Niech to będzie temat przeznaczony dla osób szukających jakiegoś tytułu filmu i mających jakiś problem związany z danym filmem. Użytkownicy piszący wątki co z niego pamiętają (jak to często widać w temacie "FILM"). Zapraszam wszystkich poszukujących i kinomaniaków, którzy będą skłonni pomóc w potrzebie.

Mam nadzieje, ze WB sie nie pogniewa, ze zakladam kolejna czesc "Jego" tematu :) ale chcialam odpisac komus na pytanie o film, a tam juz temat osiagnal limit stron i wypowiedzi :)

Amaliya

No wiec odpowiadam na pytanie ItsJustMe:

Ten film ma na 100% tytul "KasaMowa" :)
http://www.filmweb.pl/f79/KasaMowa,1997

Amaliya

Poszukuję tytułu filmu o zespole lat 60 ... Chodzi w nim o to że rock n roll uważany jest za nieprzyzwoitą muzykę, żródło szatana. Jest w tym zespole Młoda ładna blondynka która przyjażni sie z murzynką ( ta murzynke zabijają w jakimś pochodzi na jej oczach)Blondynka gra chyba w tym zespole na perkusji ale wytwórnia uznaje że lepiej by było gdyby grali bez dziewczyny wtedy szybciej osiagną sukces ... nie wiem czy w polskiej nazwie tytułu nie ma "rock n roll" ale za chiny nie moge go odnależć ;( pomocyyyyy Jest to film amerykański

Amaliya

chodzi o film, w którym ktoś umiera, jego znajomi narkomani przychodzą i wbijają w trumne strzykawki...tylko tyle widziałam.

magii1414

mówisz zapewne o filmie: Kto nigdy nie żył ;)

magii1414

szukam tytułu filmu . Akcja jest mniej więcej taka : blondynka dostaje okres w supermarkecie, bierze pierwsze lepsze podpaski i biegnie do kasy , jednak kasjerka sie wlecze a blondyna ucieka z podpaskami. Wszędzie pełno krwi . to jest komedia. Kolejna scena z filmu: ta sama blondynka rozmawia z mamą przez telefon w wannie i puszcza bąki. Tyle na temat filmu , więcej nie widziałam , proszę o szybką odpowiedź na meila : andziula16_91@o2.pl

magii1414

szukam tytułu filmu . Akcja jest mniej więcej taka : blondynka dostaje okres w supermarkecie, bierze pierwsze lepsze podpaski i biegnie do kasy , jednak kasjerka sie wlecze a blondyna ucieka z podpaskami. Wszędzie pełno krwi . to jest komedia. Kolejna scena z filmu: ta sama blondynka rozmawia z mamą przez telefon w wannie i puszcza bąki. Tyle na temat filmu , więcej nie widziałam , proszę o szybką odpowiedź na meila : andziula16_91@o2.pl

magii1414

Amaliya

Uwaga, może być trudny orzech do zgryzienia ale... "trochę" już szukam tego filmu:< Wszystko co pamiętam:
-najprawdopodobniej 2 chłopaków, być moze bracia; nie wykluczam rodzeństwa brat-siostra
-akcja ma miejsce w: jaskiniach, lochach lub... w innego rodzaju podziemiach
-jest tam uwięziony, być może przez własną matkę, straszny/brzydki/niepełnosprawny (jak kto woli) facet... w dodatku pamiętam że chyba przykuty łańcuchami (do rur?) lub z kulą u nogi. Nie mówił tylko "jęczał".
-chyba robił za strażnika pilnującego by chłopcy "nie uciekli" ale dał się przekupić za BATONA (?!) lub też zwyczajnie okazał się dobrym człowiekiem
-tam chyba był jakiś stary statek, może ze skarbami.
-prawdopodobnie miała miejsce scena w jakimś wąskim korytarzu, gdzie z jednej strony były kamienne drzwi/lub zasypany korytarz a z drugiej strony przepaść [może i z lawą].
-sttek zniszczony w pajęczynach, chyba w jednej ze scen był miejscem pościgu za chłopcami.

Bardzo prosze o pomoc w znalezieniu tytułu filmu;
Wesołych!

raxell

To chyba będzie to:
http://www.filmweb.pl/f10411/Goonies,1985

Amaliya

Witam, szukam filmu o pewnej rodzinie, (nie pamiętam dokładnie) chyba ojciec zatrudnia sprzataczke, blondynke, ona zamieszkuje u nich w domku letniskowym, mlody podrostek sie w niej zakochuje i ona go zaprasza do siebie, wtjemnicza go z sztuke milosna, cos takiego, nie pamietam dokladnie, prosze o pomoc, pozdrawiam, fil chyba z lat 90-tych

Amaliya

Do ARKADIU!

