PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=462441}

Zmierzch

Twilight
2008
5,6 338 tys. ocen
5,6 10 1 337669
3,5 54 krytyków
Zmierzch
powrót do forum filmu Zmierzch

No właśnie macie coś z wampira? ja na przykład od zawsze mam lodowate ręce, nogi i w ogóle cała jestem lodowata, zawsze. Kiedyś mnie to denerwowało, ale po przeczytaniu Zmierzchu zaczęłam być z tego dumna:) A wy?

ocenił(a) film na 1
Bella_Lioness

Żebym to ja chociaż to wiedziała.....Klikam jak najęta, na angielskie strony jakieś wchodzę, (a po angielsku ani słowa prócz yes, no)klikam dalej...i o proszę mam bajery....:)) jedyne do czego zma doszłam to ściągniecie muzyki i teledysku..:)

ocenił(a) film na 7
butterfly_13

ja chyba pokombinuje z html no chyba że mnie oświeci xp

ocenił(a) film na 7
Bella_Lioness

p.s. dziękuję za komentarz xD zrobiło mi się baardzo miło na serduchu xp

butterfly_13

Oj wy wampirki... ja mam zawsze zimne ręce i stopy, mój brat aż se ze mnie jaja robi (snowman na mnie mówi)

butterfly_13

Hm... Ja nie przepadam za dużym towarzystwem, nie lubię słońca, znaczy tylko trochę ale jakoś go nie uwielbiam, lubię posiedzieć sama, i często mam zimne ręce (ludzie mi mówią, że to znaczy, że jestem wredna xD). Poza tym często mam sińce pod oczami ale to raczej wina krótkiego snu ;)

Pozdrawiam ;)*

Mad211

Z wampira mam:

-zimne ręce... (zawsze nimi straszę moje koleżanki, szczególnie w zimie)
-bardzo dobry wzrok, można też powiedzieć że widzę w ciemności,
-nie lubię chodzić do szkoły, w wolne dni śpię do 12, a coraz częściej się zdarza, że nawet do 15
-wszyscy zauważyli, że kiedy zapada zmierzch wydaję się jakby bardziej ożywiona, szczęśliwsza,
-dobry słuch,
-lubię smak krwi,
-kiedy się skaleczę rany szybko się goją,
-moja skóra jest gładka jak pupcia niemowlaczka, ale nie jest blada, tylko naturalna, ale mam cienie pod oczami,
-oczy w zależności od pory dnia, nocy, natężenia świtła, mojego humoru, zmieniają kolor od czarnych poprzez piaskowe do ciemno-szarych,
-mało jem, kiedy byłam mała wystarczało mi śniadanie i napoje w ciągu dnia,
-lubię tylko czerwone jedzenie, pomidory szczególnie,
-rzadko choruję, ostatno 4 lata temu,
-szybko biegam,
-kiedy jestem zdenerwowana moja skóra staje się bardzo blada,
-kumpela, która się interesuje ezoteryką itd. itp. powiedziała mi, że jestem wampirem energetycznym,
-kiedy ktoś mnie zdenerwuje wysyam z niego energię i dzięki temu potrafię zaatakować tą osobę ze zdwojoną siłą,
-mam kły, nie tylko trójki ale też czwórki,
-potrafię latać, co wywołuje u różnych ludzi różne reakcje, a latam dzięki projekcji astralnej, czyli: moja "dusza" potrafi "wyjść" z ciała odbyć daleką podróż i potem do niego wrócić, choć tego nie jestem pewna bo tą umiejętność nabyłam niedawno, więc nie zdążyłam jeszcze sprawdzić jak to dizała ;PP
-jestem silna, choć moja figura na to nie wygląda,
-mam pociąg do wszystkiego szybkiego
-czasami wyłapuję czyjeś myśli dotyczące mojej osoby,
-mam dobrą pamięć,
-potrafię przewidzieć co się zdarzy, ale to dotyczy raczej błahych rzeczy np. że telefon zadzwoni, czy kto będzie pytany na lekcji itp.

i mogłabym tak wymieniać bez końca...

użytkownik usunięty
Danijo

Radzę rzucić pomidory. Szkodzą Ci.

ocenił(a) film na 10
butterfly_13

Zimne dłonie i stopy, jestem blada, mam wory pod oczami i prawie nie potrzebuje snu... xD

ocenił(a) film na 9
merc_94

Zimne stopy i dłonie. I ma kły w górnej szczęce i dolnej i to nie jest śmieszne mówie totalnie serio. Trójki dolne i górne to kły. Moja koleżanka też takie ma zęby takie kły i cały czas się śmiejemy że jesteśmy stworzone do picia ludzkiej krwi takie małe wampiry :P

ocenił(a) film na 7
butterfly_13

Dobre pytanie! Ja niezależnie od pogody jestem blada. Mam cienie pod oczami chociaż nie wiem jak bym dłuugo spała:D Ta i ciągle zimne ręce i nogi.
A co do zachowania i upodobań jestem wegetarianką(o.O) jak Cullenowie, oraz mam noce, że mogłabym w ogóle nie spać, a i tak czuję się wyspana.

