PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=462441}

Zmierzch

Twilight
2008
5,6 338 tys. ocen
5,6 10 1 337656
3,5 54 krytyków
Zmierzch
powrót do forum filmu Zmierzch

No właśnie macie coś z wampira? ja na przykład od zawsze mam lodowate ręce, nogi i w ogóle cała jestem lodowata, zawsze. Kiedyś mnie to denerwowało, ale po przeczytaniu Zmierzchu zaczęłam być z tego dumna:) A wy?

użytkownik usunięty
butterfly_13

O tak, hm z pewnością. Ostatnio mi pani zwróciła uwagę, że wyglądam jak niedożywiony wampir. Cóż, nigdy się nad tym nie zastanawiałam.

ocenił(a) film na 1

niedożywiony? kobieto idź coś zjeść! Jakąś sarnę czy coś...tylko ludzi nie dotykaj!
ale zjedz coś dobrze ci radze, niedożywiony wampir to anorektyczny wampir, a taki wampir jest niebezpieczny...:))

ocenił(a) film na 7
butterfly_13

dlaczego od razu anorektyczny butter? xD

użytkownik usunięty
Bella_Lioness

Ja muszę przyznać, że wyglądam niczym książkowy Edward ( nie Pattison! ). Tak stwierdziły koleżanki ze szkoły, kiedy przeczytały książki, które przywiozłem im ze Stanów. Od razu podleciały do mnie na przerwie i: "Patryk, ty jesteś naszym Edwardem!". To była przezabawna sytucja! Ale cóż, chyba mogę być z tego dumny?!
Pozdrawiam panie!

ocenił(a) film na 7

xD heh prześlij fotkę to specjalistki ocenią xp

ocenił(a) film na 7
Bella_Lioness

Dobrze wiedzieć,że istnieje na Ziemi choć jeden Edward ;) pzdr!

ocenił(a) film na 7
verena_3

Tak w ogóle,to macie fajne tematy.Chyba się w nie nieco wdrożę :)

ocenił(a) film na 1
verena_3

Krytyk dawaj zdjęcie......na przykład wejdź na www.cullen.fora.pl ( tam działają już chyba wszyscy starzy znajomi z filmwebu)
zaloguj sie, znajdź temat nasze fotki i wklej fotke...
(Boże dzięki ci, jeżeli Polska dostała swojego Edwarda...)
krytyk rusz zadek i wklejaj fote. zaraz cię tu obejrzymy i ocenimy.

użytkownik usunięty
butterfly_13

Proszę, proszę... W porządku. Oto adres mojego myspace'a:
http://www.myspace.com/grzybus
Pozdrawiam, drogie panie!
PS Jestem wstydliwym chłopakiem!:P Nie sugerujcie się fotografiami, tymi czarno-białymi, bowiem są stare. Te z różami są świetne!:D=)
Pozdrawiam!

użytkownik usunięty

Możecie być zawiedzione, ale to, dlatego że nie widać wszystkiego na zdjęciach. To, czego na tych zdjęciach nie możecie zauważyć, to:
- kolor moich włosów - ciemny brąz-rudy, przy uszach czarne
- oczy - zielone ( takie miał Edward, zanim został wampirem ), jednakże często lekarz na badaniach pisze u mnie "nieokreślone", gdyż zdarza się, że w różnym świetle mam właśnie, albo zielone, albo złoto-piwne
- wzrost - w chwili obecnej ok. 184-5 ( w książce wiemy, że edward był znacznie niższy od Jacoba, czyli mój wzrost także raczej pasuje )
- CHARAKTER - wierzcie mi, jeśli poznałbym tę jednyą, zachowałbym się niczym Edward ( możliwe, że postąpiłbym niczym on, chcąc ją uratować przed sobą! )
Pozdrawiam, drogie panie!

ocenił(a) film na 1

taaa. Patryk doprowadzasz mnie do nerwówy. a jak przykładowo taka butterfly nie jest zalogowana na tym myspace to sobie polskiego Edka nie poogląda co ???!!!

użytkownik usunięty
butterfly_13

Podałem adres myspace'a, bowiem tam mam wiele zdjęć, a problem polega na tym, że na forum, oczywiście podane przez Ciebie mógłbym wejść i zalogować się, ale w chwili obecnej jestem na innym komputerze w domu, na którym moich zdjęć nie ma.
Przepraszam
PS Kiedy odzyskam swojego laptopa, postaram się wkleić zdjęcia na podane przez Ciebie forum.
Pozdrawiam!=)

użytkownik usunięty

No dzięki Wam wielkie ;-)
Chyba nie gustuję w sarnach, ogólnie nie lubię jeść, a w ludziach tym bardziej, spokojnie. Haha jestem na głodzie x) Czuję się jak na speedzie. Z tym anorektycznym to przesada, chociaż waga mówi co innego :D
Swoją drogą widzę, że połowa ludu na filmwebie należy do tej jakże szlachetnej rasy. Heh, kto by pomyślał, ile krwiopijców się błąka po tym świecie.

