????????????????????????????????????????????????????????????????
niestety, dałem "tylko" 9 ;)
Bardzo dobry, głęboki film. Aczkolwiek, czegoś mi jeszcze brakowało... może Rorschach za bardzo mi przysłonił inne postaci ;p
Świetny fil, zasługuje na 10! komu się nie podobał, mógł przeczytać komiks to by wszystko wiedział!
Ja dałem 10 i cieszę się, że są na tym świecie inteligentni ludzie, którzy podzielają moją opinię :)
ja dałem 9. Jak ktoś nie oglądał komiksu to pewnie spodziewał się nowego
spidermana albo batmana. Film ma to coś :)
Absolutnie zasłużona 9tka- 10 będzie jeżeli dłuższy Dir Cut z wmontowanym "Black Freighterem" będzie równie kopał po tyłku
Ja komiksu nie czytałam i dałam 10!!!! Film SUPER!!! Zastanawiam się, czy nie iść do kina na "Watchmenów" jeszcze raz xD
Nie czytałem komiksu, spodziewałem się czegoś innego niż dialogów przez cały film na poziomie za wysokim dla dzieci poniżej 16lat a za głupie starszych. Więc dałem 4/10 - poniżej oczekiwań.
8/10 z mojej strony... zmienione zakonczenie wydaje mi sie srednie, oraz zabrakło mi wielu wątków pobocznych (za krótki jak dla mnie ;) ), poprostu komiks lepszy, ale jak na filmowa adaptacje, zasluzone 8/10 ;]
Również nie czytałem komiksu , co nie zmienia faktu że film mi się bardzo podobał, moja ocena 8/10, może jak zobaczę wersję reżyserską to podniosę swoją ocenę o 1 gwiazdkę.
PS. nord pomyliłeś tematy, tutaj piszemy po polsku .
Ktoś kto się pomylił?!
Ktoś kto filmu nie widział?!
Ktoś niewidomy i głuchy?!
Ktoś kto nie zauważył 1 przed 0?!
A ja dałem 8/10... i nawet reckę napisałem :P
A ile jeszcze będzie tematów z mnóstwem zanków zapytania w tytule?
Bo na razie mamy 2 xD
Dałem 9/10 . Najlepszy film, jaki widziałem w tym roku. Też polecam wersje reżyserską. Pozdro
Z czystym sumieniem daje 10.
Oglądałem tylko wersję reżyserską.
Jedynym minusem jest to że mimo 3 godzin trwania (wersja r.), film jest jak dla mnie za krótki, zabrakło wielu interesujących wątków. Mimo to jest to jeden z najlepszych filmów jaki w życiu widziałem ...
8/10.
Jednak czegoś mi tu brakowało (chyba maksymalnego klimatu psutego przez ludzików wychodzących z kina "bo to nie to"). Przekalkuluję po wyjściu na DVD (BLUERAY NIE!).
Pozdr.
10/10 i na pewno w wolnym czasie zakupię DVD bo chętnie do niego wrócę, a nie chce mi się biegać ciągle do wypożyczalni xD
Ja komiksu nie czytałem i na poczatku byłem sceptycznie nastawiony do tego filmu.Myslalem ze to bedzie cos w stylu spider mana itp. Wkoncu obejrzalem i musze stwierdzic ze film jest rewelacyjny.Dalem 9/10.Ten klimat w tym filmie jest genialny i do tego jeszcze roschrasch(czy jak to sie pisze).
Najpierw dałem 7.
Po chwili zastanowienia 8.
Po przeczytaniu komiksu i oglądnięciu wersji reżyserskiej 9 :)
Do 10 chyba jednak nie dobije ;)
A co do tych co besztają ten film, wystarczy wejść w ich profile i zobaczyć oceny. Dziesiątki, dziewiątki wrzucają takim Lejdisom, American Pie-om itp.
Nie przejmował bym się matołkami.
Pewnie Ojca Chrzestnego by na 2 ocenili - bo za długi ;)
Naprawdę film to dzieło wybitne ale zdecydowanie za ciężki dla przeciętnego zjadacza popcornu i pewnie dlatego tylko 7,5 w rankingu.
Bardzo lubię filmy o superbohaterach, ale nie sądziłem, że dane mi będzie zobaczyć film z tej serii, który ma zarówno dobre efekty specjalne ORAZ ciekawą fabułę... Nie czytałem komiksów, nie przeszkadza mi to jednak w ocenie filmu na 9.
+ za niezwykłych 'bohaterów' (sk***syn Comedian, nieludzki Manhattan, Silk Spectre & Nite Owl z problemami, Ozzymandias który wygrywa, no i Rorschach, IMHO jedna z najciekawszych postaci filmowych wogóle)
+ za intro z alternatywną historię USA
+ za fabułę
+ za realizację (muzyka/wybrane piosenki, efekty specjalne, klimat)
+ za połączenie kilku gatunków
- za zakończenie (poza Rorschachem jakoś nikt mnie nie przekonał, choć mógł...)
- jakby nie było, film trwa 3 godziny. To dużo...
+ ...ale warto :o)
Proszę mnie poprawić, jeśli coś pominąłem...
zgłaszam się.
jedyny film na podstawie komiksu, który w moich oczach zasługuje na miano 'arcydzieła'. genialny w 100% - dźwięk, obraz, aktorstwo... byłam dwa razy w kinie i już trzymam kasę na DVD.