film polecam obejrzec chociazby dla efektow specjalnych, czasem bardzo pieknych scen... nie dla scenariusza
mocne 7/10
Na szybko po seansie, komiksu nie znam, film dość specyficzny(niektórzy ludzie na sali się nudzili i wychodzili, mój brat i kumep jakoś wytrzymali ale też nie są zachwyceni), wiem że nie dało się krócej(trzymanie się oryginału) ale film naprawdę jest przy długi. Nie spodziewałem się takiej brutalności([spoiler]odcinanie rąk w więzieniu rula! :)[/spoiler] ), nie spodziewałem się takiej głębi w tak dość prostej imo fabule(troszkę ckliwe zakończenie, rozumiem że w oryginale jest inne, jakie?), wizualia miażdżące choć przed filmem leciał trailer nowych Transformersów O_o. Wyróżnienia dla Doktorka(ahh te jego mądre monologi, mogą się podobać) oraz Rorschach'a(jego teksty natomiast przepełnione świetnym czarnym humorem). Ogólnie rzecz biorąc trailer wszystkich zmylił :P Ludzie czekali na kolejnych "300" a dostali całkowicie inny, w sumie nie gorszy film, lecz całkowicie dla innego odbiorcy. 8/10