Niech to będzie temat przeznaczony dla osób szukających jakiegoś tytułu filmu i mających jakiś problem związany z danym filmem. Użytkownicy piszący wątki co z niego pamiętają (jak to często widać w temacie "FILM"). Zapraszam wszystkich poszukujących i kinomaniaków, którzy będą skłonni pomóc w potrzebie.
Mam nadzieje, ze WB sie nie pogniewa, ze zakladam kolejna czesc "Jego" tematu :) ale chcialam odpisac komus na pytanie o film, a tam juz temat osiagnal limit stron i wypowiedzi :)
szukam od pewnego czasu jednego filmu. nie zaduzo pamietam :/ byl o striptizerce ktora miala mala corke :] to byla chyba latynoska.
szukam filmu
filmy niemieckie
chciałabym sie dowidziec czy znacie jakies dobre niemieckie filmy ktore warto obejrzec. Polecam film "Edukatorzy" dzieki ktoremu polubilam niemieckie kino.
Też lubie niemieckie kino, chociaż wole francuske. Ale co do niemieckich do jak dla mnie dobre były: Biegnij Lola biegnij, K-Pax, Monster, Zabójczy numer, Eksperyment, Sekcja 8., Resident Evil, Pachnidło, Obłęd, Lęk.
Szukam filmu o dziewczynce, która została wysłana przez rodziców do pracy, aby mieć lepsze życie, jednak mężczyzna który ją wziął pod opiekę sprzedaje ją. Trafia wraz z innymi do domu, w którym odbywa się licytacja. Kupuje ją mężczyzna, by zrobić synowi prezent na 15 urodziny. Później zostaje oddana do domu publicznego w środku dżungli. Cała akcja toczy się chyba w Brazylii.
Proszę o pomoc!!!
Poszukuję filmu. Pamiętam że główny bohater miał zdolnośc widzenia smierci (albo jakiegoś demona) który zabijał ludzi i wycinał im kolejny numer na czole. O jedno z zabójstw został posądzony właśnie ten facet. Końcowa akcja miała miejsce chyba w jakimś szpitalu (?) w każdym bądź razie w jakimś dużym domu. Z góry dzięki
witam
może ktoś podać mi tytuł filmu, ktory opowiada o pewnym "mutancie". jest to film karate. w ostatniej walce bije sie dwóch kolesi jeden ubrany na czerwono a drugi chyba na niebiesko jeden ma jakies ostrze wyrastające z nadgarska sierowane jak u volverina a drugi takie samo ale w przeciwną stronę. film oglądałem na video w latach 90tych
pozdrawiam
Hej! Szukam pewnego filmu, myślę że może być uważany za młodzierzowy. a oto stresznie fabuły: dziewczyna (biała) czuje się odrzucana przez rodziców (majętnych zresztą), chodzi do szkoły w której spotyka chłopaka (murzyna). dziewczyna bardzo często ma problemy z prawem, a w dodatku rodzina chłopaka nie zgadza się na jego związek z białą dziewczyną, w dodatku tak pokręconą. ojciec dziewczyny chce przekupić chłopaka by ją zostawił i proponuje mu wstawinnictwo przy podaniu do szkoły (chyba wojskowej). chłopak zostawia ją, ale potem do niej wraca, a dziewczyna (piękna scena) w końcu rozmawia otwarcie i szczerze z ojcem na podjeździe przed domem. czy ktoś wie jaki to film?
bardzo proszę o pomoc....
Szukam filmu emitowanego podczas olimpiady rok temu, na TVP1.
Film byl pozno ok 23. Chyba Niemiecki albo rosyjski.Glownym bohaterem byl chlopak. Mial rosyjsko brzmiace nazwisko. Przeprowadzil sie do nowej szkoly i mial problemy z rowiesnikami. Wczesnije okradl swojego stryja/wujka. Jego matka zbytnio sie o niego nie troszczyla i szukala nowych facetow. W miescie, w ktorym akcja sie rozgrywala bylo pelno turkow.
Na koncu glowny bohater zostal dilerem najpierw marihuany, a pozniej bialego proszku.
