bardzo się zdziwiłam czytając nominacje do oscarów bo nie znalazłam Zmierzchu a powinien być bo jest najlepszy! Zmierzch powinien być co najmniej w pierwszej piątce najlepszych filmów a te ... chcą dać mu kilka złotych malin czy czegoś tam gorszego. ja po prostu tego nie rozumiem to jest jakiś koszmar. oscary dają...
Przed chwilą film wygrał SAG. Ma PGA i DGA.
Czyli krótko mówiąc oscar za najlepszy film już pewny, przy okazji pewnie dostanie z marszu nagrody za kwestie techniczne.
Wszystko rozumiem, ale jeśli dostanie oscara za reżyserie, to Akademia oficjalnie uczyni fail dekady.
> <
Colina Firtha za "Jak zostać królem"
Jemu sie nalezy w końcu oscar...przezciez zagrał tyle świetnych ról
Najlepszego filmu 'Czarny Łabędz" chcociaż Incepcja prowadzi w ankiecie to wątpie zeby wygrał...tak samo było w Złotymi Globami,miał tyle nominacji ale żadnej statuetki nie dostał..
Natalie Portman "Czarny...
... co jest jednoznaczne z tym, że "Jak zostać królem" zabiera na 90% wszystkie najważniejsze oscary do domu. Tego nie spodziewał się chyba nikt.
Ludzie, mamy najróżniejsze gusta, "The Social Network" spotyka się tu ze sporą, niezasłużoną wg mnie krytyką, a gloryfikowane są głównie "Czarny łabędź" i "Incepcja"...
Bardzo zdziwił mnie brak dwóch świetnych aktorów Marka Wahlberga i Ryana Goslinga ich kreacje w Fighterze i Blue Valentine były znakomite !
smuci mnie fakt że Harry Potter i Insygnia śmierci część I,nie jest nominowana w kategorii
soundtracku przecież muzyka z HP I IŚ jest poprostu piękna. Kto to wybiera ;<
Nie wiem, o co chodzi odnośnie filmu "True Grit". 10 nominacji?!! Za co?! Hailee zajebista -
fakt. Możliwe, że po tej opinii mnie zajadą, ale Coeni w tym roku na lajcie strasznym. Gdzie
są nominacje dla Goslinga i Nolana?! Gdzie "Ghost Writer" i "Shutter Island"? O ja! Nie ma
Garfielda! Kibicuję "Black Swan"....