PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=489280}

X-Men: Pierwsza klasa

X-Men: First Class
2011
7,3 180 tys. ocen
7,3 10 1 179513
7,4 62 krytyków
X-Men: Pierwsza klasa
powrót do forum filmu X-Men: Pierwsza klasa

Fani

ocenił(a) film na 5

Ten temat chciałam poświęcić fanom x-mena, możemy tu gadać i chcę się dowiedzieć czy nie jestem sama...

ocenił(a) film na 5
BeastGirl

Piszę blog, ale o innym nicku

Ellen Page

Jak możesz to podaj linka , to sobie poczytam.

ocenił(a) film na 5
victory15

http://swiatmagii-gier.blog.onet.pl/

ocenił(a) film na 9
Ellen Page

chyba kiedyś widziałam tego bloga hmmm...

ocenił(a) film na 9
Ellen Page

Ellen, jesteś w stanie zidentyfikować wykonawcę podkładu z najnowszego trailera x men pierwsza klasa? Mam na myśli te skrzypce ;) pozdro

ocenił(a) film na 5
bartosz18

sorki, ale mi internet tego nie chciał działać i raczej nie ,sorki

ocenił(a) film na 5
Ellen Page

Czy X-men nie zmierza w kierunku Harego Płotka ?

ocenił(a) film na 9
marek_grzeda

Co masz na myśli porównując to do Harego Po.eba?
Bo jeśli chodzi o ilość części, to temat nie jest wyczerpany nawet w 1/3.

ocenił(a) film na 5
marek_grzeda

nie świruj

ocenił(a) film na 5
marek_grzeda

jak możesz to porównywać???????????????

Ellen Page

Zobacz sobie ile jest serii o każdym bohaterze chociażby, a o " ogólnych" już nie wspomnę .

ocenił(a) film na 9
victory15

dokładnie jakby chcieli to by mogli i z 100 części zrobić .

Oryginalna seria X-Men (teraz pod inną nazwą Uncanny X-Men)trwająca od września 1963 roku ma ponad 500 odcinków .W alternatywnej rzeczywistości Ultimate większość mutantów zginęła podczas ultimatum i seria się zakończyła na 100.

Jak widać zasobów na filmy jest wiele .

ocenił(a) film na 9
kefirhero

nie mówiąc o ONE-SHOT'ach ,ANNUAL'ach ,Mini-seriach itp.

Również nie należy się patrzeć na to że 500 to tak dużo zazwyczaj jedna historia dzieje się w 3-6 komiksach

ocenił(a) film na 9
Ellen Page

http://www.youtube.com/watch?v=HfZiNb9EaSE&feature=player_embedded

mój nowy efekt specjalny ;] zgadnijcie jaki mutant w x-men ma podobne zdolności.

ocenił(a) film na 9
kefirhero

Pyro?

ocenił(a) film na 9
kefirhero

W X-Men Sunfire.
Pyro jest w Brotherhood lub Freedom Force, poza tym Pyro potrzebuje źródła ognia, on go kontroluje a nie tworzy.

ocenił(a) film na 9
deamon82

nom sunfire tworzy ogień a pyro tylko kontroluje

ocenił(a) film na 5
kefirhero

to może być też gościu z f4 - ten brat Sue.

ocenił(a) film na 9
Ellen Page

http://www.youtube.com/watch?v=SyIxPyYK4fI&feature=player_embedded kolejny efekcik mojego autorstwa

teraz będzie trochę trudniej bo można było by powiedzieć ze jest to umiejętność jednego z członków F4,ale czy pojawił się taka umiejętność u mutantów z serii X-men(osobiście sam nie pamietam ale może ktoś taki był )

Ellen Page

Sue z F4 ?

ocenił(a) film na 9
victory15

Wczoraj oglądałam ten efekt i też pomyślałam o Sue, jednak nie pamiętam aby ktoś taki był w x-men.

ocenił(a) film na 9
karolcia99

mię też ciekawi czy był jakiś o umiejętności robienia się niewidzialnym

ocenił(a) film na 9
kefirhero

Psylocke, ale w cieniu, nie na świetle.
Pokazali tę umijętność nawet w X3.

ocenił(a) film na 5
karolcia99

Ale Sue widać ubranie

Ellen Page

Myslę ,że chyba tak, aż muszę poszukac , napewno nie był z x-men .Mam wrażenie ,że gdzieś już o nim czytałam.

ocenił(a) film na 9
victory15

ciekawe ciekawe pewnie jakiś był w końcu dużo pojawił osie już mutantów w serii x-men.

