Hehehehe, właśnie gdzieś przeczytałam, że film całkiem całkiem, a krokodyl to nie jest kiepsko nałożone grafika. I co ? I lekkie rozczarowanko. Pulsie, proszę się bardziej postarać w przyszłym tygodniu, Sharktopus by się przydał.
Ciekawostką jest, że film opiera się na prawdziwych wydarzeniach, historii krokodyla Sweetheart, który atakował łodzie w tym rejonie.
Fakt że film opiera się na prawdziwych wydarzeniach ostatnio rażąco jest wykorzystywany do cna przez twórców. Owszem był taki krokodyl atakował łodzie i na tym chyba to "oparcie na wydarzeniach" można zakończyć. Twórcy filmu często pewnie w swoich rozmowach mówią że warto by napisać historię o tym co się wydarzyło, żaden nie pomyśli o tym aby nakręcić historię która się wydarzyła i dodać jakieś elementy od siebie.
Myślę, że to mogłoby wyglądać tak, że krokodyl zjada człowieka na łodzi a potem go zabijają ze strzelb w czasie obławy i chyba brakowało by tej dramaturgii (Historii pełnej nie znam, więc zgaduję).
Sharktopusy i inne mega szarki można oglądać najczęściej na Sci Fi Universal które przynajmniej u mnie jest na kanale 50.
Tematyka filmu do PFP jak najbardziej pasuje, nie podoba mi się jedynie ocena :< Film z taką notą nie może być badziewiem, boję się, że Puls zacznie emitować normalne filmy *sniff* *sniff*
Nie martw się, "Zabójcę" powtarzają już trzeci raz o ile się nie mylę, więc nie jest to jakaś tendencja do nagłego wzrostu liczby lepszych filmów ze średnią powyżej 5 w tym paśmie.
poniedziałki w Pulsie to mój ulubiony dzień choć zwykle wypowiedzi na forum śledzę na następny dzień:)
Ja również staram się śledzić na bieżąco, ale gdy następnego dnia przeglądam wypowiedzi by wyłowić nowe Prawdy, zawsze znajdę coś co poprzednio przeoczyłem i znów się śmieję xD
Hehe, zawsze w tego typu filmach życzę dobrze zwierzętom, zwłaszcza że bardzo lubię Bordery collie. Przekonasz się, czy pies podzieli los Goefreya z Chupacabry, czy nie ;>
ja nawet nie zakładam że psu coś się stanie - to się nie dzieje w filmach tej klasy - musi być jakiś moment pełen otuchy;P
Film nie popełnia błędu wielu innych czyli nie pokazuje potwora w całej okazałości w ciągu pierwszych kilku minut. Gdyby krokodyl wyskoczył na wyspę i podeptał kilku, to byłaby klasa Z na całego.
Głównie kojarze go z dobrego filmu "człowiek na krawędzi". Samaritty jednak nie ma