7,2 105 tys. ocen
7,2 10 1 104660
6,8 42 krytyków
Watchmen. Strażnicy
powrót do forum filmu Watchmen. Strażnicy

telewizja

ocenił(a) film na 10

Widziałem spot na TVN, zapowiedź jesiennych filmów i Watchmen wreszcie będzie w TV.

ocenił(a) film na 10
mareczekp2

I przy okazji, kto śpiewa piosenkę ze zwiastuna i czy można prosić o tytuł? zwiastun nrr2

ocenił(a) film na 10
mareczekp2

Też się cieszę na kolejny seans, ale już widzę jak filmowi spadnie ocena - za dużo smaczków, zbyt wiele subtelnych wskazówek na temat postaw i osobowości bohaterów, z których powstaje unikający klarownego osądu obraz. Na przyjemny wieczór przed tv to raczej nie jest najlepszy obraz.

ocenił(a) film na 10
Khaosth

Lepiej na DVD wiem, ale w tv i tak obejrzę :)

ocenił(a) film na 9
mareczekp2

To bardzo niedobrze. Po pierwsze, jak wspomniano, przybędzie niskich ocen od rozczarowanych i nieprzygotowanych telewidzów. Po drugie, na 100% puszczą wersję kinową która jest gorsza od director's cut - niby krótsza, ale i tak długa i nudna dla przeciętnego telewidza, a mniej zrozumiała.

ocenił(a) film na 10
mutant6

oceny to żaden problem - rzecz ciekawa jedynie pod względem statystycznym. (obecnie 25446 głosów, ocena 7.3 i 1111 miejsce w rankingu, pilnujcie jak to będzie później, bliżej emisji ;))
Gorzej że film pewnie będzie reklamowany jako kino akcji, kostiumy i komiksowa otoczka zwabią dzieciaków. Rodzice w większości przypadków pewnie nawet nie sprawdzą co to za film, a dzieciaki nagle zaczną ubóstwiać np. Rorschacha lub Komedianta. Mam wrażenie że to trochę za mało klarowny to film dla młodszych widzów. Już bym chyba "Sin city" prędzej pozwolił oglądać młodzieży, niż "Watchmen". :)

ocenił(a) film na 10
Khaosth

obecnie - 27717 głosów, ocena 7.2 i 1161 miejsce w rankingu.
Czyli 2271 nowych głosów ze średnim wynikiem 6.1 (przy założeniu, że nikt nie obniżył wcześniej wystawionej oceny), a daty emisji jeszcze nie podano. Wniosków z danych brak. Trollerstwo nieobecne albo ma marginalny wpływ na ocenę, czyli DVD i torrenty nadal cieszą się wzięciem. :)

ocenił(a) film na 10
Khaosth

Wiadoma jest data emisji, reklamy lecą w tv.
obecnie - 28301 głosów (+584); ocena 7.2 i 1170 miejsce w rankingu (-9).

Reklama "superkina" w którym się pojawi po "Jestem legendą" bywa poprzedzana kompletnie nieadekwatnymi "prośbami przypadkowo spotkanych widzów".

ocenił(a) film na 10
Khaosth

Dzień po emisji
obecnie - 28878 (+577); ocena 7,2/10 i 1175 miejsce w rankingu (-5).
A zatem muszę odszczekać moje czarne scenariusze. Ocena zachowała się na mniej więcej tym samym poziomie, także o trollowaniu i zaniżaniu oceny nie można mówić. Przepraszam wszystkich widzów za moją małą wiarę w ich skupienie i wiedzę. Przepraszam.

Poza tym brawa dla TVN za reklamę ze spoilerem! Wielkie brawa!...

ocenił(a) film na 5
mareczekp2

Wyobrażasz sobie to w TVN? puszczaja o 20:00 konczy sie o 1:00.. 2,40h filmu + 2h reklam to będzie jedno wielkie dno

ocenił(a) film na 10
marcin10911

Powrót Króla jest dłuższy o jakieś 40 minut od Strażników, a zawsze trwa do północy, więc nie wiadomo. Chociaż Superkino już nie jest o 20:00, tylko o 20:35.

mareczekp2

Nie wyobrażam sobie tego. Zbyt dobry film dla telewizji publicznej, za długi, a z lektorem i reklamami będzie żałosny.