7,2 105 tys. ocen
7,2 10 1 104660
6,8 42 krytyków
Watchmen. Strażnicy
powrót do forum filmu Watchmen. Strażnicy

wyjebany i tyle... lepsze niz te spidermany czy zjebany joker z mrocznego rycerza ktorzy sie tak wszyscy zachwycali.Moim zdaniem najlepszy film zrealizowany na podstawie komiksu o superbohaterach

gdaas

no to tak....
gorszej ekranizacji nie widziałem, najgorszy film na podstawie komiksu, nie to co Joker z Mrocznego Rycerza, a raczej Heath Ledger. Watchmen? - Monotonny i przereklamowany. Chuj mnie strzelał jak oglądałem bandę pajaców w strojach dla 5 latków. no to tak... tyle.

kubelek0908

Wynika z tego, że facet z toną pudru na facjacie i problemach z wymową (ach te ciągłe dramatyczne przerwy, bądź rozbieganie) jest dla ciebie wzorem? Daj spokój, w Mrocznym Rycerzu Joker to taka jakby na siłę mroczniejsza parodia komiksowego pierwowzoru. Prawdziwy Joker pojawia się np. w Batman Arkham Asylum, gdzie zachowuje się jak wesoło szurnięty socjopata.

Co do Watchmenów. Rorschach bije na głowę Jokera, a na dodatek nie posiada stroju niczym pięciu latek. Ekranizacja dość luźno nawiązuje do komiksu, ale pytaniem jest czy Mroczny Rycerz trzyma się kurczowo podstaw komiksu, hę?

ocenił(a) film na 10
Araks3

podzielam zdanie gdaasa: "wyjebane" :) Ten film trzeba obejrzeć chociażby dla samego Rorschacha (najlepszego "superbohatera" jakiego w życiu widziałem, o ile można go nazwać bohaterem ;]) i dla sceny "kiblowej" (wahadłowe drzwi ukazujące co chwilę Rorschacha i jego starego znajomego - genialne :D)

ocenił(a) film na 10
gdaas

Klimat, realizacja, akcja, Rorschach ... no i oczywiscie soundtrack - 10/10 ogladalem go ze 4 razy po prostu kosa. (a nie jestem jakims specjalnym fanem tego rodzaju kina)