Film, o który pytasz to "Nikt nie jest doskonały" (100% pewnosci - to moj ulubiony film z dziecinstwa :))

http://www.filmweb.pl/f94766/Nikt+nie+jest+doskona%C5%82y,1989

użytkownik usunięty
Amaliya

szukam czechosłowackiego filmu gdzie jest scena jak młodzieniec zamówił sobie piwo w lokalu i ktoś korzystając z jego nieuwagi dolał mu do tego piwa wódki. Starszy pan zareagował wylewając powstałego ubota i wyrzucająć żartownisia przez okno

dodatkowo szukam takiego głupiego filmu, gdzie była rodzina której r.biznesem były wyścigi samochodowe. W najważniejszym wyścigu niestety nie mógł pojechać najlepszy rodzinny kierowca i zastąpił go jego nieodpowiedzialny iu przez to niedoceniany brat. Na wyścigu by utrzymać prowadzenie opuścił 1 pitstop przez co zabrakło mu benzyny ale na całe szczescie głowny rywal dopchnął go do mety [SIC!]

no i jeszcze westernu z di caprio i bodaj sharon stone. Stone(jesli to była ona) mogła uratować swojeg mającego zawisnąć na szubienicy ojca gdyby trafiła z rewolweru w stryczek, jednakoż trafiła w ojca....

będę wdzięczny

Western to oczywiście:
http://www.filmweb.pl/f9987/Szybcy+i+martwi,1995

użytkownik usunięty
de_Franco

oczywiscie. Dzieki!

Gdyby ktoś cokolwiek kojarzył, będę wdzięczna za pomoc.
Tytuł brzmiał jakoś w stylu "Mam tylko ciebie", czy "Masz tylko mnie".
Generalnie chodziło o to, że kobietą (która miała męża/chłopaka) interesuje się kolega z pracy(chyba...). Interesuje się na tyle, że przeradza się to w obsesję. Koleś po jakimś czasie ginie, ale jego duch wciąż tę kobietę "nawiedza". Pamiętam, że on zginął spadając z urwiska do jakiejś rzeki, upuszczając po drodze jakiś wisiorek. Potem ta kobieta musiała zabrać ten wisiorek i z nim oraz zdjęciem tego zmarłego faceta odprawić jakis rytuał, żeby ten mężczyzna zostawił ją w spokoju. Pamiętam jeden cytat(dokładnie z jakiegoś wiersza) z tego filmu(w sumie to o jego autora i dokładne pochodzenie tak naprawdę mi chodzi;])-"A gdyby tak spodobało się Bogu/Kochałbym cię bardziej i zza grobu".
Za wszelkie sugestie (odnośnie filmu, czy autora cytatu;]) będę zobowiązana.=]

Liriel_4

@Liriel

ten film leciał na tvp1, gdzies piec miesiecy temu i jego tytuł to właśnie "masz tylko mnie"
a cytat: "A gdyby się tak spodobało Bogu kochać cię bede bardziej zza grobu" jest autorstwa Roberta Browninga

MasterOfGORE

MasterOfGORE wielkie dzięki! Ten tytuł też wpisywałam w wyszukiwarce, ale nie ma na jego stronie praktycznie żadnych informacji o filmie, dlatego nie byłam pewna. A czy nie wiesz może skąd DOKŁADNIE ten cytat pochodzi? Tzn z jakiej książki, czy wiersza? Bardzo mi na tym zależy...

Liriel_4

nie jestem pewien z jakiego dzieła pochodzi ten cytat. Wydaje mi się że z "Dramatic Romances" lub "Men and Women"

"szukam czechosłowackiego filmu gdzie jest scena jak młodzieniec zamówił sobie piwo w lokalu i ktoś korzystając z jego nieuwagi dolał mu do tego piwa wódki. Starszy pan zareagował wylewając powstałego ubota i wyrzucająć żartownisia przez okno"

Chodzi o film "Vesnicko ma strediskova" (aka "Wsi moja sielska anielska").

Amaliya

http://www.filmweb.pl/topic/356616/ZAGUBIONE+TYTU%C5%81Y.html

Amaliya

Podnosze bo tu wpisalam odpowiedzi dla dwoch osob, a temat zaginal w stosie innych :) Pytanie teraz, w ktorym pisac? :)

Amaliya

Włąśnie ;)

Redox

* Właśnie

Amaliya

Kilka lat temu oglądałam w TV rosyjski film. Była tam młoda dziewczyna, którą zgwałcili koledzy (albo jeden kolega). Jej dziadek postanowił sam wymierzyć sprawiedliwość. Scena, którą zapamiętałam to, gdy siedzi w oknie ze strzelbą i obserwuje chłopaków w mieszkaniu naprzeciwko (albo na podwórku). Niestety wiele więcej nie pamiętam. :(

