PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=33299}
6,4 2,8 tys. ocen
6,4 10 1 2800
6,7 12 krytyków
Zombie pożeracze mięsa
powrót do forum filmu Zombie pożeracze mięsa

Kiepski

ocenił(a) film na 4

Niczym mnie nie zaskoczył ten film. Strasznie się wlecze akcja, zombie na dobre pojawiają się dopiero po niemal godzinie seansu (!). Najgłupsze jednak było nielogiczne zachowanie bohaterów, którzy zamiast uciekać przed trupami, stali i czekali aż one ich zaatakują. Scen gore wcale nie ma tak wiele, toteż nie rozumiem czemu film Fulciego gości na niesławnej liście video nasties. Pewnie za scenę z okiem, bo chyba nie za heroiczną walkę zombiaka z rekinem na dnie morza:) Jedynym plusem wydaje sie być bardzo dobra charakteryzacja tytułowych "bohaterów". Jak na tamte lata to robi ona wrażenie nawet i dziś.

ocenił(a) film na 3
Ceglas

Podbijam temat, bo już oczy wytrzeszczałem, że nie ma żadnego negatywnego tematu pod tym filmem, na szczęście znalazł się jeden sprzed 5 lat.
Ten film to jakaś kpina, nie wiem, czy reżyser jest jakiś upośledzony, ale takiego natłoku debilizmów w jednej produkcji dawno nie widziałem. Poza muzyką i jedną, dwoma scenami, ten film jest absolutnym dnem.
Nie rozumiem fenomenu, jak tyle osób może tak dobrze oceniać ten film.

ocenił(a) film na 4
ZiD0

Potwierdzam - prócz jednej kultowej już sceny z okiem, charakteryzacji zombie i kilku efektów gore - ten film to jedna wielka nuda. Rozczarowałem się tym klasykiem... tyle pozytywnych opinii, a dostałem nieciekawy film. Na plus muzyka.

ocenił(a) film na 3
czaku20

No jeszcze scena z rekinem była dobrze zrealizowana, podobała mi się. Główny motyw muzyczny faktycznie na plus, czasami do niego wracam. https://www.youtube.com/watch?v=OxwDHpBW2Ew