotter czy inny Tłajalajt, to już od północy by sprzedawali. Ale nieee, jak dobry film, to się nie spieszą, k**wie syny. Normalnie brakuje mi cenzuralnego słownictwa. Oby parchem porośli.
Ja bym raczej klął na EMPiK niż na Imperial bo w Saturanch już ponoć jest. Poza tym w EMPiKu kupuja głownie ci co lubią zdrowo przepłacać.
Ponoć steelbook wygląda tak:
http://img10.imageshack.us/img10/3859/d...lector.jpg
I'm not impressed.
Liczyłem na coś ładniejszego. Będe się musiał zastanowić czy nie wziąc jednopłytówki i poczekać na pięciopłytówke która pewnie kiedyś dotrze do Europy...
Jutro sprawdzę w Saturnie. Ale póki co nie mają też w Trafficu (to bardzo dobrze zaopatrzone miejsce) ani w FilmOutlet (duża firma wysyłkowa). Być może jest to problem dystrybutorów pośredniczących, ale poważny wydawca, jakim mieni się Imperial powinien zadbać o dostępność swoich produktów. Poza tym, Twoje zdanie o "lubiących zdrowo przepłacać" zabrzmiało jakoś niemiło (może jestem dziś nieco przewrażliwiony). Jeśli jestem w błędzie co do Twoich intencji w tej materii, to przepraszam.
Ja dzisiaj kupiłem w moim ulubionym sklepie wysyłkowym Punkt 44 dwupłytówkę w steelbooku za 59,90 i z darmową wysyłką. Spodziewam się że dotrze w piątek.
"Poza tym, Twoje zdanie o "lubiących zdrowo przepłacać" zabrzmiało jakoś niemiło"
EMPiK ma zazwyczaj filmy o 10-20 (a w przypadku większych boxów nawet o 50 i więcej) zeta drożej. W ciągu ostatnich kilku lat, kupiłem tam tylko The Dark Knight (i przepłaciłem) bo chciałem mieć wydanie w tej tekturce z Jokerem, a tylko w EMPiKu takie mieli. To ni emiało zabrzmieć "niemiło" to raczej dobra rada :) Starsze filmy z kolei czesto opłaca się sprowadzać z angielskich sklepów, czesto mają polskie napisy, dwupłytówki kosztują mniej niż jednopłytówki w polskich sklepach, a wysyłka to 1 funt czyli ok 5 zeta w sklepach takich jak Lovefilm i DVD.CO.UK.
Gieferg, masz 100% racji. Ja też w Empiku kupuję tylko i wyłącznie jak w MM
nie ma tego co chce albo nie chce mi się czekać na kuriera ze sklepów
internetowych. Czyli niezmiernie rzadko chociaż czasami maja filmy w
fajnych cenach (Via Armageddon, Twierdza czy Dzień niepodległości za 19,99)
Na Imperial bym tu nie wjeżdżał. Raczej na sklepy. W Saturnie kupiłem wczoraj, jeszcze przed południem. A w Media byłem specjalnie 31 sierpnia z pytaniem kiedy będzie, to koleś powiedział, że 1 września premiera, no ale do Media Marktu dowiozą dopiero pod koniec tygodnia. No i z ciekawości poszedłem wczoraj też do Empiku, ale dupa, nie było. ;]
No chyba, że Imperial nie lubi niektórych sklepów i dowozi np. tylko do Saturna.
Ok, rzeczywiście w Saturnie był. Ale klątwy z Imperiala i tak zdejmować nie zamierzam:) Już raz mi się narazili, wydając Star Wars w DD6.1, gdy w rzeczywistości New Hope było tylko DD5.1. Dzięki za dobrą radę, w empikach kupować już nie będę.
Pozdrawiam
Imperial zasługuje na wszelakie klątwy. W zeszłym roku nie wydali dwupłytowego Iron Mana, w tym roku chyba nie wydadzą dwupłytowego Star Treka ;/
Ja mam inne pytanie. Otóż na stronie empika piszę, że wersja dwupłytowa nie ma ani lektora an napisów. To Prawa??
W wersji dwupłytowej jest lektor (film) i napisy (film + dodatki). Natomiast ciekawi mnie czy dystrybutor zdaje sobie sprawę, że na płycie z dodatkami nie ma czegoś co opisuje jako "video-niespodzianka". Co ciekawe informacja o czymś takim pojawia się zarówno na stronie Imperial Cinepix, jak i na pudełku - za to na płycie tego nie ma. Ciekawe.
