7,2 105 tys. ocen
7,2 10 1 104660
6,8 42 krytyków
Watchmen. Strażnicy
powrót do forum filmu Watchmen. Strażnicy

jestem w szoku

ocenił(a) film na 10

Odkąd usłyszałem o filmie Watchmen, byłem przekonany, że to kolejna tandetna produkcja opowiadająca o gościach w plastikowych strojach. 5 minut temu skończyłem oglądać film i jestem w szoku, bo była to najlepsza ekranizacja komiksu jaką widziałem. Nawet nie patrząc przez pryzmat komiksu, Watchmen to rewelacyjny film. Właściwie nie ma tu typowych bohaterów , każdy ma swoje mroczne tajemnice i słabości, a bliżej im do zwykłych ludzi niż do zbawców świata z nadprzyrodzonymi mocami. Nie jest to też na pewno film dla dzieci, mroczny klimat i niektóre krwawe sceny czynią go naprawdę wyjątkowym w swojej kategorii.
Moja ocena
- scenariusz - 9/10
- muzyka - 10/10
- gra aktorów - 9/10
- reżyseria i zdjęcia10/10
Scena początkowa z różnymi wydarzeniami historycznymi - 100/10 :)
Podsumowując 10/10
Chciałbym żeby powstające filmy częściej mnie tak mile zaskakiwały, zazwyczaj działa to w drugą stronę

ocenił(a) film na 10
zonk_2

Miałem podobne odczucia przed filmem. Watchmeni już się wpisali do grona filmów kultowych.

ocenił(a) film na 10
BSQ

A jakze przy tym niedocenionych. Ludzie zachwycaja sie plastykowym avatarem nie zauwazajac Straznikow. Ich strata :)

Dla mnie jest to film w scislej czolowce "ulubionych" :)

ocenił(a) film na 10
zonk_2

Kopara mi opadła w trakcie seansu i nie mogłem oczu oderwac od ekranu żeby ją pozbierac ! Po obejrzeniu jakoś wszystkie komiksowe ( i nie tylko) superprodukcje zmalały w moich oczach. Wstyd przyznac ale o komiksie dowiedziałem się w tej samej chwili co o filmie, mimo to wydaje mi się ,że wszystkie wątki zrozumiałem bez większych problemów, nawet jeśli jakiś przeoczyłem to wyjdzie po 2,3,4 seansie. Szkoda że film nie będzie miał wysokiej średniej, to dlatego ,że nie jest kierowany do wszystkich , i dobrze bo wyszedłby kolejny spiderman. Więcej takich produkcji. 10/10 bo naprawdę niema nic do zarzucenia.

ocenił(a) film na 9
ha7ny

Film jest rewelacyjny (9/10), w ścisłej czołówce ekranizacji komiksów, mroczny i serio, świetna muza i zdjęcia, widać że, Zack Snyder miał romans z malarstwem. Mam nadzieję gościu pokarze jeszcze na co go stać.