Zabójca

Rogue
2007
5,8 5,2 tys. ocen
5,8 10 1 5193
6,3 7 krytyków
Zabójca
powrót do forum filmu Zabójca
Valdoraptor23

Hehehehe, właśnie gdzieś przeczytałam, że film całkiem całkiem, a krokodyl to nie jest kiepsko nałożone grafika. I co ? I lekkie rozczarowanko. Pulsie, proszę się bardziej postarać w przyszłym tygodniu, Sharktopus by się przydał.

lidzia_d

W tym filmie nie ucierpiał żaden bawół. Scenę pożarcia zagrał profesjonalny kaskader Buffalo Bill.

lidzia_d

Ciekawostką jest, że film opiera się na prawdziwych wydarzeniach, historii krokodyla Sweetheart, który atakował łodzie w tym rejonie.

Valdoraptor23

Już jutro ponownie seans filmu na Pulsie o 22. Zapraszamy chętnych :)

użytkownik usunięty
Valdoraptor23

Fakt że film opiera się na prawdziwych wydarzeniach ostatnio rażąco jest wykorzystywany do cna przez twórców. Owszem był taki krokodyl atakował łodzie i na tym chyba to "oparcie na wydarzeniach" można zakończyć. Twórcy filmu często pewnie w swoich rozmowach mówią że warto by napisać historię o tym co się wydarzyło, żaden nie pomyśli o tym aby nakręcić historię która się wydarzyła i dodać jakieś elementy od siebie.

Myślę, że to mogłoby wyglądać tak, że krokodyl zjada człowieka na łodzi a potem go zabijają ze strzelb w czasie obławy i chyba brakowało by tej dramaturgii (Historii pełnej nie znam, więc zgaduję).

ocenił(a) film na 6
lidzia_d

Sharktopusy i inne mega szarki można oglądać najczęściej na Sci Fi Universal które przynajmniej u mnie jest na kanale 50.

Valdoraptor23

Tematyka filmu do PFP jak najbardziej pasuje, nie podoba mi się jedynie ocena :< Film z taką notą nie może być badziewiem, boję się, że Puls zacznie emitować normalne filmy *sniff* *sniff*

Wonsz_w_samolocie

Nie martw się, "Zabójcę" powtarzają już trzeci raz o ile się nie mylę, więc nie jest to jakaś tendencja do nagłego wzrostu liczby lepszych filmów ze średnią powyżej 5 w tym paśmie.

ocenił(a) film na 6
Valdoraptor23

haha :D Ale jednak taka średnia przy wydaje się kiepskim filmie robi wrażenie!

Valdoraptor23

tym razem puls mnie zawiódł:(

personboss

Dokąd? ;P

Valdoraptor23

na manowce?
:)

martini777

Lub w maliny xD
Duża to grupa na tej łodzi. Będzie co jeść ;>

Valdoraptor23

okularnica w pierwszej kolejności i fotograf też nie pociągnie...
znowu obstawiam:)

Valdoraptor23

a Twój bestiariusz - bezcenny:)

martini777

Dzięki, taka tam zabawa ;)

Valdoraptor23

z Twoich wannasee polecam kleszcze - wiele lat temu załapałam traumę z powodu tego filmu:)

martini777

Oglądasz "Zabójcę", Martini?

Facet na łodzi ma czapkę naszego bohatera z ciężarówki xD

Valdoraptor23

:) oglądam

Valdoraptor23

poniedziałki w Pulsie to mój ulubiony dzień choć zwykle wypowiedzi na forum śledzę na następny dzień:)

martini777

Ja również staram się śledzić na bieżąco, ale gdy następnego dnia przeglądam wypowiedzi by wyłowić nowe Prawdy, zawsze znajdę coś co poprzednio przeoczyłem i znów się śmieję xD

ocenił(a) film na 6
Valdoraptor23

Ładne krajobrazy o dobrze się zapowiada

kamil607

I muzyka dość miła dla ucha. Przynajmniej mojego, a jest dość tolerancyjne.

ocenił(a) film na 6
Valdoraptor23

No i ładna pani. Oraz dreszczyk :D

kamil607

a mi podoba się kolorystyka... filmy i seriale australijskie zawsze ładną mają ładne kolory

martini777

No i John Wayne. O, pierwszy ruch Zabójcy :)

Valdoraptor23

Myślisz że pies przeżyje, czy pierwszy zniknie i nagle pojawi się pod koniec?

martini777

Hehe, zawsze w tego typu filmach życzę dobrze zwierzętom, zwłaszcza że bardzo lubię Bordery collie. Przekonasz się, czy pies podzieli los Goefreya z Chupacabry, czy nie ;>

Valdoraptor23

ja nawet nie zakładam że psu coś się stanie - to się nie dzieje w filmach tej klasy - musi być jakiś moment pełen otuchy;P

kamil607

Coś wielkiego i groźnego wywaliło łódź - nie zdążymy na autobus! :D

Valdoraptor23

no i koszula głónego bohatera się poplami:p

martini777

Film nie popełnia błędu wielu innych czyli nie pokazuje potwora w całej okazałości w ciągu pierwszych kilku minut. Gdyby krokodyl wyskoczył na wyspę i podeptał kilku, to byłaby klasa Z na całego.

Valdoraptor23

czyli klasa X czy Y? ;D;D

martini777

Jak dla mnie to po prostu film z rzadkiego gatunku "znośny animal-attack"

ocenił(a) film na 6
Valdoraptor23

Haha jaki tajemniczy atak xd

kamil607

"mamy przerąbane" cytat miesiąca:D

martini777

Ten facet co przypłynął z drugim gościem na łodzi, przypomina trochę Worthingtona.

ocenił(a) film na 6
Valdoraptor23

Haha w tym samym czasie nam się skojarzyl :D to musi być on, lubię go :)

kamil607

Bez urazy, ale moim zdaniem zagrał tu lepiej niż w tych "Tytanach" xD

ocenił(a) film na 6
Valdoraptor23

To Sam? Ten z Człowiek na krawędzi???

kamil607

tak. i perseusz z Gniewu Tytanów

martini777

To mój trzeci seans filmu, a dopiero go poznałem. Jaki ja nieogarnięty xD

ocenił(a) film na 6
Valdoraptor23

To Sam? Ten z Człowiek na krawędzi???

kamil607

Ej, to JEST SAM WORTHINGTON. Ten Sam Wirthington z Avatara i Terminatora 4. Szok xD

Valdoraptor23

I tak, z wymienionego filmu również.

ocenił(a) film na 6
Valdoraptor23

Głównie kojarze go z dobrego filmu "człowiek na krawędzi". Samaritty jednak nie ma

kamil607

Zdezerterowała. Gadzina-Łeła pożywi się jej chomikiem. Definitywnie.

Valdoraptor23

wiszą na tej linie jak kawałki mięsa na szaszłyku:D

martini777

Krokodyl nie gustował w takim wiszącym bufecie, wolał prosto z piachu :)