ocenił(a) film na 5
butterfly_13

haha, to ze mnie też chyba jest wampirzyca ;)
- wiecznie zimna skóra, nie tylko kończyny - również policzki, tułów, uda
- jestem przeraźliwie blada, nigdy nie mogę sobie podkładu takiego jasnego kupić ;/
- cienie pod oczami, które ciężko ukryć pod makijażem
- lubię smak krwi (swojej, bo czyjejś nie próbowałam xd)
- baaaardzo wyczulony węch, nic nie umknie mojemu nosowi ;)
- zdarza mi się mieć zwiechy - siedzę nieruchomo, wpatruję się w 1 punkt (właściwie to "wpatruję", bo gdyby ktoś mnie w takim momencie zapytał, na co patrzę, to nie byłabym w stanie powiedzieć, co mam przed oczami xp)
- zdecydowanie wolę noc; w dzień jestem nie do życia, a kiedy przychodzi wieczór, nagle mam mnóstwo energii, chęci do robienia dosłownie wszystkiego

ocenił(a) film na 10
butterfly_13

czy ja coś mam? hmm ma ciemne oczy a jestem naturalną blondynką ... mam ostre kły... i zawsze mam błyszczące oczy... a krew lubie .. hehe znczy swoją ja się zranie ... oczywiście przypadkiem;_)

ocenił(a) film na 5
farbisiatko

o właśnie, zapomniałam o kłach
kiedyś miałam super kły (trójki) u góry ;] ale się stępiły nieco i teraz zostały mi na dole tylko xD

farbisiatko

Skąd to dopowiedzenie: "oczywiście przypadkiem"? Czyżbyś chciała coś ukryć? Jakieś skłonności do samookaleczenia?

ocenił(a) film na 5
JOKER___Why_so_serious_

Och tak, jestem zimna jak lód i w dosłownie i w przenośni. Bywam
agresywna, czasem mam ataki głodu i chyba zaopatrzę się w gryzak...

ocenił(a) film na 4
butterfly_13

Zimne ręce i stopy, cienie pod oczami, skrywająca tajemnice ;p. Ale różnice są duuuuże ;).

ocenił(a) film na 4
butterfly_13

Ja mam "wampirzaste" zęby:) gdy się uśmiecham od razu widać ,ze moje kły są nieco dłuższe, ale ja je lubie:)

ocenił(a) film na 10
Justita

a ja zawsze do śniadania zamiast kawy piję sobie szklankę krwi ot co :)

ocenił(a) film na 3
butterfly_13

Nie śpię, nie jem, lubię zapach i smak krwi, moja skóra jest biała, prawie szara i lodowata, śpię w dzień, jestem aktywna w nocy, mam długie i zaostrzone kły oraz paznokcie, a na dodatek jak byłam mała rodzice zamykali mnie w trumnie. Czy to znaczy, że coś ze mną nie tak? Czy to znaczy, że jestem WAMPIREM??????

Tang

Nie, z tego, co piszesz wnioskuję, że miałaś trudne dzieciństwo. Gorzej by było gdybyś napisała, że potrafisz latać, tak, jak jedna z osób wcześniej i mocno się przy tym upierała.

ocenił(a) film na 3
JOKER___Why_so_serious_

A no właśnie - zapomniałam o lataniu ;)

Tang

To i tak jeszcze nic. Jak przeczytasz wypowiedź jednej z fanek, a mianowicie Danijo z 5 strony, to popadniesz w kompleksy.

ocenił(a) film na 3
JOKER___Why_so_serious_

;-(

A tak na serio? Zimne dłonie i ręce? Pół populacji to ma i ja też, szczególnie kobiety - kwestie krążenia.

Kły? Każdy ma zaostrzone, bo to zęby do trzymania i rozrywania pokarmu.

Blada cera - no cóz, nie żyjemy w afryce drogie panie ;)

Uśmiałam się czytając ten temat jak nigdy ;)

Tang

No dobra, to jak wyjaśnisz kwestię latania, co?

ocenił(a) film na 3
JOKER___Why_so_serious_

Wiatry pogrochówkowe.

ocenił(a) film na 3
JOKER___Why_so_serious_

Skoro Cartman mógł mieć ogromny nadajnik w dupie to czemu nie można mieć skrzydeł?

