7,2 105 tys. ocen
7,2 10 1 104666
6,8 42 krytyków
Watchmen. Strażnicy
powrót do forum filmu Watchmen. Strażnicy

????????????????????????????????????????????????????????????????

ocenił(a) film na 9
kewlys_71

Również podzielam entuzjazm. Wprawdzie dałam "tylko" 9:) prosze nie bijcie;P

użytkownik usunięty
kewlys_71

niestety, dałem "tylko" 9 ;)
Bardzo dobry, głęboki film. Aczkolwiek, czegoś mi jeszcze brakowało... może Rorschach za bardzo mi przysłonił inne postaci ;p

ocenił(a) film na 10

Świetny fil, zasługuje na 10! komu się nie podobał, mógł przeczytać komiks to by wszystko wiedział!

użytkownik usunięty
joker_mroczny_rycerz

No dałem, 8, ale jest to przecież bardzo wysoka ocena ;)

użytkownik usunięty
kewlys_71

Dałem 9/10

10 może dam jak obejrzę wersję reżyserską na DVD.

użytkownik usunięty
kewlys_71

Ja dałem 10 i cieszę się, że są na tym świecie inteligentni ludzie, którzy podzielają moją opinię :)

ocenił(a) film na 10

ja dałem 9. Jak ktoś nie oglądał komiksu to pewnie spodziewał się nowego
spidermana albo batmana. Film ma to coś :)

ocenił(a) film na 8
Arizona666

Absolutnie zasłużona 9tka- 10 będzie jeżeli dłuższy Dir Cut z wmontowanym "Black Freighterem" będzie równie kopał po tyłku

ocenił(a) film na 10
Arizona666

ja dałem zasłużone 10 :) jak dla mnie to najlepszy film w tym roku

homer700

Ja komiksu nie czytałam i dałam 10!!!! Film SUPER!!! Zastanawiam się, czy nie iść do kina na "Watchmenów" jeszcze raz xD

ocenił(a) film na 10
Brainstorm

ja dałem z czystym sumieniem. mało filmów zasługuje na taką ocenę.

ocenił(a) film na 4
TheGarbageDump

Nie czytałem komiksu, spodziewałem się czegoś innego niż dialogów przez cały film na poziomie za wysokim dla dzieci poniżej 16lat a za głupie starszych. Więc dałem 4/10 - poniżej oczekiwań.

ocenił(a) film na 4
nord

za głupie dla* starszych, oczywiscie mialo być

ocenił(a) film na 9
nord

Oznajmił koleś, którego avatar zaprasza do gryzienia metalowej dupy.

ocenił(a) film na 10
Kantor

taaa i dał 8/10 American Pie 6... whatever...

ocenił(a) film na 9
kewlys_71

8/10 z mojej strony... zmienione zakonczenie wydaje mi sie srednie, oraz zabrakło mi wielu wątków pobocznych (za krótki jak dla mnie ;) ), poprostu komiks lepszy, ale jak na filmowa adaptacje, zasluzone 8/10 ;]

ocenił(a) film na 9
G_R_Z_3_C_II_U

Również nie czytałem komiksu , co nie zmienia faktu że film mi się bardzo podobał, moja ocena 8/10, może jak zobaczę wersję reżyserską to podniosę swoją ocenę o 1 gwiazdkę.
PS. nord pomyliłeś tematy, tutaj piszemy po polsku .

ocenił(a) film na 1
kewlys_71

Ktoś kto się pomylił?!
Ktoś kto filmu nie widział?!
Ktoś niewidomy i głuchy?!
Ktoś kto nie zauważył 1 przed 0?!

ocenił(a) film na 9
arystokles

A ja dałem 8/10... i nawet reckę napisałem :P

A ile jeszcze będzie tematów z mnóstwem zanków zapytania w tytule?
Bo na razie mamy 2 xD

kewlys_71

10!!!!!!!!!!!!!!zasłuzone..polecam i czekam az ocena watchmenów podskoczy wyzejjj

użytkownik usunięty
kewlys_71

10/10 p oobejrzeniu wersji reżyserskiej na blu-rayu.

Miazga.

ocenił(a) film na 9
kewlys_71

Dałem 9/10 . Najlepszy film, jaki widziałem w tym roku. Też polecam wersje reżyserską. Pozdro

ocenił(a) film na 10
kewlys_71

Z czystym sumieniem daje 10.
Oglądałem tylko wersję reżyserską.

