7,2 105 tys. ocen
7,2 10 1 104660
6,8 42 krytyków
Watchmen. Strażnicy
powrót do forum filmu Watchmen. Strażnicy

Rewelacja!

ocenił(a) film na 9

Już sam komiks Alana Moore'a, to było coś czego nie zapomnę. Pomimo pewnych skrótów i drobnych zmian w stosunku do pierwowzoru (i mniej drobnych - np. superbohaterowie są tu nieco silniejsi niż zwykli ludzie), film jest również rewelacyjny. Jedynie nie pasował mi do końca aktor grający Ozymandiasa, ale na to można przymknąć oko. Obejrzałem właśnie najdłuższą dostępną wersję i pomimo aż 3,5 godziny siedzenia przed ekranem, ani na chwilę film mnie nie nudził. Wspaniałe kino!

ocenił(a) film na 8
Malignus

Mam pytanie, gdzie znalazłeś tak długą wersję, sam oglądałem 2 godziny i 40 minut, jestem jednak ciekaw tej niecałej godziny więcej. Zgadzam się, że film to kawał wielkiego kina. Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 10
Tiw

Wersja Directors Cut trwa 3:06, dłuższej chyba nie ma. W każdym razie polecam wersje DC w HD, rewelacja. Od czasu pierwszego Batmana nie było tak dobrze zrealizowanej adaptacji komiksu. Panu Syderowi należą się ogromne brawa, tym bardziej, że wybrał niełatwy komiks.

ocenił(a) film na 9
Torin

Jest, The Ultimate Cut. Z wplecioną animacją na podstawie komiksu czytanego przez chłopaka na ulicy. http://www.superherohype.com/news.php?id=8715

ocenił(a) film na 9
Malignus

Nie są silniejsi od normalnych ludzi, po prostu starano się wprowadzić 'komiksowe' sceny walki- nanjlepszym przykładem jest walka ozzy vs comedian

ocenił(a) film na 10
Hilarious

Są silniejsi. Kulturyści też są. I bokserzy. W Komiksie to było dokładniej. Po prostu ci superbohaterowie przeszli trening jakiś. Aczkolwiek się zastanawiam do dziś co i gdzie ćwiczył Rorschach, czy po prostu taki jest pomysłowy.