Jestem świeżo po filmie ale niestety musiałem wyjść w scenie kiedy murzynka detektyw weszła do telewizji żeby odwołać transmisje ostatniej strzelaniny z policjantami. Potem Zakuwają Louisa i ...? Ktoś powie co było dalej?
SPOILERY SPOILERY SPOILERY
1. Murzynka chciała zabrać taśmę. Szefowa jej nie dała i wyemitowali materiał.
(w filmie nie pokazano wiadomości, od razy było cięcie do wizyty Blooma na komendzie)
2. Bloom stawił się na komendę, opowiedział swoją wersję wydarzeń murzynce, tzn. podlewał kwiatki, zauważył wana, zignorował go. Pojechali do pracy, widzieli śledzącego ich wana, on już wiedział co to za wan, zrobił manewr wymijający, zaczęli śledzić wan, zobaczyli, że są w restauracji, zadzwonili po policję i nagrywali ich. Ona (detektyw) wygarnęła mu całą prawdę (że zataił fakty, że poczekał na moment, że to zaplanował) i powiedziała mu prosto w twarz, że wie, że kłamie, że jest współwinny, a on, że nie zrobiłby czegoś takiego.
(ale tak naprawdę dalej z tym nic nie zrobiono, bo nie ma dowodów)
3. Wszystko kończy się sceną, gdzie Bloom wygłasza mowę swoim trzem nowym stażystom, na tle dwóch nowych ciężarówek z logo jego kompanii.
Koniec. (kończy się nagle)
Film jest już w sieci, polecam zobaczyć końcówkę w której Lou mówi do swoich nowych pracowników: I'll never ask you to do anything that I wouldn't do myself." Bezbłędne!
Fakt. Po tych słowach uśmiechnęłam się serdecznie z myślą, że dla takich scen i tekstów warto oglądać filmy. Przepiękne to było.