Diana

http://www.filmweb.pl/f229126/Voroshilovskiy+strelok,1999

Amaliya

Szukam filmu o tresci:
W tym filmie glownym bohaterem jest bialoskory polityk, ktory jest w trakcie swojej kampani wyborczej. Za sprawa czarnoskorej dziewczyny ktora spotyka zmienia swoj image polityczny na bardziej "luzacki" i "rapowy". Przesladuje go mysl ze ktos wynajol platnego zabojce zeby go zabic. Chowa sie wraz z dziewczyna przed fotoreporterami,sadzac,ze to owi zabojcy. Okazuje sie,ze to wlasnie ta czarnoskora dziewczyna,ktorej ufal najbardziej, i w ktorej byl zakochany jest tym zabojca.Film konczy sie (domniemanie) smiercia glownego bohatera,ktory zostal zastrzelony przez innego polityka. Z gory dziekuje i czekam niecierpliwe na odpowiedz:)

musical_box

Hmmm... Moze ten?

http://www.filmweb.pl/f4377/Senator+Bulworth,1998

Amaliya

To teraz ja poproszę o przysługę:) Chodzi o dwa filmy, które oglądałem z 10 lat temu i nie pamiętam z nich prawie nic... ale może uda Wam się skojarzyć.

1. Pierwszy film jest o dziewczynce, która trafia do sierocińca, bo straciła ojca na wojnie... przynajmniej tak wszyscy twierdzą i niemal przez 3/4 filmu widz również tak musi myśleć. W sierocińcu jest bardzo źle traktowana, mieszka sama na jakimś poddaszu, jest trzymana w izolacji. Aby wyrwać się z tego "pokoju" na ponurym poddaszu, przechodzi po jakiejś desce do sąsiedniego budynku... Wiem, że do tego sąsiedniego budynku, został przywieziony jakiś ranny z wojny, który jest obandażowany od głowy, aż do stóp, tak, że nie można poznać kim jest... później okazuje się, że to właśnie ojciec dziewczynki... i niestety tyle pamiętam... nic więcej, żadnych szczegółów.

2. Drugi film z tego co pamiętam rozpoczyna się, jak chłopiec patrzy w nocy przez okno, na łunę wybuchów (jest wojna). W penym momencie, widzi daleko światełko, które gaśnie i pojawia się (alfabet morsa??). On bierze latarkę i robi to samo......... później wojna dociera i do tego miasta w którym żył z rodziną. W mieście wybucha panika, wszyscy wychodzą na ulice i zmierzają w bliżej nieokreślonym kierunku... chcą uciec. To samo robi ten chłopak ze swoją matką... w pewnym momencie ęka chłopca wyślizguje się ręki matki i zostają rozdzieleni.........
Następne co pamiętam, to to, że chłopiec został w opustoszałym mieście i jechał na rowerze... pojechał chyba do swojego domu, gdzie wszedł do pustego basenu, w którym poniewierały się liście (jesień)........ wiem też, że chłopiec trafił do jakiegoś obozu (ale nie zagłady) i tam rozgrywa się chyba dalsza część filmu, której już absolutnie nie pamiętam.... Oj, mało informacji, ale może ktoś skojarzy.

Proszę o pomoc.

CRANK

Opis filmu numer 1 brzmi troche jak "Mała księżniczka".
Opis drugiego filmu bardzo przypomina http://www.filmweb.pl/f1221/Imperium+Słońca,1987

Amaliya

Witam,
Szukam amerykańskiego filmu w którym na początku chłopak zabija ojca swojej dziewczyny i wyrusza z nią podróż/ucieczkę przez stany. Akcja dzieje się w latach 70-80. Chłopak po drodze zabija parę osób, napada z dziewczyną na domy... Zdaje się, że staje się wrogiem publicznym nr 1 i ściga go sporo misiaczków. Na koniec pokazany jest pościg policji za chłopakiem i udane zatrzymanie. Potem pakują go chyba do samolotu... Tyle pamiętam. Film raczej nowy (200x), ale pewny nie jestem ;). Pozdrawiam.