Może to tzw Easter Egg? Ukryty (Czasami bardzo, bardzo mocno) plik z danymi
(Video, fotki itp).
Kupiłem steelbooka w Punkcie 44 za 59,90, dotarł wczoraj.
Co do samego filmu - oczywiście jak w ałej Europie jest to wersja kinowa czyli ta leposza wg mnie, no i po czwartym seansie nadal uważam że to zdecydowanie najlepszy obok Batmanów Nolana film superhero jaki nakręcono.
Co do dodatków:
Na pierwszej płycie jest 15 minutowy dokument Technologie famtastycznego świata. Na drugiej 27 minutowy dokument o komiksie, kolejny mniej więcej tej samej długości dokument "Prawdziwi superbohaterowie, prawdziwi strażnicy", dalej dzienniki video (ok 10 krótkich filmików, obejrzałem z nich na razie jeden, trwał 3,5 minuty, podejrzewam że całości bedzie z pół godziny), teledysk i 3-minutowy filmik z viralovej kampanii reklamowej, czyli w sumie materiału raczej poniżej 2 godzin, a powyżej półtora.
Steelbook mimo że niebyt mi się podobał na zdjęciach to jednak jak się go ma w ręku robi duzo lepsze wrażenie.
Jeszcze fotki:
http://images42.fotosik.pl/105/73f7ab7e441c470c.jpg
http://images45.fotosik.pl/194/cb65204321d85a13.jpg
W każdym razie jeśli w Europie pojawi się wydanie 5-płytowe to również kupię, niekoniecznie polskie (na które niespecjalnie licze, Imperial i tak mnie zaskoczył tym, że wydał tę dwupłytówkę jak nalezy) w bo wystarczy mi polskie tłumaczenie w kinowej wersji filmu.
Jeszcze słówko o lektorze dla tych, których to interesuje - po ostatnich przypadkach dawania do filmów kiepskich lektorów (QoS miało tragicznego, wcześniej The Dark Knight niewiele lepszego) tym razem jest dobry lektor (nie sprawdziłem kto dokładnie, ale jeden z tych lepszych), z tym, że tłumaczenie jakie czyta dośc znacznie odbiega od tego, które jest w napisach - np zamiast Komedianta jest Błazen.
Mam pytanie.
Czy Steelbook różni się czymś (poza opakowaniem oczywiście) od zwykłej edycji dwupłytowej ?
No ja dzisiaj zamówiłem:D tez z punktu44 :) Teraz tylko czekać:) Szkoda tylko że nie ma dodatkowo tales of black freighter:) ale cóż teraz czekam:) aha i juz zapłaciłem 69.90 nie 59 :(:(
Niemożliwe. Żadne wydania DVD oprócz wypasionych kolekcjonerskich tyle nie kosztują. Poza tym widziałem w Saturnie za 65, a tam ceny są zwykle takie same jak w MM, więc komuś się musiało coś popierdzielić.
No nie mam powodu by kłamać. Może był to jakiś błąd, ale na pudełku była cena ponad 100zl. 113 albo 116.
"No nie mam powodu by kłamać."
Albo tobie się pomieszało, albo temu co ceny przyklejał :P
No pewnie to ten od cen;p na wszystkich było tak naklejone ale obsługi się nie spytałem a szkoda. Ale przynajmniej Punkt44 a mnie zarobi;p
Wiecie coś może o edycji Ultimate Cut, gdzie ponad dodatkowe sceny BF jest wgrany w film lub po prostu jako dodatek, no i interesuje mnie by było też tam Under the Hood, nie jestem kolekcjonerem płyt mam tylko Blade Runnera w ładnej edycji, resztę z koszy w marketach za 19 zł, ale wyjątkowo Watchmena chce mieć maksymalnie wypasionego.
Wiemy coś:
http://www.dvdactive.com/news/releases/watchmen-the-utlimate-cut.html
Niespecjalnei podoba mi się ta okładka, no i póki co zapowiedzaino to wydanie tylko w USA.
A wszystkich zainteresowanych wydaniami DVD/BR zapraszam na: http://forum.kolekcjonerdvd.pl/index.php