PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=489280}

X-Men: Pierwsza klasa

X-Men: First Class
2011
7,3 180 tys. ocen
7,3 10 1 179511
7,4 62 krytyków
X-Men: Pierwsza klasa
powrót do forum filmu X-Men: Pierwsza klasa

Fani

ocenił(a) film na 5

Ten temat chciałam poświęcić fanom x-mena, możemy tu gadać i chcę się dowiedzieć czy nie jestem sama...

ocenił(a) film na 8
Ellen Page

Jak zagram to się wypowiem, jest potencjał, ale mozna go łatwo zmarnowac. Legends skończyłem wiecej razy niz pamiętam, niestety podoba mi się mniej niż kiedyś bo zagrałem w jedynke i widac, jak dwójka jest wtórna. Poza tym w jedynce Colossus wymiatał, chociaż trzeba się bylo długo naczekac nim przyłączył się w końcu do składu. W dwójce jest dostępny od razu, ale znacznie osłabiony.

ocenił(a) film na 5
SALADYN

Masz farta, bo ta gra nie wyszla na PC!!!!!!!!!!!

ocenił(a) film na 8
Ellen Page

Mozna kupic za grosze, a Plejaki maja reverse compatibility wiec na PS 3 pograsz w gierki z PS 1 i PS2.

Wolverine: Origins - Uncaged Edition to jest dobra giera.

ocenił(a) film na 5
SALADYN

Nie wiesz może kiedy wyjdzie x-men Destiny????????

ocenił(a) film na 8
Ellen Page

Oficjalny profil na FACEBOOK pokazuje tylko FALL 2011, ale pewnie bedzie poslizg więc liczyłbym na świeta tego roku.

Ellen Page

Mam pytanie do fanów :) oglądałam niedawno "X-Men: Pierwsza klasa" i zastanawiam się jakim cudem doszło do pewnej sytuacji: pod koniec tej części młody Profesor X traci władzę w nogach, a w częci drugiej będąc starszym niż w tej idzie po młodą Jne o własnych siłach...

Teraz nie wiem czy to ja coś przeoczyłam, czy to może jakiś błąd,czy jest to jakoś wyjaśnione w innych częściach...

ocenił(a) film na 8
olga_1992

Charles i Magneto odwiedzili młodą Jean w X-men 3: ostatni bastion.
A odpowiadając na pytanie: jest to oczywista nieścisłosc. Byc może kolejne częsci "Pierwszej Klasy" wyjaśnią ten problem, albo po prostu zostanie on zignorowany.

Wolverine: Geneza jest pełen takich dziur.

ocenił(a) film na 5
SALADYN

ale Xavier kilka razy tracil czucie w nogach także miejmy nadzieję, że zostanie to wyjaśnione

ocenił(a) film na 8
Ellen Page

Tracił, ale w komiksie to były kwestie kosmitów itp.

SALADYN

Cześć, nie czytałam, żadnego ko0miksu, ale lubię x-men, słyszamam, że Xavier w komiksach miał blond włosy - dlaczego tu miał brąz????? Dlaczego storm ma białe, skoro nie dbają o kolor??????

ocenił(a) film na 8
Planty

Xavier bardzo wczesnie stracil wlosy. W filmie juz powinien byc lysy. W ogole filmy nie nawiazuja w 100% do komiksow sa mniejsze i wieksze odchyly (np. komiksowy Shaw nie byl Niemcem i nie ma nic wspolnego z Magneto).

Storm ma biale wlosy w komiksach - wszystkie kobiety z jej rodu posiadaja takowe, tak samo jak moc kontrolowania pogody jest dziedziczna.

ocenił(a) film na 9
SALADYN

W filmie Shaw nie jest Niemcem tylko amerykańskim kolaborantem współpracującym najpierw z nazistami, a później z komunistami.
Komiksowy Shaw nie ma nic wspólnego z Magneto?
Obaj byli członkami Hellfire Club. Shaw był Black King, a Magneto był White King.
http://comicbookmovie.com/images/users/uploads/27306/SEBASTIAN_SHAW_vs_magneto_0 60911.jpg

ocenił(a) film na 8
deamon82

Ta historia komiksowa znacznie różni się od tego, co pokazano w filmie. W filmie Shaw niejako "stworzył" Magneto odkrywając, że strach i złośc wzmacniają jego moce.

ocenił(a) film na 9
SALADYN

Żeby zmieścić fabułę w 100 minut trzeba powiązać relacje postaci, by stworzyć dobrą historię.

ocenił(a) film na 8
deamon82

Zgadza się, ale akurat wątek Magneto - Shaw mocno kuleje. SPOILER

Shaw zabija matke Erica na jego oczach, a ten demoluje pokój i zabija 2 szeregowych niemiaszków. A wy kogo byście zaatakowali w pierwszej kolejności?

SALADYN

racja w trzeciej części : )
dzięki za poprawkę