7,2 105 tys. ocen
7,2 10 1 104660
6,8 42 krytyków
Watchmen. Strażnicy
powrót do forum filmu Watchmen. Strażnicy

czy warto obejrzeć film.Z góry dziex za odpowiedz

ocenił(a) film na 10
Kinomaniak20

Zdecydowanie tak! Tylko nie nastawiaj sie na Spidermana czy Xmen. Nie ten klimat.

Kinomaniak20

Jeżeli jesteś wielbicielem komiksów to tak. Ja poszedłem na premierę tego filmu tylko dlatego, że namówił mnie kolega. Dla mnie to straszny gniot, 3 razy zasnąłem podczas seansu. Jeżeli nie widziałeś jeszcze oscarowego "Slumdoga" to zdecydowanie polecam ten rewelacyjny film zamiast "Watchmen".

ocenił(a) film na 10
michal_jedraszczak

Slumdoga widzialem w sylwestra i film napewno ma lepsze tempo i o wele lepiej sie go oglada ale jest intelektualna wydmuszka. Jesli takiego filmu szukasz to napewno bedzie lepszy niz Watchmen.

ocenił(a) film na 6
QLT82

Ja sie na filmie zwiodlem. Komiks nie przeklada sie na ekran, przynajmniej nie w rekach Zacka "Snydera, ktory chyba caly film krecil na rapidowej kamerze, a pozniej wybieral, co by tu sobie spowolnic... :/.

Lepiej przeczytac 200 razy komiks, chyba. Pierwsze pol filmu jak najbardziej w porzadku, pozniej to juz z gorki i to w "takim-se" stylu.

ocenił(a) film na 8
Kinomaniak20

Jasne ze warto, ja poszedłem na niego dwa razy jednego dnia.

ocenił(a) film na 4
Kinomaniak20

JA sądzę, że nie warto. Niby taki hit, a nie mogłam doczekać się końca. 2,5h słabego filmu.

ocenił(a) film na 9
JARA

JARA - trzeba bylo isc na "Kochaj i Tancz" (na ktorym zapewne juz dawno bylas) a nie na film nieco bardziej wymagajacy...

ocenił(a) film na 6
lukdos

Raczej na spłyconą wersje komiksu nieco bardziej wymagajacego :). Ladnie i efekciarsko zapakowana.

Film jest dla kazdego, albo sie podoba, albo nie. Nie jest jakis wymagajacy moim zdaniem..

Kinomaniak20

Od początku każdy kto czytał komiks ostrzegał że ten film nie będzie dla masowego odbiorcy. To nie jest transformers czy spiderman w którym co 5 minut walą sie po ryjach, tutaj czystej akcji jest bardzo malo. Jeżeli widz nastawi się na akcje to zawiedzie się, a jeżeli lubi dramaty, detektywistyczne historie i przegadane filmy to biędzie to dla niego acydzielo.

ocenił(a) film na 10
Kinomaniak20

Zależy na co masz ochotę. Jeśli na film akcji to możesz się zawieść. Akcja dozowana stopniowo, film bardziej skupia się na relacjach między bohaterami i na ich przeszłości.
Jeśli niekoniecznie chcesz wybrać się na film akcji to warto. Gęsty, czarny jak smoła klimat w połączeniu z rozważaniami dotyczącymi istoty, wartości życia (a przecież z pozoru to film o ludziach w rajtuzach i kolorowych trykotach;)