Tang

Chodziło mi bardziej o obalanie mitu, który rozpoczęłaś troszkę wcześniej.

ocenił(a) film na 3
JOKER___Why_so_serious_

Co tu pisać, niektórzy naczytają się o oobe i potem piszą głupoty ;)

butterfly_13

Hmm.... więc ja mam praktycznie zawsze lodowate ręce, i stopy( ale wiele osób tak ma) co do mojej cery to .. hmm... jest blada, wręcz biała. Hmm... i moje usta, takie krwisto czerwone, jak u wapira:P NIe wiem, czy zauważyłyście, wapiry mają takie charakterystyczne usta:):) hmm z moim wzrokiem nie najlepiej, ale słuch i węch mam nienaganny. Słyszę dźwieki kwalifikowane już do ultradźwięków( np. moja rodzina i znajomi ich nie słyszą)no i oczywiście błyszczy mi się cera( szczególnie na twarzy, nadmierne wydzielanie sebum<lol2>)no i krew ma niezły smak:):)moja, po skaleczeniu(ale sama nie sie kalecze:))i bardzo często jest mi zimno( w pomieszczeniu, gdzie grzejnik grzeje pełną parą, kumpela w bluzce, a ja w bluzie i w polarze pod kocem( nie byłam przeziębiona:):)

ocenił(a) film na 1
butterfly_13

ten film to dno kinematografii kolejna nic niewarta komercja o bezsensowanej fabule w sam raz dla 14latek czytajacych czasopisma popkorn i bravo jest to dla nich taka odskocznia od zabawy lalkami. Podsumowac ta produkcje mozna jedynm słowem ŻENADA. Zastanawia mnie kto wyłozył pienadze na taki chłam

ocenił(a) film na 7
444

"komercja o bezsensowanej fabule" nawet jeśli tak, to co z tego skoro ludzią się podoba. Nie pierwsza i nie ostatnia rzecz która dla jednych jest żenująca,a z drugiej strony porywa miliony...

ocenił(a) film na 1
Ajna

porywa haha tu uzyłas chyba zbyt mocnego słowa. Publiczne egzekucje tez porywały motłoch, ale taki chłam tez jest potrzebny smarkatym 13 letnim dziewczynkom, moze kiedys dorosniesz do ambitniejszego kina a jak narazie zostan na poziomie tego filmu i kucyków pony

ocenił(a) film na 4
butterfly_13

Ja jestem blada i mam zimne ręce, ale to właściwie nic szczególnego ;P

Acilut

jestem blada.. zimne mam rece i nogi... mam charakterek Rosalie xD... i tez pradem raze ;D

Leighton

Powinnaś jeszcze dodać, że razisz głupotą. Hahahaha!!!

ocenił(a) film na 10
butterfly_13

Pony jest super:D
A wracając do tematu to jestem wręcz biała... i tyle z wampirzych cech <lol> bo z zimnymi rękami i stopami nie mam problemu:)

ocenił(a) film na 10
butterfly_13

a zapomniałam o worach pod oczami. nie wysypiam się przez zmierzch xD i inne części...:)

ocenił(a) film na 10
butterfly_13

Ja mam dość dobry słuch. Zawsze wszystkim mówię, że dzwoni im telefon, a oni patrzą na mnie jak na wariatkę dopóki go nie usłyszą (zwykle słyszą go 10 sekund później).

butterfly_13

ja mam zimne dłonie, jestem blada (co niektórych strasznie irytuje, nie wiem czemu, eh), jestem weganką xd, ponoć często się tak cicho przemieszczam, hah.

ps. same wampiry tutaj. ^^

ocenił(a) film na 3
butterfly_13

A jam mam rzesze fanek. Czy to kwalifikuje mnie na wampira pokroju Edzia?

Legion_

ej bo znowu się zlecą.

ocenił(a) film na 3
Uzalezniona

To się nazywa sabat.

Legion_

czarownic oczywiście. ?

ocenił(a) film na 3
Uzalezniona

Sabat to jest generalnie zlot czarownic, więc uściślać nie trza.

Legion_

ee tam jak się tańczy jazz, to można i zatańczyć sabat czarwonic, ale można też czarnoksiężnika z krainy Oz.

ocenił(a) film na 3
Uzalezniona

Ja czarnoksiężnika to nie. Wolę Dorotkę.

Legion_

Nie potrzebnie się oszukujesz. Ale nie martw się, każdy do przechodził...

ocenił(a) film na 3
Uzalezniona

Przechodził czy przeleciał?

Legion_

a tego to nie wiem, tego to już się muszę na parafii dowiedzieć.

ocenił(a) film na 3
Uzalezniona

W ramadanie z katolickim księdzem rozmawiał nie będę.