Wiedziałem,że akademia straciła prestiż , ale by upaść do takiego poziomu?
Ciekawe.....a No tak,bo to disney..............
Wyskoczyli z filmem , przed końcem roku....i odebrał nagrodę Smokowi 2?
Coś tu śmierdzi.....
Jak można komuś powiedzieć, że skoro woli inne dzieło to nie ma gustu? Debilizm w czystej postaci.
Nie męcz się. Masz dzieciaka bez żadnej wiedzy na temat kina, który płacze i nie chce przyznać racji.
Który kłóci się nawet na temat obiektywnie sprawdzalnych faktów, bo musi być na jego.
Równie dobrze możesz się pokłócić ze ścianą. Choć w wypadku ściany masz chociaż szansę na inteligentne milczenie, tu tylko na bełkot idioty ;)
Hah....Żałosne...Ratujesz się wyzywaniem mnie....
Pamiętaj jednak,że robią tak tylko "dzieci"
Bo ten kto wyzywa od "dzieci" ten sam nimi jest .Masz jakieś wspomnienie,że lubisz się kłócić z ścianą?No cóż ,w psychiatryku znajdzie się i na ciebie miejsce.
W żaden sposób nie udowodnisz mi,że Wielka szóstka jest na podstawie komiksu..
Ale wiesz co.....Jak wytresować smoka , jest trylogią , opartą na książce Cressidy Cowell
która ma już nieco ponad 20 lat.
Kto od kogo podgląda?Sama se odpowiedz,ściana ci tego na pewno nie powie.
http://wdwnt.com/wp-content/uploads/collage22.jpg <-- Mam nadzieję, że to wystarczający dowód, to po lewej to stara okładka.
Nie sądzę, żeby Cowell zżynała z komiksu, ani na odwrót. Ich dzieła były kompletnie ze sobą niepowiązane. Teraz podobieństwa są przypadkowe, choć rzeczywiście bardzo zauważalne.
No co ty. Przecież widać, że photoshop i zło ty oszustko!
dla osób mniej inteligentnych (bo niestety przynajmniej jedna takowa w temacie jest) niech sprawdzą w słowniku znaczenie słów takich jak ironia, sarkazm i kpina, a dopiero potem odpisują na mój post ;)
Twój post jest niczym,bo nie ma sensu.
Psychiatryk czeka na ciebie z otwartymi drzwiami.
Droga wolna, na pewno cie wyleczą z tej strasznej choroby.
W końcu nie często widzi się osoby,które lubią porozmawiać sobie ze ścianą.
Ten przypis "dla mniej inteligentnych", był właśnie dla takich jak ty. Skorzystaj, a może uda ci się zrozumieć ten post "bez sensu".
"Tu i tu są przyjaciele.", "tresowanie"
Idąc Twoim tokiem rozumowania wszystkie kolejne animacje będą, jak to ładnie określiłeś, "zgapiały" od filmu, którego tak bardzo bronisz, w momencie kiedy wykorzystają podobny patent?
Znaczy się, że Twoje Smoki są kopią Toy Story. Tam było tyle przyjaźni...
Ja się ośmieszam? Może lepiej zamiast pisać farmazony, to jednak ustosunkujesz się jakoś do tego co napisałem? Łamago intelektualna.
No cóż , ja nie znajdę więcej przykładów ...
I nie wiem po co było to "Łamago intelektualna."
No cóż,rysujesz mi swój obraz.
Dodam jeszcze,że Akademia Lubi Dinseya,dlatego Wynik był taki,anie inny :(
Nie rozumiem....Tak cudowne Animacje od DreamWorksa,są zawsze gorsze od Najgorszych Animacji Disneya!
To jest bardzo podejrzane...
Wiesz, co jest najzabawniejsze w całej tej sytuacji? Że nigdy nie spodziewałam się, że będę broniła Disneya, i to za Wielką Szóstkę, przy której nie spodziewałam się kontrowersji. Myślałam, że Smoki wygrają, tu ponarzeka dosłownie kilka osób, a tam będą świętować, a tu zaskoczenie. Miłe, ale naprawdę duże zaskoczenie.
Uwielbiam Dreamworksa, uważam, że jest z reguły znacznie lepszy niż Disney. Ale tu nie mogę się zgodzić.
Smoki to Szczerbatek, Szóstka to Baymax. Jak to panowie z movie się w studiu oscarowym bardzo mądrze powiedzieli- to był pojedynek na kultowe postacie (czy jakoś tak) . A postacie z Big Hiro 6 są znacznie bardziej wyraziste i oryginalne, w Baymaxie się zakochałem <3 O------------O Ja osobiście oglądając Oscary cieszyłem się z wygranej Szóstki bardziej niż z Idy :D Chociaż smoki też są dobre, ale jak to sequele- pierwsze części lepsze od drugich. A szóstka to bardzo ciekawy pomysł na połączenie kina "Nowej Przygody" i animacji. No i jest Baymax. :) Wg mnie Oscar zasłużony
Nie jesteś fanem filmów przygodowych,bo niestety to jest w tej dziedzinie klasyk.