ocenił(a) film na 1

Dobra panie krytyk. poradziłam sobie inaczej... jestem w trakcie zakładania my space :))
pozdrawiam pana :))

użytkownik usunięty
butterfly_13

Ach, to bardzo przyjemnie! Czekam na zaproszenie!=)
Proszę bez tytułowanie mnie per "pan". Niedawno skończyłem 18 lat, ale nie czuje się mężczyzną(?)... ale chłopakiem - młodym, niczym Edward! Hehe.
Pozdrawiam, drogie panie! ( tez zwrot w waszym kierunku ma być okazaniem szacunku i uwielbienia :)

ocenił(a) film na 1

Patryk ja muszę najpierw tę stronę opanować...mam w znajomych jakiegoś toma...i nie mam pojęcia skąd on sie tam wziął....Boże komputery...jak ja je kocham...
Dostrzegam pewne podobieństwo do Edwarda :) Faktycznie : włosy postrzępione, miedziane, oczu nie dostrzegam.
pzdrowionka panie i drogi panie ;))

użytkownik usunięty
butterfly_13

Tom dodaje się automatycznie. To profil administratora.=) Także nie przepadam za komputerami!:P
Pozdrawiam panią i panie!:)

użytkownik usunięty

Skończone 18 lat (w sumie nie wiadomo kiedy, zakładam, że oscylujesz koło 20) i już jesteś profesjonalnym krytykiem? Kiedy ty zdążyłeś studia skończyć? Wow, szybko...
Aby stała się jasność - to nie jest żaden atak i mam nadzieję, że tak nie wygląda ;-)

użytkownik usunięty

Hehe, gwoli ścisłości, urodziłem się 3 czerwca 1990 roku.=) Nie, oczywiście, że nie odbieram tego jako atak. "Profesjonalny krytyk filmowy" w moim profilu jest bardzo aroganckim zworotem skierowanym do pseudo-znawców filmowych, którzy nie potrafią argumentować swoich wypowiedzi, które z kolei są zazwyczaj pozbawione jakiejkolwiek logiki. Mój opis wziął się także z tego, iż pisze biorę udział w warsztatach filmowych itp. Hehe.
Pozdrawiam panią, i inne panie!=)
PS Specjalnie zmieniłem swój avatar - teraz to jestem prawdziwy ja!=)

użytkownik usunięty

Ach... czyli jesteś zaledwie rok starszy ode mnie. Grozą powiało :D No cóż ja też biorę udział w warsztatach filmowych, nawet w tym roku razem z grupą udało nam się nakręcić autorski film, co prawda 15 minutowy, ale pod opieką specjalistów, wiec nie jest najgorzej ;-)

użytkownik usunięty

Bardzo chętnie na niego spojrzę, jeśli jesteście w posiadaniu jakiejś kopii. Nie chcę brzmieć zbytnio arogancko, ale przyznam się, iż warsztaty są dla mnie tylko formą zaznajomienia z praktykami filmowymi, więdzę czerpię z wszelakich źródeł, a sam osobiście chętnie występuję w roli aktora, aniżeli reżysera ( chociaż jestem w trakcie pisania swojej powieści ). Gra nie idzie mi najgorzej, miałem kilka wyróżnień. Również bardzo chętnie podzielę się z Tobą naszym nowym filmem, nie wiem jednak, kiedy powstanie.
Pozdrawiam!
PS Dodałem Ciebie do znajomych.=)

A jaka tematyka filmu ? ;> Może jakieś krótkie streszczenie fabuły ? :)

użytkownik usunięty
Crepusculo

Jeśli chcesz mogę Ci go przesłać pocztą, to żaden problem. Nie spodziewajcie się arcydzieła, nie jest to też specjalnie nic ambitnego. Sami pisaliśmy scenariusz, tyle, że nas odpowiednio poprowadzono, wprowadzono w różne tajniki etc. O fabule szkoda gadać, mało kto ją zrozumiał bezpośrednio oglądając obraz, bez wcześniejszego zaznajomienia się z opisem :D Cóż, rzecz dzieje się w szkole zarówno licealnej jak i muzycznej, trochę śpiewają, udają że grają i nieakceptując koleżanki z klasy, która będzie nadzieją ich zespołu ;-)

Chętnie :)
paradise_kiss@wp.pl

ocenił(a) film na 9
butterfly_13

Hej motylku;)
U mnie jest podobnie. Od zawsze miałam problemy z zimnymi kończynami, poza tym mam małe kiełki,które są moją dumą;) Zachowuje się też podobnie jak wampir: stronię od ludzi, lubię samotność, nie przepadam za słońcem...Mam bladą cerę i częste cienie pod oczami:)
Moja natura wampira daje o sobie znać coraz częściej;)
Pozdrawiam

ocenił(a) film na 1
Wampirella

:)
nie przepadam to mało powiedziane...ja sie niemi nie potrafię obsługiwać...dzięki za wyjaśnienia. Już myślałam ,ze mi sie jakaś łajza przyplątała na profil...:))
he he 18...wygląda na to że w przyszłym roku zdaje sie maturkę co?
Pozdrowiona dla wszystkich oczywiście :))

