Brawa za niekonwencjonalne ujęcie, re-definicję superbohaterów, plastyczność oraz muzykę. Minus za czas trwania, nieudolny chwilami scenariusz [końcówka filmu].
minus? błagam fani skręcają jeszcze dłuższe wersję i naprawdę temu filmowi nie powinno się ująć ani minuty. Scenariusz nie jest nieudolny w żadnym momencie, mimo niektórych zmian w stosunku do komiksu pozostaje identyczny przesłaniem a nawet wprowadza trochę własnej interpretacji. Pomimo to zapytam co jest wg Ciebie nieudolne w końcówce?
Aha, już wiem, jak się nazywa (ULTIMATE CUT) i skąd ściągnąć. Sorry za niepotrzebne zawracanie głowy.
W żadnej nie ma animacji wplecionej w film chyba, że jest jeszcze nowsza wersja. Animacja jest dodatkiem do filmu w którym głos podkłada Gererd Butler.
Tak, teraz jest bo właśnie skończyłem dzisiaj oglądać Ultimate Cut, gdzie taki młody chłopak Bernard czyta przed kioskiem z gazetami komiks, po trochu każdego dnia.
No tak to jest akurat identyczne jak w komiksie ale wg mnie kinowa wersja jest najlepsza zwłaszcza jeśli chodzi o muzykę. Bo o ile się nie mylę w tej wersji fanowskiej nie ma muzyki z piosenkami tylko same utwory symfoniczne.Chyba, że w tej wersji jest jeszcze inaczej. Masz też śmierć Hollisa Masona tam?