7,2 105 tys. ocen
7,2 10 1 104660
6,8 42 krytyków
Watchmen. Strażnicy
powrót do forum filmu Watchmen. Strażnicy

Jeżeli ktoś spodziewał się heroicznych i nieskazitelnych bahaterów jak Superman to na pewno się przeliczył.

Watchmen mają wady, nie są idealni. Nie potrafią uratować świata przed wojną nuklearną pomimo, że jeden z nich może formować materię jak Bóg.

Widać rękę twórców 300. Jest też jedno odwołanie podczas gdy krew pada na drzwi i zamiast 3001 widać samo "300".

Jeżeli kogoś ten film na prawdę wynudził to zapraszam do obejrzenia faceta z matami na spodniach.

"Kiedy w końcu zrozumiecie, że to nie ja jestem zamknięty z wami tlyko wy jesteście zamknięci ze mną"

muzyka - 10
zdjęcia - 10
efekty - 10
fabuła - 10

ogółem - 10/10

ocenił(a) film na 10
rafamalk

Podpisuje się obydwiema rękami pod oceną,film genialny jakkolwiek nie pozbawiony drobnych błędów które jednak w ostatecznym rozrachunku nie umniejszają geniuszowi całości,do kina szedłem z pewnymi nadziejami ale efeky przerósł moje oczekiwania genialny soundtrack,a osobom które narzekają w stylu oddajcie mi 20zl za bilet gratuluje że nie jesteście w stanie na podstawie zapowiedzi,ocenic czy na film jest warto iść,nawet dziecko jak jest z mama w sklepie to wie jakiego batonika lubi i umie pokazac palcem a ludzie którzy chodza w ciemno na seanse są poniżej poziomu takiego dziecka
10/10

ocenił(a) film na 8
QuentinPP

hmmm

Moja dziewczyna kiedy ogladałem trailery , mówiła ze nie pójdzie ze mną na ten kicz :)

Ja sam byłem bardzo źle nastawiony do tej produkcji. Komiks znałem, uwielbiałem i nie wierzyłem ze da sie to poprawnie sfilmować.

Poszedłem do kina na 23.55 z myślą ze przynajmniej będę miał potem prawo narzekać że się nie udało. Wyszedłem uradowany.

następnego a w sumie to już tego samego dnia, poszedłem z dziewczyną na ten film. Ja się nie nudziłem ani przez chwilę mimo ze nawet nie 10 godzin minęło od pierwszego oglądania ona zaś po seansie stwierdziła ze bardzo chce przeczytać komiks.

Filmowi daje 8/10 - jednak komiks jest duzo lepszy. Ale czekam na DC. Może wtedy dam 9.

W każdym razie Snyder wyszedł z zadania nie tylko obronną ręką, on po prostu pokazał że ma wielki talent i zmysł wielkiego filmowca.