Mam dopiero w planach obejrzenie tego filmu, więc pewna być nie mogę ale Twój opis kojarzy mi się z http://twardziel.filmweb.pl/
Witam!
Szukam filmu, który oglądałem ok. roku 2002-2003 (maj) na Polsacie. Film był utrzymany w klimacie rockowym lat 80. Był on o młodym chłopaku, który chciał grać w zespole itp., szukał pracy w sklepie muzycznym (tam był taki motyw, że jego argumentacją, żeby go przyjęli było to, że śnił mu się Hendrix z białym Fenderem :D). Generalnie jakiś tam zespół grał, był motyw jak członek tego zespołu puka jakąś panienkę w garderobie, generalnie sex & drugs & RnR ;) Pamiętam dobrze końcową scenę jak ten chłopak idzie nocą po ulicy miasta z gitarą i napotyka gdzieś w zaułku jakiegoś kolesia, który sobie gra na ulicy i ten główny bohater podpina się do piecyka i razem coś tam grają... Wiem, że to niewiele, ale czy ktoś wie co to za film??? Z góry dzięki za podanie tytułu ;)
Witam chyba z 7 lat temu widziałem w tvp film komediowy opowiadający o 3 oszustach (jeden szef i dwóch pomocników). W drodze na wyspę tropikalną gdzie ten kolo ukrył kase z oszustwa umiera a dwóch pozostałych cały czas udaje że on żyje żeby nie mieć problemów. Poza tym ten nieboszczyk za życia został obarczony jakąś klątwą i po śmierci gdy słyszy muzykę zaczyna iść do skarbu. Już nie pamiętam czy to było związane z klątwami hawajskimi czy z voodoo ale coś w tym stylu tam było. Będe wdzięczny jeśli ktoś zna ten film i może podać tytuł.
szukam tytulu bajki,chyba japonskiej,pamietam tyle:jakis potwor wychodzi z lasu zrobiony jakby z czarnych glizd,wojownik na koniu ,i podroz do lasu....male biale stworki,potem pojawia sie jakby "duch lasu".ale o co chodzi to niewiem.pomozcie:))))))
szukam filmu którego fragment widziałam kilka lat temu. Był prawdopodobnie na tvp, dość późno wieczorem. Pamiętam tylko to:
- akcja rozgrywa się w USA, w którymś z ciepłych stanów, może w Kalifornii
- ktoś kogoś ścigał chyba, ale to ni był pościg na 20 samochodów, tylko takie podchody, szukanie tego pierwszego auta i powolne zbliżanie się do niego
- był tam chyba dom starców, ale taki ekskluzywny, aby wejść trzeba się było wcześniej umawiać, bo na co dzień był to teren zamknięty i strzeżony. Główni bohaterowie przyjechali raz za wcześnie i mieli problemy z wejściem
- głównych bohaterów była trójka: dwóch facetów i dziewczyna. Młodzi, od 25 do 30 lat.
- pamiętam taką scenę: dzieje się w jasnym i czystym pomieszczeniu, być może w garażu. Widzimy dziewczynę odwróconą tyłem go widza, a raczej tylko jej nogi (na cały ekran), a w głębi stoi facet, widzimy całą jego postać. Potem widzimy jak dziewczyna opuszcza czarne majtki :P a jeszcze gdzieś koło nich jest deskorolka :D nie pamiętam dokładnie, ale możliwe że ta dziewczyna kopnęła ją w stronę tego chłopaka :D
ciężko będzie znaleźć ten film na podstawie scen, które pamiętam, ale mam nadzieję, że ktoś mi pomoże :)
Czy może ktoś kojarzy tytuł filmu, w którym główny bohater postanawia spędzić jeden dzień w jednym z najgorszych więzień na świecie, chyba na Syberii w Rosji. Z góry dzięki.
Dobra.
Szukam filmu, oglądałem go tak cholernie dawno temu, że nic w zasadzie nie pamiętam, prócz tego, że jedna scena wyglądała tak(i była chyba(!) na początku gdzieś) gdzie bohater stał w jakimś takim kulistym kanale, coś jak duża studnia, a zamiast ręki miał piłę mechaniczną.
