PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=306521}

Wszyscy kochają Mandy Lane

All the Boys Love Mandy Lane
2006
5,0 8,8 tys. ocen
5,0 10 1 8782
6,1 8 krytyków
Wszyscy kochają Mandy Lane
powrót do forum filmu Wszyscy kochają Mandy Lane

Ponoć chłopaki kochają Mandy Lane. Cudnie. Tylko, że ja bynajmniej jej nie pokochałem. Ani filmu, który jest nieudany, kiepski i zupełnie o niczym...

Początek zręcznie ucieka przed typową sieczkarnią z nastolatkami w roli głównej, w dodatku intryguje apatyczną postawą głównej bohaterki, która zdecydowanie wyróżnia się na tle swoich rówieśników.
Na tym jednak koniec – dalszy ciąg to miks kiepskich dialogów i docinków (np. o małym fiutku jednego z bohaterów) z kilkoma krwawymi (niezbyt wyrafinowanymi) scenami. Jakiegoś dramatu, dobrego portretu młodych ludzi, czy głębi tu nie ma. Więc może przynajmniej dobre, krwawe, trzymające w napięciu widowisko? Przykro mi, tu też pudło.

Levine sam chyba nie wiedział jaki gatunek obrał, o czym opowiada i czy chce widza uwikłać w jakiś problem, czy tylko nim wstrząsnąć. Prawdę mówiąc jestem w dołku – nie wiem o czym ten film chce powiedzieć. Bo jeśli miał być czystą rozrywką, to „rozerwać” się na tym zupełnie nie sposób…

Moja ocena - 2/10

ocenił(a) film na 4
Grifter

"Więc może przynajmniej dobre, krwawe, trzymające w napięciu widowisko? Przykro mi, tu też pudło."

Co ty gadasz, uduszenie się dwururką była super.