7,2 105 tys. ocen
7,2 10 1 104660
6,8 42 krytyków
Watchmen. Strażnicy
powrót do forum filmu Watchmen. Strażnicy

Wersja reżyserska

użytkownik usunięty

Oglądałem wersję, która trwa ponad 3 godziny. Miał ktoś styczność z obiema wersjami i może podać różnice?
Przyznam, że czuć było monotonię trochę po początku, ale jak na ponad 3 godzinny seans, w którym ziewnąłem raptem dwa razy - mówi samo za siebie. Kino świetne, długie i jestem ciekaw, jak wypada normalna wersja.

Jednak można połączyć efektowny film z klimatem i fabułą. Nie jestem pewien, ale to chyba pierwszy taki przypadek w historii? Jak znacie inne tytuły w których jest akcja i porządna fabuła, dajcie tu znać.

http://www.kmf.org.pl/dir_cut/watchmen.html

ocenił(a) film na 10

Istnieje jeszcze wersja, która trwa 3,5 godziny. Chciałbym to widzieć, niestety ciężko to znaleźć.

ocenił(a) film na 10
michi468

w necie znajdziesz bez problemu - Watchmen (Ultimate Cut) - ostateczna 3.5h wersja. Jest kilka dodatkowych scen i wpleciona, krwawa animacja komiksu, który czyta chłopak przy kiosku. Mimo, że historyjka fajna, to nie wiem po co została dodana, bo nie ma nic wspólnego z fabułą filmu. Zamaiast tej animacji mogli na przykład wytłumaczyć czym jest ten dziwny kot Ozymandiasza, i dlaczego go dezintegrował w reaktorze. Przecież wcale nie musiał go zabijać.
Mimo wszystko jak na 3.5h film ogląda się świetnie, i nie jest nudny.

ocenił(a) film na 10
zonk_2

to i tak ten ultimate cut dosc krotki :) sam film trwa tylko godzine
krocej :P