Ten temat chciałam poświęcić fanom x-mena, możemy tu gadać i chcę się dowiedzieć czy nie jestem sama...
Jak zagram to się wypowiem, jest potencjał, ale mozna go łatwo zmarnowac. Legends skończyłem wiecej razy niz pamiętam, niestety podoba mi się mniej niż kiedyś bo zagrałem w jedynke i widac, jak dwójka jest wtórna. Poza tym w jedynce Colossus wymiatał, chociaż trzeba się bylo długo naczekac nim przyłączył się w końcu do składu. W dwójce jest dostępny od razu, ale znacznie osłabiony.
Mozna kupic za grosze, a Plejaki maja reverse compatibility wiec na PS 3 pograsz w gierki z PS 1 i PS2.
Wolverine: Origins - Uncaged Edition to jest dobra giera.
Oficjalny profil na FACEBOOK pokazuje tylko FALL 2011, ale pewnie bedzie poslizg więc liczyłbym na świeta tego roku.
Mam pytanie do fanów :) oglądałam niedawno "X-Men: Pierwsza klasa" i zastanawiam się jakim cudem doszło do pewnej sytuacji: pod koniec tej części młody Profesor X traci władzę w nogach, a w częci drugiej będąc starszym niż w tej idzie po młodą Jne o własnych siłach...
Teraz nie wiem czy to ja coś przeoczyłam, czy to może jakiś błąd,czy jest to jakoś wyjaśnione w innych częściach...
Charles i Magneto odwiedzili młodą Jean w X-men 3: ostatni bastion.
A odpowiadając na pytanie: jest to oczywista nieścisłosc. Byc może kolejne częsci "Pierwszej Klasy" wyjaśnią ten problem, albo po prostu zostanie on zignorowany.
Wolverine: Geneza jest pełen takich dziur.
ale Xavier kilka razy tracil czucie w nogach także miejmy nadzieję, że zostanie to wyjaśnione
Cześć, nie czytałam, żadnego ko0miksu, ale lubię x-men, słyszamam, że Xavier w komiksach miał blond włosy - dlaczego tu miał brąz????? Dlaczego storm ma białe, skoro nie dbają o kolor??????
Xavier bardzo wczesnie stracil wlosy. W filmie juz powinien byc lysy. W ogole filmy nie nawiazuja w 100% do komiksow sa mniejsze i wieksze odchyly (np. komiksowy Shaw nie byl Niemcem i nie ma nic wspolnego z Magneto).
Storm ma biale wlosy w komiksach - wszystkie kobiety z jej rodu posiadaja takowe, tak samo jak moc kontrolowania pogody jest dziedziczna.
W filmie Shaw nie jest Niemcem tylko amerykańskim kolaborantem współpracującym najpierw z nazistami, a później z komunistami.
Komiksowy Shaw nie ma nic wspólnego z Magneto?
Obaj byli członkami Hellfire Club. Shaw był Black King, a Magneto był White King.
http://comicbookmovie.com/images/users/uploads/27306/SEBASTIAN_SHAW_vs_magneto_0 60911.jpg
Ta historia komiksowa znacznie różni się od tego, co pokazano w filmie. W filmie Shaw niejako "stworzył" Magneto odkrywając, że strach i złośc wzmacniają jego moce.
Żeby zmieścić fabułę w 100 minut trzeba powiązać relacje postaci, by stworzyć dobrą historię.
Zgadza się, ale akurat wątek Magneto - Shaw mocno kuleje. SPOILER
Shaw zabija matke Erica na jego oczach, a ten demoluje pokój i zabija 2 szeregowych niemiaszków. A wy kogo byście zaatakowali w pierwszej kolejności?