Zagadka jak cholera ;p
Szukam filmu, w którym bohaterem był sportowiec (czarnoskóry). Poznał on upośledzonego umysłowo chłopca i zaprzyjaźnił się z nim. Po jakimś czasie (chyba) okazało się, że ten sportowiec jest chory... dalej właśnie nie pamiętam, wiem tylko, że na końcu ten mężczyzna umiera.
Może ktoś kojarzy tytuł? Byłabym bardzo wdzięczna :)
Coś mi się zdaje, że jakiś czas temu to na polsacie leciało...
A teraz mój film. Dawno danwo temu oglądałem film o II Wojnie Św. Jedyne co z niego pamiętam to:
Niemcy moją ostatnią szansę, żeby przechylić szalę wojny na ich stronę. Chcą przeprowadzić szybki atak nowym typem czołgów (Chyba Tiger 2) na aliantów. Muszą przejąć jakiś most, który amerykanie chcą wysadzić. Niemcy przebierają sie (chyba za Millitary Police) i przejmują prace nad zaminowywaniem mostu. Oczywiście miny zakładają (o ile je zakładają, nie pamiętam) to są założone źle (żeby czołgi mogły przejechać). Potem jeszcze pamiętam jakąś bitwę na czołgi. Była tam jakaś pancerna przyczepa, gdzie siedzieli wszyscy głównodowodzący Niemcy. Pamiętam jeszcze częściowo tekst jakiegoś alianta "Mam tego z proporcem!" (Po ustrzeleniu Tygrysa z proporcem, chyba jakiś wybitny generał, czołgista z krwi i kości (odrazu mi się nasuwa Michael Wittman, ale to raczej nie on). Tyle.
Witam Was,
poszukuje filmu, ktory ogladalem kilka lat temu.
Fabuła była mniej wiecej taka:
Dwoch facetow trafia do domku w górach, w lesie, nieopodal malego miasteczka na amerykanskiej prowincji. W tym domku mieszkaja dwie kobiety (chyba matka i córka). Kobiety te uwodzą facetów. Prawdopodobnie ich morduja a kolesie walcza o przetrwanie.
Wiem, ze z takiego opisu trudno cos wywnioskowac, ale wiecej nie pamietam. Bylem lekko nietrzezwy ogladajac go :) Prawdopodobnie byl to film klasy B, mozliwe lekkie gore.
Jesli ktos ma jakiekolwiek pomysly, niech smialo pisze, sprawdze kazda mozliwosc!
Z gory wielkie dzieki!!
pzdr!!
pomocy
pomóżcie ! szukam filmu z lat 90 !akcja dzieje sie gdzies w USA kobieta mloda przez przypadek opiera się o kominek i uruchamia dzwignie ktora otwiera ten kominek! za tym kominkiem znajduje ona w trumnie wampira ! gdy ten wychodzi w nocy na polowanie (ale nie na ludzi) ta mu sprzata to pomieszczenie wychodzi na to ze jest to ukryty pokoj za kominkiem! pozniej umawia sie z nim na randke ale zaklada kolnierz ortopedyczny zeby w razie czego jej nie ugryzl ! jest to raczej komedia romantyczna! prosze o pomoc
SZukam filmu:
Oglądałam go bardzo dawno i pamiętam tylko kawałki:
1. Był jakiś chłopak i dziewczyna (albo dwóch chłopaków, no było dwóch
bohaterów).
2. Pamiętam scenę w której oni uciekali przed jakimś robotem (albo
kosmitą)
biegnąc pomiędzy jakimiś pudłami, to był jakiś teren magazynów, ale nie
w budynku
3. Ten główny bohater miał jakieś urządzenie które otwierało portale
(ale nie wiem gdzie i po co)
4. Była tam taka scena jak w domu dwóch bardzo ekologicznych nastolatków
(chłopak i kobieta) rozmawiali o tym ile używają skrawków paprieru w
telecie i jeden powiedział że do sikanie jeden skrawek i tak dalej.
I jeszcze jeden film:
Jakiś chłopak w nocy uciekając przed prześladowcami (kolegami ze szkoły
chyba) na złomowisku znalazł pancerz (jakby zbroje) wszedł do niej i
potem nią sterował.