Mickej

Witam
Juz raz pytałem o film niestety nikt nie potrafił mi pomóc, więc postaram się go opisać ponownie. Może tym razem ktoś będzie wiedział co to za tytuł. O filmie tylko słyszałem. Podobno leciał już w telewizji jakiś czas temu. Jest to film produkcji amerykańskiej i opowiada o 3 może 4 kolesiach, którzy próbują przewieźć złoto(?), albo coś równie wartościowego przez pustynie. Przewożą to coś w cysternie, po drodze zatrzymują się w wcześniej przygotowanej kryjówce i tam zmieniają środek transportu na inny, gdyż ściga ich policja. Na koniec muszą się przebić przez pola minowe i docierają do morza, lub oceanu, gdzie czeka na nich statek lub łódź podwodna i na nią pakują cały przewożony towar. Z tego co słyszałem całą wyprawe przeżył tylko jeden z nich.
Z góry dzięki za pomoc. Pozdrawiam

Mickej

ja znam tylko jeden stary film, który pasuje do opisu, twój ma być nowy więc to pewnie nie to ;) , ale sprawdź http://www.filmweb.pl/f37561/Badlands,1973

bagrov

to oczywiście odpowiedź dla Mickeja. pozdr

bagrov

To nie ten sam film, ale ta sama fabuła :). A mi chodziło o nowszą produkcję, która jest w rubryce "Zobacz też" właśnie na stronie podanego przez ciebie filmu "Badlands".
A więc wielkie dzięki! Pozdrawiam. :)

Mickej

ciesze się, że mogłem pomóc :) pozdrawiam

Mickej

Brzmi trochę jak "Urodzeni Mordercy" Tarantino.

Amaliya

ja szukam filmu. Nie wiem tak wiele ale może ktoś skojarzy:) nie jest to stary film. Była wojna między wilkołakami i wampirami. Został tylko ostatni z wilkołaków i postanowił zemścić się. W trakcie filmu okazało się że jest wilkołakiem(oczy wilka i później przemienił sie). To tyle:P

geopiz

szukam francuskiego filmu z XXI wieku
ja co prawda filmu nie oglądałem, ale mam nadzieję, że ktoś wie o co mi chodzi.
film jest produkcji francuskiej. opowiada 5 momentów w życiu jakiejś rodziny / znajomych. Film można oglądać od początku do końca i od końca do początku. na okładce jeśli dobrze pamiętam widniał napis "3x5", myślałem, że to jest tytuł filmu ale chyba nie. tło okładki było białe.
z góry dziękuję za pomoc. =)

kosmita_86

do kosmity86
szukasz 5x2 f.ozona
ttttttttttttttttttttttttttttttttttt

geopiz

Czy mógłby mi ktoś pomóc - chodzi mi o film animowany napewno produkcji amerykańskiej opowiada on o grupie dzieci/młodzieży która podróżuje w czasie ... kojarzy mi sie również że byli oni przerzucani do różnych epok historycznych/wydarzeń przez książkę tylko nie i wiem że starali się dostać do swoich czasów jakoś ...

christoff

Do christoffa..

Myślę, że chodzi tu o "The Greatest Adventure Stories From The Bible" -serię bajek wyprodukowanych przez Hanna-Barbera w latach 1985-1993.

użytkownik usunięty
geopiz

Underworld albo przeklęta
za krótki <br/>

użytkownik usunięty

To było dla dave_i1
za krótki <br/ za krótki <br/

geopiz

czy nie jest to film underwool

Amaliya

No i stało się!
Obraziłem się!

;)

W_B_

Ja szukam filmu o pewnym chłopcu, który chyba mieszkał w sierocińcu, był tam źle traktowany i pewnego dnia ucieka z grupą cyrkowców. Z początku nic nie umie, ale powoli się uczy i tak spędza życie jeżdżąc po świecie z tymi ludźmi.

Zna ktoś? :)

Amaliya

Oglądałam dawno temu francuski film który zabił mi gwoździa na całe życie. Pewna kobieta około 30 miała romans i wspólnie z kochankiem zamordowała swojego męża przynajmniej tak to zapamiętałam. Rozpoczęto dochodzenie, oni w akcie desperacji ukryli ciało mężczyzny w starej szafie grającej która za każdym razem gdy ją domykali wybijała tą samą melodie "Only You".

Będę bardzo wdzięczna jeśli ktoś ten film skojarzy po tak marnych detalach.

mrowka60

mota, wielkie dzięki za pomoc. 2 film, to na pewno "imperium słońca". Co do pierwszego, nie jestem pewien, ale być może, że to właśnie ten.

CRANK

Poszukuje starej chyba Amerykańskiej komedii, leciała jakieś 8 lat temu na polsacie :-) kojarzę że tytuł to było chyba "Bob" ale nic się nie znajduję pod tym hasłem. Główny bohater był bodajże gejem, mieszkał ze swoimi dwoma ojcami którzy założyli grupę pomocy "Różowe pantery", pamiętam jeszcze scenę w którym był na seminarium na którym jakaś murzynka radziła ludziom jak sobie radzić z nienawiścią do rodziców (coś o pobiciu ich kijem baseballowym), będe ogromnie wdzięczny za pomoc

CRANK

Pierwszy to na pewno Mała księżniczka, bo niemozliwejest to, aby powstaly dwa tak identyczne filmy :)