Akademia chyba wie , co to znaczy.
1 była osadzona w 1 miejscu ,a dwójka jest jak patelnia,coraz bardziej się nagrzewa.
I Nie wiem,jak można powiedzieć ,że soundtrack zasługuje tylko na nominacje,Ponieważ jest lepszy niż w 1.
Track 17,10,12,11,1,18 to istne arcydzieło,i nawet Kraina lodu Powinna brać z tych ścieżek przykład.
Poza tym, Wielka szóstka zgapiła od Smoka , ponieważ tu i tu,mamy "tresowanie" Czkawka Szczerbatka,Hiro Baymaxa.
Tu i tu są przyjaciele , Więc nic dziwnego,że ci się podobało.Wielka szóstka jest zwykła....Nic nowego nie wnosi,a W żadnej innej animacji , niż Jak Wytresować Smoka 2 , nie widziałem tyle akcji,np.Bitwa o "Smocze Sanktuarium,Loty na szczerbatku , i wreszcie Finał :)
Tez sie zastanawiam jak to moglo Oscara wygrac.Naprawde nic szczegolnego bez wiekrzych emocji.Jak wytresowac smoka 2 bylo nie bywale lepsze.Ehhhh.
Kolega pisze z telefonu.
Nie wiem , czy wiesz ale znajdujemy się w internecie , i pisownia jest na ostatnim miejscu.
Nie wiedziałem, że się znajdujecie w internecie i że kolega od 12 dni ciągle pisze. No to wypada poczekać, aż skończy. W międzyczasie Ty mi napisz co jest na pierwszym miejscu, skoro pisownia jest na ostatnim. No i może napisz to w systemie binarnym, w końcu jesteś w internecie.
Heh...żartowałem.... to myślenie logiczne jest na ostatnim miejscu, co przed chwilą udowodniłeś:/ Mógłbyś się domyślić, że "znajdujemy się w internecie" to przenośnia XD.
W takim razie żart kiepściutki, choć podejrzewam, że tak na prawdę chciałeś użyć ironii. A jeżeli nie zrozumiałeś, że napisałem wszystko tylko po to, żeby sobie z ciebie zakpić, to rzeczywiście myślenie jest u ciebie na końcu lisku. Choć widzę, że się rozwijasz i już nie stawiasz spacji przed przecinkiem. Brawo. ;)
Ekhem......
Amerykańskie, nie Angielskie....
Ankiety...Poszukaj mądrze na forum,jak cię prosiłem
IMdB to największy na świecie serwis filmowy... Więc jak najbardziej, tamto źródło jest wiarygodne.
Podzielam zdanie. Widzę, że nie tylko ja tak sądze... Sfilmowani... pan nazista... sporo takich osób. Nie mam pojęcia, jak TO mogło wygrać z HTTYD 2.
Skoro oceniasz film na 9, to czemu wypowiadasz się takim tonem, jakby był to jakiś gniot?
Czy ja napisałem, że powiedziałeś coś takiego? Czytanie ze zrozumieniem nie boli przeczytaj mój post jeszcze raz.
Nie rozumiem... przecież żeby zdobyć Oscara film nie tylko nie może być gniotem, musi być jednym z najlepszych. A to wdg mnie takie nie jest.
Nie ma sensu z tobą rozmawiać skoro nie potrafisz czytać ze zrozumieniem, nie ważne.
Potrafię. Sorki, źle to ująłem. Nie powiedziałeś, że mówię, że film jest gniotem, ale powiedziałeś, że moja wypowiedź sprawiła takie wrażenie.
Hmm, mogło wygrać, ponieważ jest tak samo dobrą, lub nawet lepszą animacją. Aż do premiery Big Hero 6 nie sądziłam, że jakaś animacja pobije Szczerbatka wraz z ekipą, a jednak niemożliwe stało się możliwym. Chociaż całym sercem kocham HtTyD, to jednak cieszę się z nagrody dla BH6.
Poza tym, Jak wytresować smoka 1 powinno dostać nagrodą zamiast mocno przeciętnego Toy Story 3. Zapewne stanie się tak samo jak z trylogią Toy Story i smoczki wygrają po ostatniej części, jakby za całokształt.
JWS mi się podobało, ale drugą część wyłączyłem po 15 minutach więc nie wydaje mi się aby ten film zasługiwał na Oscara.