Ten temat chciałam poświęcić fanom x-mena, możemy tu gadać i chcę się dowiedzieć czy nie jestem sama...
Mój kot nosi (bardzo nieoryginalne ;) imię Kitty, na cześć Shadowcat. Możesz swojego nazwać pseudonimem któregoś z mutantów np. Beast, Xavier, Pyro, Magik, Siryn... Masz wiele możliwości.
Sentry thor loki ;]heh może powiedz jak kot wygląda(kolor wpaski łaciaty0 jakieś znaki charakterystyczne ,będzie łatwiej go porównać do jakiegoś bohatera .
tym czasem nowy efekt ;]
http://www.youtube.com/watch?v=cF2zNDIWB4w&feature=player_embedded
Nazwij go Zabu, jak kocur Ka-zara i będzie najlepiej. I kot, i związany z Marvel.
Jeszcze chyba nikt na ten temat się nie wypowiadał.. Mam pytanie do Was, fani, co myślicie o premierze tego filmu? Chodzi mi o to że (według mnie) pierwsze trzy części, oprócz Genezy wyszły słabo, a Ostatni Bastion nawet bardzo.. I czekałem cały czas na ich "lepszą" wersje, z większym budżetem i lepiej dopracowanym scenariuszem. Po opisie zgaduję że chcą przedstawić historię X-Men'ów od początku, więc stąd to pytanie: uważacie to za dobry pomysł? ...czy ten remake mógłby wyjść lepiej? Można też zwrócić uwagę na to że efekty specjalne znacznie się poprawiły od tamtego czasu i teraz większa część filmów opiera się głównie na oprawie graficznej. Ale jest też jeszcze jedna sprawa. Czytałem że The Avengers są wykupieni przez inne studio, a jak ostatnio można zauważyć cały czas wychodzą filmy z nimi jak Thor 3D, Ironman'y czy (niedługo) Kapitan Ameryka, więc można z tego wywnioskować że to studio (nie pamiętam nazwy) posiadające prawa do X-Men'ów nie chce zostać w tyle, a może nawet zaskoczyć widzów lepszą rozrywką... Trochę się rozpisałem, ale liczę na odpowiedź ;)
Głupoty wypisujesz, odpowiedzi znajdziesz w innych tematach, widać że ich nie czytałeś.
Geneza Wolverine'a jest słabsza nawet od The Last Stand, jeśli masz inne zdanie, to nie znasz tematu.
Ja szczerze mówiąc jestem za zrobieniem serii od nowa. Bez bezsensownych "pomysłów" reżysera, według komiksu, bo zgadzam się, że dotychczasowe filmy o x-men były średnie i wprowadzono wiele niepotrzebnych zmian.
Filmy Singera były bardzo dobre. Chciałbym zobaczyć to na podstawie komiksów, właśnie Rattner próbował i wyszedł mu gorszy film od filmów Singera. To nie Sin City czy Watchmen, tylko ok. 100 numerów, które trzeba przedstawić w 2h, więc bez ingerencji reżysera gówno wyjdzie, a nie film. Do tego mnogość postaci jak w żadnym innym uniwersum, więc zmiany są konieczne by to miało ręce i nogi.
Rzeczywiście masz rację. A macie jakieś informacje o X4 ? Ja wiem tylko, że ma być (nie wiem kiedy).
Już od dawna miało być, a nie wyszło, ale widziałam zwiastun po angielsku z Hankiem McCoyem
Pełno zwiastunów fan-made. Producentka niedawno zapowiadała, że są już scenariusze do X4 i X5, i cieszyłem się jak dziecko. Niestety chyba walnęła gafę i chodziło jej o sequele do First Class.
Mam gdzieś antyfanów, są bezmógami, którzy nie potrafią myśleć racjonalnie. Jak czytam ich argumenty, to za każdym razem taczam się ze śmiechu z ich głupoty.
Do X1 X2 i Watchmen scenariusz pisał Dawid Hayter (Solid Snake) co pokazuje że dla chcącego nic trudnego. Dużo cieżej ekranizować zamkniete historie typu SinCity, watchmen czy 300 bo jak cos sie nie zmieści to reszta traci sens. Przy seriach otwartych typu Xmen Spiderman itp, całej Historii sie i tak nie umieści więc nikt nawet nie próbuje. Po prostu się na nich bazuje
No to mała ciekawostka dla fanów komiksowych X-Menów, zwłaszcza z uniwersum Ultimate (ktoś ją wspominał, to może się ucieszy). Otóż mutanci z nowoczesnego świata będą znowu mieć własny tytuł od września - Ultimate Comics X-Men. W składzie mają znaleźć się wszyscy dawni członkowie zespołu, którzy przeżyli Ultimatum: Kitty Pryde, Bobby Drake, Rogue i James Hudson. Do grupy będzie należeć także Johny Storm, ze względu na trwały rozpad Fantastic Four, a gościnnie pojawią się też Jean Grey, Colossus i Storm. Fabuła ma być ukazywana w perspektywy zespołu, którego legendy nie żyją.