Niebawem zrobię jakieś dwa kolejne efekty o tematyce z X-men lub innych marvel'owych herosów

ocenił(a) film na 9
kefirhero

http://marvel.wikia.com/Tommy_%28Morlock%29_%28Earth-616%29#Powers

A ona? z tego co pamietam potrafiła się wtopić w otoczenie tak że nie było jej widać. Ale moge się mylić daaawno temu oglądałam x-men tas.

ocenił(a) film na 9
karolcia99

nom kojarzę kojarzę
umiejętność zmiany ciała w postać dwuwymiarową.

Ellen Page

Ale to chyba było niewidzialnosc ,a nie wtapianie w cień .Tak sądzę .

ocenił(a) film na 9
victory15

hmm...zaiste interesująca postać

ocenił(a) film na 9
Ellen Page

http://www.youtube.com/watch?v=Nq7YAbelBjY&feature=share

kolejny efekt związany z x-men chyba łatwo zgadnąć kto ma takie zdolności .

ocenił(a) film na 5
kefirhero

Logan
PS. Nie było mnie długo i zrobilo się strasznie pusto... :(

ocenił(a) film na 9
Ellen Page

to pewnie teraz się rozkręci temat

ocenił(a) film na 9
kefirhero

Za długo widać ranę, za szybko gojenie.

ocenił(a) film na 9
deamon82

specjalnie zrobiłem trochę dłuższy(pokazać też tracking) filmik bo tam mógł bym skończyć to w 2 sekundach ,ale nie było by sensu wrzucać tego na Youtuba.

kefirhero

Hej ;) Coś, dawno mnie tu nie było, spróbuję rozkręcić jakiś temat. Jaka jest wasza ulubiona seria komiksów o x-men ?

ocenił(a) film na 9
Kalinea

ultimate X-men ;]

ocenił(a) film na 9
Kalinea

Ta co wychodziła w latach 90-tych w PL wydawana przez TM Semic, czyli ,,The Uncanny" oraz początkowe numery serii ,,X-Men" Claremonta.
Ultimate mi się nie podoba zbytnio, zrobienie geja z Colossusa to paranoja. Mojo jest jakimś zwykłym grubasem, a Sinister facetem biegającym z gnatem.

deamon82

Ja również nie przepadam za serią "Ultimate x-men". Najbardziej lubię chyba "the Uncanny x-men" i "Astonishing x-men vol. 3"

użytkownik usunięty
Kalinea

ultimate X-men jest fajna ale NEW X-men też

Ja wolę serie NEW x-men ,co do ultimate to oceniam tak na 3...nic tam fajnego nie widzę
Poza tym wolę obejrzeć np x-men ewolucja :D i przypomnieć sobie jak byłem młodszy i jaki był to wtedy hit :)

Damx123

Ja kiedyś także byłam wielką fanką x-men evo (ulubiona bajeczka z dzieciństwa ;) Właściwie to zainteresowałam się komiksami marvela właśnie dzięki temu serialowi na którym się praktycznie wychowałam.

ocenił(a) film na 9
Kalinea

X-Men Evolution to najgorsza z kreskówek o X-Men. Najlepsze jest X-Men TAS, na drugim miejscu Wolverine & The X-Men. X-Men TAS najbardziej przypomina to co było w komiksach.
Evolution to typowa bajeczka pod dzieci, i od kiedy to Toad nazywa się Tolanski, mogliby już skończyć z tymi kiepskim żartami z Polaków. Kierowane do najmłodszych i już od takiego wieku pokazują niechęć do Polaków, bo nie oszukujmy się Toad is ugly.

ocenił(a) film na 5
deamon82

evolution nie była tak strasznie zła, w końcu człowiek uczy się na błędach

ocenił(a) film na 9
Ellen Page

Dla mnie to była tandeta, niektórych odcinków nie dało się oglądać, bo poprostu nie miały nic wspólnego z komiksem i były na siłę robione, jak np. kobiety górą, czy jak ten odcinek się tam nazywał.

deamon82

Co do tego to się zgadzam, wiele odcinków nie miało nic wspólnego z komiksem, no i pozmienali niektórych bohaterów.

ocenił(a) film na 5
Ellen Page

Pomocy!!! Mam problem... Nie wiem jak nazwać kota, a chcę, żeby imie było związane z marvelem

ocenił(a) film na 9
Ellen Page

Marvel.

ocenił(a) film na 5
deamon82

nie wpadłam na to, ale jeśli jeszcze ktoś ma jakieś pomysły pisać proszę

użytkownik usunięty
Ellen Page

Logan