Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Niestety oskary z cala akademia schodza na psy, poziom prezenterow jak i calego przedstawienia byl zalosnym zero szacunku do kogokolwiek, zero powai i Operacja Argo - film chwalacy "ginacych za ojczyzne amerykanow" filmem roku...

To ostatni raz kiedy ogladalem gale i przykladalem do niej jakiekolwiek znaczenie.

A dla mnie "Życie Pi", choć czasami moralizatorski i nieco naiwny jest filmem zjawiskowym. Europejczykowi niełatwo go zrozumieć, ponieważ bliższy jest filozofii Wschodu. Jednak zawarte w nim przesłanie bardzo do mnie trafia.

Też macie wrażenie, że ten rok był wyjątkowo kiepski jeśli chodzi o filmy?Że np "Życie Pi" nie
jest bynajmniej wybitnym filmem a tylko wypada dobrze na tle ogólnej miernoty. Argo? Taki
sobie sensacyjno szpiegowski. Na pewno gorszy od "Tinker Tylor Solider Spy", "Wróg
numer jeden?" ,"Lincoln" ? Może i dla...

Zaraz początek transmisji w Canal+. Chyba czas na kawę, bo oczy zaczynają mi się kleić. W tym roku kibicuję Poradnikowi... (we wszystkich kategoriach w których dostał nominację oprócz aktor I-planowy - tu kibicuję Denzelowi).

Rzadko się wypowiadam na forum bo nie mam czasu na dyskusję z osobami których ulubionymi i często jedynymi argumentami są: "nie zrozumiałeś filmu" albo "mało w życiu widziałeś". Tutaj jednak pokuszę się o komentarz, bo po raz pierwszy od nie pamiętam kiedy widziałem wszystkie filmy nominowane w najważniejszych...

say whaaaaat???

Mam C+ z kablówki i mimo możliwości wyboru dwóch ścieżek dźwiękowych nie ma ścieżki bez tłumacza-zagłuszacza :/ Żenada.

Wiecie gdzie są dostępne do obejrzenia poprzednie rozdania ! :D

Najlepszy aktor drugoplanowy

użytkownik usunięty

Według mnie powinien wygrać De Niro, bo kreacja w Silver Linings Playbook bardzo dobra. konkurencja mocna, to fakt. Jednakże, liczę na Roberta!

OSCARY 2013

użytkownik usunięty

Jak na razie to mnie się podoba prowadzenie gali przez Seth MacFarlane.