PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=690384}

Z dala od zgiełku

Far from the Madding Crowd
2015
6,7 28 tys. ocen
6,7 10 1 28115
6,2 16 krytyków
Z dala od zgiełku
powrót do forum filmu Z dala od zgiełku

Nie czytałam książki, nie widziałam innych ekranizacji-wypowiem się tylko o tym konkretnym filmie.Liczyłam na jakiś poruszający obraz ale ani sama historia ani gra aktorów nie wzbudziła żadnych uczuć. Główna bohaterka tak bardzo silna i samodzielna że aż oziębła-Carey pasowała do roli lecz zagrała przeciętnie (a może to jej postać jest tak przeciętna?), adoratorzy to tylko jej tło, wybija się nieco Sheen...Nie rozumiem wątku narzeczonej żołnierza, w filmie przedstawiony tak że równie dobrze mogło by go nie być-nic nie zmienia, żołnierz-pijak i tak był łasy na pieniądze bohaterki...Nie wchodzimy głębiej w żadną postać bo te postacie są jakieś "płaskie". Zamiast 2 godzin można było skrócić obraz o połowę :/

ocenił(a) film na 5
whitestripes_333

Niestety jest dokładnie tak, jak piszesz. Film niezwykle płytki. Głównie przez postacie, chociaż moim zdaniem nie przez aktorów. Wybacz, że odpisuję na stary post.

ProfesorInzynier

Nic się nie dzieje, ja często odpisuje na jeszcze starsze posty. A co do filmu-pomimo czasu odczucia mam te same, podtrzymuję to co napisałam.