Zagubiona autostrada

Lost Highway
1997
7,5 80 tys. ocen
7,5 10 1 80383
7,8 52 krytyków
Zagubiona autostrada
powrót do forum filmu Zagubiona autostrada

czy wsrod 2000 osob oceniajacych ten film, znajdzie sie chociaz 10%, ktore sa w stanie mi wytlumaczyc dlaczego wiekszosc z tych osob dala mu ocene 9, chociaz nawet go nie rozumie?

winni

Chocby dlatego, ze nie patrza na to ze strony fabuly (ktorej nie rozumieja) ale za sposob wykonania. Filmy to sztuka, a nie tylko pusta rozrywka.

jeryhu

Nierozumiem jak mozna patrzec na wszystko ze zrozumieniem - popatrz na swiat-czy zawsze go rozumiesz? A moze slepo wierzysz ze go rozumiesz wdzierajac sie w swoje zajecia.Wg. mnie prawdziwe na swiecie są tylko uczucia i byt naturalny- od ktorego my ludzie odeszlismy.W filmach tego typu musisz czuc i rozmyslac.Musisz sie porwac w umysl rezysera.Karmic sie jego pomyslami w tym przypadku -uwiklania czlowieka w jego wlasnym swiecie podswiadomosci.

winni

W geniuszu Lyncha najlepsze jest to że to właśnie do widza należy interpretacja filmu każdy dostrzeżew nim coś innego.Do końca nikt nie jest wstanie zrozumieć filmow Lyncha bo w jego twórczości nie o to chodzi.

winni

kino Lyncha w dużym stopniu opiera się na nierozumieniu.

winni

założę się że ty zrozumialeś ten film w 100% i nie masz żadnych wątpliwości :p

Leon_B_Fink

O jakich 10% piszesz? Bo np ja osobiście nie znam ani jednej osoby, która by "Zagubioną autostradę" zrozumiała.

Leon_B_Fink

kto? ja? a czy ja napisałem, że zrozumiałem? ja tu się tylko mądruję:P :)

skaz88

Ja pisałem do autora tematu :-) Przecież on napisał o tych 10%.

Albertino

a ja pisałem do Leona:) przypadkowo dopisałem do Ciebie;)

skaz88

Wogóle jak czytam to ten temat o nierozumieniu to jednego wielkie nieporozumienie. Nikt nie wie do kogo pisze i po co :-)

Albertino

DO ALBERTINO (żeby nie było wątpliwości): taaaa;)