7,2 105 tys. ocen
7,2 10 1 104660
6,8 42 krytyków
Watchmen. Strażnicy
powrót do forum filmu Watchmen. Strażnicy

Mam dosyć idiotów, którzy idą na tego typu adaptacje, a potem narzekają. Miller robiąc The Spirit za bardzo skoncentrował się na formie, a treść odgarnął na drugi plan. Jednak rozmawiając z kolegami uznaliśmy, że był to znośny średniak. "Inni" oceniali go nie jako Will Eisner's The Spirit, tylko Frank Millers Sin City, cieszę się, że docenili tę epicką historię w klimacie noir, ale tworzenie z niej szablonu do którego będzie porównywać się wszystkie następne filmy jest pomyłką.

Watchmen to niestety średniak, ale tak go określi osoba, która miała styczność z tą historią na papierze, dla reszty oczekujących wartkiej akcji, cycków i widowiskowych pojedynków proponuję alternatywę w psotaci Wolverine'a.

ocenił(a) film na 8
chemicznie_czysta_biel

Ale Wolverine tego nie spełni ma PG-13 czyli brak krwi,fucków i cycków.Poza tym IMHO Watchmeni to bardzo dobry film,na pewno lepszy od reszty filmów które nam ostatnio serwują.

chemicznie_czysta_biel

Nie czytałam komiksu, ale oceniając sam film był moim zdaniem zdecydowanie za długi. Po koniec był już bardzo nudny. Bardzo podobała mi się postać Roschacha. Był on jedyną jasną postacią tego filmu. Wyróżniał się.Podsumowując, film słaby- ale komiks może być całkiem fajny i dlatego go przeczytam:)

ocenił(a) film na 10
BlackRibbon

Ciekawe, jak gusta zmieniają odbiór filmu. Ja w końcowym etapie filmu aż wychylałem się z fotela w kinie. IMO była bezbłędna ;).