Jedynym minusem jest to że mimo 3 godzin trwania (wersja r.), film jest jak dla mnie za krótki, zabrakło wielu interesujących wątków. Mimo to jest to jeden z najlepszych filmów jaki w życiu widziałem ...

użytkownik usunięty
kewlys_71

na razie 9, ale ogladam jutro jeszcze raz:)wiec moze sie cos zmienic

ocenił(a) film na 10

Ja dałem dyszkę:) Chociaż po pierwszym obejrzeniu było 9/10:)

ocenił(a) film na 8
kewlys_71

8/10.
Jednak czegoś mi tu brakowało (chyba maksymalnego klimatu psutego przez ludzików wychodzących z kina "bo to nie to"). Przekalkuluję po wyjściu na DVD (BLUERAY NIE!).

Pozdr.

ocenił(a) film na 10
kewlys_71

10/10 i na pewno w wolnym czasie zakupię DVD bo chętnie do niego wrócę, a nie chce mi się biegać ciągle do wypożyczalni xD

ocenił(a) film na 9
kewlys_71

Ja komiksu nie czytałem i na poczatku byłem sceptycznie nastawiony do tego filmu.Myslalem ze to bedzie cos w stylu spider mana itp. Wkoncu obejrzalem i musze stwierdzic ze film jest rewelacyjny.Dalem 9/10.Ten klimat w tym filmie jest genialny i do tego jeszcze roschrasch(czy jak to sie pisze).

ocenił(a) film na 10
kewlys_71

Najpierw dałem 7.
Po chwili zastanowienia 8.
Po przeczytaniu komiksu i oglądnięciu wersji reżyserskiej 9 :)

Do 10 chyba jednak nie dobije ;)

A co do tych co besztają ten film, wystarczy wejść w ich profile i zobaczyć oceny. Dziesiątki, dziewiątki wrzucają takim Lejdisom, American Pie-om itp.
Nie przejmował bym się matołkami.
Pewnie Ojca Chrzestnego by na 2 ocenili - bo za długi ;)

ocenił(a) film na 10
pruszyn

Dobijesz jak oglądniesz Ultimate Cut...

ocenił(a) film na 10
Dorikin

Naprawdę film to dzieło wybitne ale zdecydowanie za ciężki dla przeciętnego zjadacza popcornu i pewnie dlatego tylko 7,5 w rankingu.

ocenił(a) film na 9
amon_5

Bardzo lubię filmy o superbohaterach, ale nie sądziłem, że dane mi będzie zobaczyć film z tej serii, który ma zarówno dobre efekty specjalne ORAZ ciekawą fabułę... Nie czytałem komiksów, nie przeszkadza mi to jednak w ocenie filmu na 9.

+ za niezwykłych 'bohaterów' (sk***syn Comedian, nieludzki Manhattan, Silk Spectre & Nite Owl z problemami, Ozzymandias który wygrywa, no i Rorschach, IMHO jedna z najciekawszych postaci filmowych wogóle)
+ za intro z alternatywną historię USA
+ za fabułę
+ za realizację (muzyka/wybrane piosenki, efekty specjalne, klimat)
+ za połączenie kilku gatunków
- za zakończenie (poza Rorschachem jakoś nikt mnie nie przekonał, choć mógł...)
- jakby nie było, film trwa 3 godziny. To dużo...
+ ...ale warto :o)

Proszę mnie poprawić, jeśli coś pominąłem...

ocenił(a) film na 10
badboyfriend

jak dla mnie to 10/10. Film idealnie ukazuje klimat komiksu.

kewlys_71

zgłaszam się.

jedyny film na podstawie komiksu, który w moich oczach zasługuje na miano 'arcydzieła'. genialny w 100% - dźwięk, obraz, aktorstwo... byłam dwa razy w kinie i już trzymam kasę na DVD.

ocenił(a) film na 9
Kaileena_Farah

Puki co zostaje przy 9/10 ale widziałem tylko kinówkę, ale z tego co słyszałem w directors cut jest wlasnie scena, która mnie wielce zasmuciła podczas czytania komiksu, a mianowicie zabójstwo pierwszego Nite Owla.