7,2 105 tys. ocen
7,2 10 1 104660
6,8 42 krytyków
Watchmen. Strażnicy
powrót do forum filmu Watchmen. Strażnicy

pamiętam jak psioczyłem na głupotę gówniarzy postrzegających Transformers jako arcydzieło X muzy i nie dziwi mnie teraz,że ta sama grupa wychowana na takich "arcydziełach" jak transformers i inne spidermany tak nisko ocenia Strażników, i z wypiekami czeka na kolejne ekranizacje komiksów marvela

ocenił(a) film na 10
onyx887

jesli chodzi o Marvela to chciałbym żeby nakręcili Silver Surfera albo Civil War reszte mam głęboko w poważaniu :) na watchmenach byłem już 3 raz i za każdym razem sa coraz lepszym filmem

użytkownik usunięty
homer700

Polskie społeczeństwo nie umie odróżnić dobrego filmu od złego. Zwykle jest na odwrót.

onyx887

Czasami trzeba się odchamić przy przy X-menach czy Transformesach, ale nie stawiać ich na piedestale dostępnym tylko dla nielicznych. Spójrzmy prawdzie w oczy, na Strażnikach trzeba myśleć, trzeba mieć choćby nawet minimalna wiedzę z historii ubiegłego wieku, inaczej nie wyłapie się wielu smaczków (czy którykolwiek z tych dzieciaków które objeżdżają ten film zdaje sobie sprawę dlaczego Dr. Manhattan właśnie tak się nazywa, skąd w ogóle wzięło się to określenie, albo czy wiedzą chociaż o czymś takim jak Zimna Wojna, podejrzewam że nie i wcale wcale mnie to jako przyszłego historyka nie cieszy)

ocenił(a) film na 8
micostudent

Transformersy wymiatają jedynie efektami specjalnymi, nic poza tym.