Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Tarantino, chociaż i tak nie w swoim najlepszym filmie, połyka zarówno Lincolna jka i Argo, fakt, nie ma Mistrza, a w nim upatrywałem godnego rywala.

Jak to jest, że nominacje do ról męskich zarówno pierwszo jak i drugoplanowych są w tym roku dużo bardziej zacięte, a i tak można by się przyczepić że nie ma nominacji np. dla di Caprio za Django, Hopkinsa za Hitchcocka czy Hawkesa za Sesje, w opozycji do nominacji do ról żeńskich, gdzie (jak dla mnie) Naomi Watts,...

Co wy ludzie z tymi "Nietykalnymi"...Ja naprawdę tego nie rozumiem, no naprawdę...Oscar? No bez przesady...

Pamiętam że film "Slumdog. Milioner z ulicy" był u nas puszczany po Oskarach.
Myślę, że wpływy też mają trochę znaczenia dla dawaniu nagród.
Filmy: Jak zostać królem czy Artysta bez nagród były filmami dużo mniej popularne.

The true is...

użytkownik usunięty

Jeśli akademia nie nagrodzi "Lincolna" to będzie wielka niespodzianka bo spośród tych wszystkich filmów nominowanych to werdykt wydaje się dosyć przewidywalny. Ja jednak chciałbym, żeby to film Tarantino w końcu dostał Oscara, bo zasłużył się dla kina. Stworzył dwa świetne klasyki - "Pulp Fiction" oraz "Jackie Brown"....

więcej

Zabawne jest to, że tak wiele z nominowanych filmów nawet nie miało jeszcze premiery w Polsce, a ludzie już oddają na nie głosy. :-D

Bardzo fajnie, że ,,Frankenweenie" zostało nominowane. :) Nie było to jakieś wielkie zaskoczenie, ale i tak się cieszę. Mam nadzieję, że w tym roku Burton zgarnie statuetkę. ;D

W naszej ankiecie dla zycia pi zaden oskar nie zwyciezyl 4 oscary dla jakiegos glupiego skyfall a i lincoln tez malo ma w naszej ankiecie 1 nominacja dla niemozliwe i keszcze w naszej ankiecie nawet jej nie dostala najpierw niech ludzie obejza dany film a mianowicie wszystkie w danej kategoriia pozniej oceniaja

a mnie rozczarowuje brak nominacji dla "Strażników marzeń" dreamworksa...

Nie wydaje się Wam że z roku na rok nominacje są coraz bardziej przewidywalne i
skupione na komercyjnych premierach???