ocenił(a) film na 7
butterfly_13

dobra,dobra, ja też sobie założę myspace xp

Wampirella

Hmmm... Ja z wampira mam to,że wiecznie mam lodowate ręce i nogi;p i mam małe kiełki:):):) poza tym zdarzają się często cienie pod oczami;p;p;p

ocenił(a) film na 7
butterfly_13

hejka Motylku;*
ja mam bladą cerę, nie lubię słońca od kiedy w dzieciństwie dość mocno się poparzyłam przez nie, mam też zawsze sińce pod oczami, chyba dlatego, że mało sypiam, bo do późnej nocy czytam książki;) a oczy? cóż oczy mam niebieskie, ale noszę soczekwi, więc można to zmienić<lol> włosy natomiast mam ciemno brązowe i ścięte tak jak Alice z czego jestem dumna;D

ocenił(a) film na 1
Lovely_Paige

April! jak cię tu milo widzieć!
no cóż. Nie dziwię sie , że masz ,,coś" z wampira...tak naprawdę to my tu wszyscy przynależymy do niech( nawet jeśli o tym nie wiemy) fani Zmierzchu po prostu są już tacy. Albo mamy cechy charakterystyczne wampirów albo innej grupy (o której być może już czytałaś) albo przypominamy postaci książkowe( Pozdrowienia dla krytyka filmowego;) :))
Pozdrawiam Bardzo serdecznie :*

użytkownik usunięty
butterfly_13

Pozwólcie wampirzyce, że wam pośmiecę w temacie :D Ale niedużo :D
Crepusculo: plik jest za duży niestety, aby przesyłać go pocztą internetową, miałam na myśli pocztę polską. W każdym razie - jeżeli chcesz mogę Ci przesłać do domu, musiałabyś mi tylko podać swój adres w prywatnych wiadomościach. Jak chcesz :)

ocenił(a) film na 1

żadnego problemu....tak naprawdę nikt nigdy nie trzyma sie danego tematu. prędzej czy później robi sie z niego inne...hmm..arcydzieło.

Hmm jak Ci się chce :D W sumie możesz też spróbowac spakowac plik ...:)

użytkownik usunięty
Crepusculo

Bello-liones oraz Butterfly - drogie panie, czekam, aż dodacie mnie na myspace.=)
Pozdrawiam panie i panie!=)

użytkownik usunięty

Crepusculo także, proszę.=)
Pozdrawiam!:)

Co proszę ? ;>

ocenił(a) film na 1
Crepusculo

moment...próbuje ustawić tło, ale coś mi się nie udaje...:)

butterfly_13

Ooo jak odkryjesz jak to zrobić to daj znać :D:D

użytkownik usunięty
Crepusculo

Przecież wystarczy klinknąć na stronie Home, opcję Edit Profile.
Następnie wyskoczą okienka, takie jak "Background & Lifestyle". One nas nie interesują, chyba że chcecie zmienić dane na swój temat.:P Ale ponad nimi jest opcja Profile Edit. Kliknijcie. Wyskoczą różne opcje po lewej stronie...:D
Pozdrawiam!

ocenił(a) film na 7

butter jaki masz nick?
ja jestem jeszcze nieobeznana xp

ocenił(a) film na 1
Bella_Lioness

butterfly :)
boże chyba ustawiłam tło....
zastanawiam sie jednak jak jeszcze zmienić kolor czcionki...nie podoba mi sie to bordo...

ocenił(a) film na 7
butterfly_13

a twoje url do strony ? tzn. ta nazwa przy adresie? xD

ocenił(a) film na 1
Bella_Lioness

Bella podaj ty mi lepiej adres swojej strony, bo zanim ja się skapnę o co chodzi to pół wieku minie.

użytkownik usunięty
butterfly_13

ja mam zimne stopy i dłonie

ocenił(a) film na 7

jak wpisujesz adres myspace to po znaku "/" wpisujesz bella_liones

ocenił(a) film na 1
Bella_Lioness

ty jesteś aaliah 15 lat?
szukam i szukam i znaleźć nie mogę.

ocenił(a) film na 7
butterfly_13

tak myslę ;p

butterfly_13

Phaha nikt z was nie jest wampirem bo nikogo z was nie zabiło słońce, czosnek i w ogóle! <ironizuje>

Każdy ma coś z wampira na upartego, bo każdy wampir ma coś z człowieka. Każdy wampir ma postać ludzką, czyż nie? (;

ocenił(a) film na 1
thomsi

słońce, czosnek...same bajki ;)
niestety muszę przyznać, że obawiam się, że i same wampiry to bajka...jednakże słodka i wspaniała. Warto nią sobie pożyć...chodź przez chwile.

ocenił(a) film na 7
butterfly_13

butter, o ja!!!
jak ty zrobiłaś te wszystkie bajery na myspace?
html? xp