Komiks jest częścią większej akcji pod tytułem Ultimate Comics Reborn, który na nowo ma uczynić świat Ultimate oryginalniejszym i mniej przewidywalnym niż główny (w ostatnich latach 616 i 1610 zbyt bardzo siebie przypominają, a po Ultimatum Loeba to już w ogóle). Poza X-Menami mają ukazywać się:
Ultimate Comics Spider-Man z podobno nowym głównym bohaterem (Petera Parkera podobno czeka zgon, zresztą już teraz walczy z bandą przestępców z zakrawionym brzuchem)
Ultimate Comics: Ultimates - Nick Fury, Thor, Spider-Woman, Hulk i inny superbohaterowie, ale bez Kapitana Ameryki
Ultimate Comics Hawkeye - o najlepszym zabójcu :)
No to ja jeszcze dodam okładeczki, które właśnie znalazłem. Cudnie prezentują się:
http://www.comicbookresources.com/?id=32366&page=article
Trochę dziwnie wygląda Jimmy Hudson (jakby ktoś nie wiedział syn Wolverine'a w Ultimate), ale w końcu to dopiero nastolatek, więc nie może wyglądać w stroju jak ojciec.
Hehe już zarezerwowałem sobie miejsce w multikinie jutro na seans ;]
a tym czasem nowy efekt
http://www.youtube.com/watch?v=wjXEVV5RDuA&feature=mh_lolz&list=LLsfYES0OjgGw
Ja mam wersje pc i nie moge pokonać Weapon XI trzeba go tylko siekać czy jakiegoś haka na niego znaleźć?
Masz z nim dwie walki, na placu i na tym wielkim kominie reaktora (tak jak w filmie). Po prostu ciachaj goscia, od czasu do czasu odpalaj special (zwlaszcza CLAW DRILL). Musisz opanowac kontry to go ladnie posiekasz i zyskasz sekundke na odsapniecie i regeneracje. W walce na kominie bedzie trzeba troche poskakac i radze uwazac na atak z doskoku (lunge) bo mozna sie spierniczyc w dol. Po raz kolejny powtorze - opanowanie kontr to podstawa. Dodatkowy myk - w walce w zwarciu wciskaj dwa razy kierunek do przodu - przeskoczysz pajaca i wtedy odpalaj atak.
hmmm.... można to uzsnać za wiele, bo latanie - storm, magneto Phoenix
A ja idę jutro czyli dzień póxniej po tobie
Gdzie są wszyscy????????/ Wystarczył tydzień nieobecności, aby zobaczyć, że nic tu nowego nie ma?????? Ludzie ten temat znalazł się na 3 stronie. Dlaczego to opuściliście???? Było tu dużo ludzi i tematów do rozmowy, a jednak... zabrakło mnie przez tydzień i temat się załamał.
mógł by mi ktoś powiedzieć czemu w obsadzie niema Rebeccki Romijn skoro pojawiła się w filmie .
dowodzik http://www.arkhilario.com/2011/06/05/x-men-first-class-rebecca-romijn-cameo/ (ale większość pewnie zauważyła).
ok, na moim blogu organizuję taki podział na drużyny i ci co chcę być jednym z x-men czy coś niech się zapisują, bo później do drużyn będą dobierani, a nie losowani
kojarzy ktos co to był za nr.komiksu gdzie wolverin stoi na stosie trupów i ma jeszcze goscia przebitego na reku
kojarzy ktos co to był za nr.komiksu gdzie wolverin stoi na stosie trupów i ma jeszcze goscia przebitego na reku(okładka)
przypadkiem nie chodzi ci o WeaponX
http://i.frazpc.pl/pliki/2002/board_graf/123359496182578230.jpg
a czy wiecie może gdzie można nabyć wysyłkowo komiksy x men? najlepiej jakies początkowe serie....
kup sobie Essential X.Men jest to zbiór pierwszych komiksów o x-men około 500 stron(cena 70 zł ale już pewnie kupisz taniej )w Polsce wyszły chyba 2 tomy.
dzięki serdeczne! zakupie na bank, a co do tych ściąganych komiksów to też mam ich trochę na dysku, ale niewygodnie się to na kompie ogląda
Wróciłem właśnie z kina i jestem mile zaskoczony. Bardzo dobry film i dobrze powiązany z pierwszą częścią
X-men. Bardzo fajna obsada, i każdy świetnie zagrał a zwłaszcza pamiętany z "Bękartów Wojny " Michael Fassbender jako Magneto. To dobry przykład że ekranizacja nie musi jechać na wielkich nazwiskach (np. Thor) Historia też bardzo dobra i nawet ambitna jak na ostatnie marvelowe ekranizacje. Co do zgodności z komikasmi? wiadomo że z tym zawsze jest kłopot. Kinomaniacy mają dobry film, a fani komiksu mają występ Logana który zagrał może i krótko ale dosadnie i treściwie:D
9/10
ja też daję 9, bo z przykrością stwierdzam, że ten film nie dorównał poprzednim :(
Ja również oceniłam ten film 9/10 bardzo mi się spodobał, jednak poprzednie (no może poza genezą wolverine) były nieco lepsze