7,2 105 tys. ocen
7,2 10 1 104660
6,8 42 krytyków
Watchmen. Strażnicy
powrót do forum filmu Watchmen. Strażnicy

Zauwazyliscie jak dobrze jest dobrana muzyka szczególnie piosenka Boba Dylana do intra na początku np przy scenie w której dziennikarze fotografuja martwego Dolarówke, który utknął w obrotowych drzwiach i został zaszczelony, Dylan śpiewa " nie stójcie w drzwiach, by nie mógł przejść nikt", podobnie dalej " zrozum to,że nic zrobic nie możesz" i "klient" matki Rorschacha czytający o bombie atomowej u Rosjan oraz "szybko sie zmienia porządek świata" przy scenia jak komediant zabija Kennediego

ocenił(a) film na 10
ulvar

Szczerze mówiąc nie zwróciłem na to uwagi, ale następnym razem lepiej się tej scenie przyjrzę.
Wkleję link do Twojego tematu w odkopywany temat http://www.filmweb.pl/topic/1122220/Rzecz+o+muzyce+%28SPOILER+ALERT+!!!%29.html ażeby wszystko było w jednym miejscu. :)

ocenił(a) film na 9
ulvar

Nie tylko Dylana, zobaczcie co robi Rorschach, gdy na pogrzebie leci Sound of Silence:
W moich niespokojnych snach szedłem sam
Przez ciasne, brukowe ulice.
W blasku ulicznej lampy
Postawiłem kołnierz, chroniąc się od zimna i wilgoci
;)

ocenił(a) film na 7
Picu

No ale halleluja bo kolesiowi za przeproszeniem stanął to już przesada.

ocenił(a) film na 10
tom_1984

Jakbyś przez lata nie używał, a potem sprostał zadaniu, to na jednym "Halleluja" by się pewnie nie skończyło. :)

Khaosth

A jak Adrian widzi Daniela i Rorschacha na ekranie, to jest akurat "two riders were aproaching" :D

ocenił(a) film na 9
ulvar

Przede wszystkim "The Time They Are A Changin" Boba Dylana wymiata! świetnie pasuje do klimatu tegoż filmu. Ogółem cały soundtrack świetny.

ocenił(a) film na 9
Rorschach_

jeden z lepszych soundtracków jakie ostatnio słyszałem w filmie...
kawałek Dylana też świetnie pasował w filmie Wanderers, kto widział ten wie...
Watchmen: 9/10