7,2 105 tys. ocen
7,2 10 1 104660
6,8 42 krytyków
Watchmen. Strażnicy
powrót do forum filmu Watchmen. Strażnicy

Rewelacja

ocenił(a) film na 9

Osoby które wybrały się na niego z nadzieją akcji bez konkretnego scenariusza, czegoś w rodzaju Batmana będą zwiedzone. Nie czytałem komiksu - mimo to nie miałem problemów ze zrozumieniem treści filmu.

ocenił(a) film na 8
Awgwa

Dokładnie tak było. Większość ludzi w kinie się nudziła i nie zrozumiała sensu i powagi tego filmu.

Buker7

hm, ja dopiero dziś o tym filmie usłyszałam... ale przypuszczam że się na niego wybiorę ;]

ocenił(a) film na 9
Awgwa

ZGADZAM SIę! Ten film według mnie był genialny, bezkompromisowy i taki nieholywoodzki(wybaczcie za ew. błędy :P). Fabuła przemyślana, szczera i zarazem brutalna w odbiorze! W tym filmie nie czuć było ogłupiającego ugrzecznienia, uproszczenia i płytkości. Bardzo głęboki z genialnym(wybaczcie za powtórzenie) zakończeniem. Owszem... można by się uprzeć że jakby skończyli troche szybciej film(Ci którzy widzieli to wiedzą może w którym momencie) to wychodząc z kina ciągnąłbym szczękę po podłodze... a tak zdążyła się ciut zamknąć ;>. Film bardzo wierny komiksowi, końcówka trochę zmieniona... ale DEFINITYWNIE nie wyszło to filmowi na złe.

ocenił(a) film na 9
bykuallmighty

Wybaczcie za podwójny post... jezu.. przeraża mnie tak niska ocena... mam nadzieję że podwyższą ją ludzie którzy WIEDZIELI na jaki film idą :).

ocenił(a) film na 9
bykuallmighty

Owszem... można się doczepić do paru rzeczy :P, żeby nie było że to ideał ^^. Osobiście jednak uważam że to jeden z najlepszy filmów(jeżeli nie najlepszy) tego roku(i pewnie tak zostanie aż to jego końca). Czytałem komiks ;p, idealna kopia to to nie jest, ale trudno by było przenieść tak głęboką historię na ekran. Reżyser wywiązał się z tego dobrze, może i bardzo, ale genialnie raczej nie, nie zmienia faktu że film jako całość wg. mnie jest świetny!

ocenił(a) film na 8
bykuallmighty

Ja nie czytałem komiksu ale przed seansem zapoznałem się z charakterystyką bohaterów "Watchmen". Wiedziałem czego się spodziewać po tym filmie, że nie będzie kolorowo jak w Batmanie czy Supermenie które ostatnimi czasy przeważnie "Supermen:Powrót" który był przepełniony patosem aż do szpiku kostnego. "Watchmen" to pesymistyczny obraz opowiadający o bezradności wobec całego systemu. To coś naprawdę nowego, oszałamiającego! Aktualnie poszukuje komiksu by wciąż delektować się tą porywającą historią.