Jak dla mnie osobistą tragedią jest fakt, że "Tron: Legacy" nie dostał nominacji ani za
muzykę ani za efekty specjalne. Jestem także rozczarowana faktem, że w kategorii
"Muzyka" pojawiła się - wg mnie bardzo przeciętna - ścieżka dźwiękowa z "The social
network" - wtórność muzyki zaprezentowanej przez Trenta...
Zauważyłam, że bardzo mało osób docenia (przynajmniej nominowaną) ścieżkę dzwiękową
Johna Powella " jak wytresowac smoka" albo komuś słoń nadepnął na ucho albo jest totalnym ignorantem bo bajek nie oglada a score tam jest niesamowity.
Czy tylko ja mam takie zdanie?...
Reżyseria: Scorsese
Film: Autor Widmo (ale znając życie nie dadzą mu nawet nominacji), tak więc Wyspa tajemnic, chociaż Incepcja ma największe szanse.
Aktor 1: DiCaprio
Aktor 2: Ben Kingsley
Scenariusz: Autor Widmo
Muzyka: Incepcja
Zdjęcia: Robin Hood
Reszty typów nie mam.
Najlepszy aktor drugoplanowy to Christian Bale ten Aktor musi dostać Oscara .
Bo jak go niedostanie to będę zawiedziony !!
zauważyłem w wynikach ankiety dotyczących kategorii NAJLEPSZY DŁUGOMETRAŻOWY
FILM ANIMOWANY, Toy Story 3 ma 57% głosów a Jak wytresować smoka tylko 33%, a zwróćcie drodzy forumowicze uwagę na to jak się mają oceny tych dwóch filmów. Jest to
odpowiednio 7,7 i 8,1
skąd taka rozbieżność? czyżby niektórzy byli aż tak...
Mam pytanie?
Wie ktoś gdzie można zobaczyć w sieci pełną listę wszystkich nagrodzonych Oscarami od początku przyznawania tej nagrody ?
powiem szczerze na sto procent film social network nie wygra był tak żałosny jak do szpiku kości wygra jak zostać królem ,ponieważ akademia filmowa w tym roku najwyżej ocenia filmy w których osoba jest na coś chora , bo trzeba się do takiej roli dobrze się przygotowa
Chciałabym obejrzeć rozdanie Oscarów 2011 w necie na http://pl.justin.tv/ ale czy na tej str jest to możliwe? i o której godzinie?
Widzę że Incepcja prowadzi pod każdym względem. Dobrze. Bardzo mi się podobał ten film i też oddałem na niego kilka głosów.
Mam nadzieje że zgarnie w tym roku jak najwięcej Oskarów. Oby jak najwięcej takich filmów jak Incepcja w 2011 r.
Pozdrawiam