"-Pomysl, kocham cie bardziej niz wszystkie inne rzeczy na swiecie razem wzięte, czy to ci nie wystarcza?
-Wystarcza. i starczy na wieczność."
Uwielbiam to. xD
Nie mam ulubionych cytatów bo wszystkie 3 części to jeden wielki i piękny cytat ale podam kilka śmiesznych i też piękych :
-Czyli nie ma sposobu, żeby cię tu zatrzymać, skoro już tu jesteś? - spytałam w desperacji. - A gdybym tak padła przed tobą na kolana? Albo zaproponowała w zamian niewolnicze oddanie do końca moich dni?
- Brzmi kusząco, ale nie, dziękuję. Chociaż, zaczekaj, to padanie na kolana warto by było zobaczyć. Możesz spróbowac jeśli chcesz.
:)
- Wódz Jacob - szepnęłam, uśmiechając się na dźwięk tych dwóch słów wypowiedzianych jedno po drugim.
Wywrócił oczami.
- Pijawką się nie przejmuj - oświedczył z uśmiechem. - Jest tylko zazdrosny.
- Oczywiście, że jestem zazdrosny. - Głos Edwarda, na powrót aksamitny i opanowany, był jak melodyjny pomruk w ciemnościach. - Nawet sobie nie wyobrażasz, jak bardzo chciałbym móc cię zastąpić przy jej boku, kundlu.
- Czasem ma się to szczęście - skomentował Jacob, ale zaraz dodał rozżalonym tonem: - Przynajmniej masz tę świadomość, że wolałaby tu ciebie.
- Co prawda, to prawda - przyznał Edward.
- Pomyślałem sobie - ciągnął - że nada się na symbol mojej osoby, bo jest takie twarde i zimne. - Zaśmiał się. - A w słońcu, tak jak ja, mieni się wszystkimi kolorami tęczy.
- Zapomniałeś o najbardziej oczywistej cesze, która was łączy - wtrąciłam. - Jest piękne.
- Moje własne serce jest równie ciche - stwierdził. - I tak, jak to tu, należy do ciebie.
Poruszyłam ręką, żeby serduszko amigotało.
- Dziękuję. Dziękuję za oba.
"Tymczasem niespodzianka czekała mnie już zaraz za drzwiami kasy - oparty o ścianę stal tam młody grecki bóg. "
Ja wyszukałam fajny cytat ;)
Z "Przed Świtem"
"Chyba mimo wszystko gdzieś we mnie tliła się resztka nadziei – złudnej nadziei, palcem na wodzie pisanej"
Pozdrawiam ;)
J- Jacob
E- Edward
A- Alice
J: Mam świetny plan!
A: Który sprawdzi się w przyszłości
E: Całkiem dobry
J: Nie mam pojęcia, jak ty tak wytrzymujesz.
Dokładnie tego nie cytuję, nei mam książki w ręce, i nie wiem, czy ktoś już tego nei napisał, ale ten fragmnet mi się bardz podobał. I jeszcze wiele z kłótni pomiędzy Rosali i Jacobem oraz fragment, kiedy Bella uderzyła Jaka, a on nic nie poczuł, za to biedna pani Swan złamała sobie kostkę w ręce
Tak, większość z powyższych i
"Życie to jedno wielkie gówno, a potem się umiera.
Ta. Chciałoby się." ==> Czasem pasuje do okoliczności...
hm . ` Będzie tak jakbyśmy sie nigdy nie spotkali `
` - Jesteś dla mnie jak naroktyk , moja własna odmiana heroiny `
;ddd
" (...) To, że patrzy na mnie w ten sposób, nie miało dla mnie najmniejszego sensu. Jak mógł uważać mnie za nagrodę? To on był nagrodą.
A ja zwycięzcą, któremu nieprzyzwoicie się poszczęściło. "
Mnie osobiście podobają sie książki wszystkie i dużo by trzeba było pisać cytatów ale mam jeden z filmu :)
Edward: Rosalie Esme możecie to założyć?
Rosalie: Dlaczego? Kim ona dla mnie jest?
Carlisle: Rosalie... Bella jest z Edwardem. Jest teraz częścią naszej rodziny a my chronimy swoją rodzinę.
mmm... kocham ten moment... ogólnie to lubie cytaty z filmu :) Bo z książki to zbyt ich dużo :))
"Doszedłem do wniosku, że skoro i tak skończę w piekle, to mogę po drodze
zaszaleć" - mój ulubiony tekst :) str. 76 (wydawnictwo dolnośląskie) :)