Pamiętam sceny w wesołym miasteczku kiedy ten pancerz rozwalił takie
duże koło i potem uruchomił procederu ucieczki o jakimś numerze i scenę
jak pancerz chciał nabrać chłopaka na dachu i mówił coś o jakiejś
usterce i jak chłopak ustalał że można strzelać z broni tylko wtedy
kiedy on powie :sajmon mówi.
Szukam filmu naparzanki lata 70/80 gdzie na samym końcu dwóch pozytywnych gościu tłukło sie z kolesiem , który był nie do rozwalenia dzięki specjalnym rękawicom xD
film o zespole KISS
Poszukuje filmu o fanach zespołu KISS. Tyle ile pamiętam z tego filmu to:
- nastolatkowie którzy dostali bilety na koncert zespołu KISS, ale nie mogą się na niego dostać, gdyż bodajże ciotka albo matka jednego twierdzi, że KISS to szatańska muzyka i "udowadnia" to puszczając płytę gramofonową od tyłu ;)Ta matka albo ciotka jednego z bohaterów filmu jest bardzo religijna. A film toczy się w latach 80 (chyba). Proszę o POMOC, gdyż nie mogę już spać po nocach heheh;)
Poszukuję tytułu filmu! Rzecz dzieje się bodajże w szpitalu/na uczelni or something like that do którego przyjeżdża/do której uczęszcza grupa nastolatków/uczniów/studentów. Po jakimś czasie zostają oni raz po raz mordowani i pewna grupa ludzi robi z nich ludzkie modele. Modele ludzkich mięśni i takie tam. Pamiętam, że jeden koleś budzi się na stole podczas takowej operacji i próbuje spieprzyć, lecz niestety z marnym rezultatem..
Taki pseudo horrorek, którego tytułu za cholerę nie mogę się doszukać w zgliszczach mojego mózgu..
A ja poszukuję wdóch filmów:
I. film zrobiony w stylu biograficznych, ale główna bohaterka (chyba) była postacią fikcyjną.. Jako nastolatka pisała sama książki, co bardzo denerwowało jej mamę i ciotkę.. Sama poszła do wydawcy, który za pierwszym razem nie przyjąl jej książki, ale ona taka zarozumiała była i stwarzala pozory dorosłej i koleś pobiegł za nią na dworzec, żeby powiedzieć jej, ze ja wyda.. Potem jej trochę zaczęła sława odbijąc, ale cały czas pisała świetne książki.. Miała męża, ale ten pojechał na wojnę i tam zaczął ją zdradzać.. Wogóle jej asystentką była siostra tego męża.. Mąż wrócił, jak stracił nogę na wojnie, ale popadł w depresję i później popełnił samobójstwo (powiesił się) i ta główna bohaterka też później umarła..
II. Oglądałam go kiedyś na TVP2 późnym wieczorem.. Opowiadał o dziewczynie, która chciała zrobić karierę jako tancerka w przedstawieniach bodajże w Vegas.. Przez nią "gwiazda" tych nocnych pokazów zostaje kontuzjowana i ona przejmuje jej rolę.. Jest ogólnie rzecz biorąc brutalna osobą.. Wcześniej wogóle striptizerką chyba była.. Pamiętam jeszcze, że pod koniec przedstawiła swojej przyjaciółce jakiegoś piosenkarza chyba i on tą przyjaciółkę zgwałcił i wtedy ta główna bohaterka dała sobie spokój z Vegas.. wyrównała rachunkiu z tym piosenkarzem i wyjechała..
Z góry dzięki za pomoc ;)
Witam was, potrzebuje pomocy, chciałabym odnaleść pewnien film,
oglądałam go bardzo dawno temu, myślę że ponad 10 lat.
Niewiele pamiętam, wydaje mi się że tytuł związany był ze słowem "kapitan".
Napewno był to science fiction.
Pamiętam takie urywki, że główny bohater znalazł się na jakimś statku, tam został pojmany, osądzono go, miał zostać zamordowany dokładnie pamiętam uduszony, w zamkniętym przeźroczystym pomieszczeniu jakimś żółtym gazem.
Kojarze też fragment gdzię aktor wkłada ręcę do jakiś otworów gdzie znajdują się obce formy życia i zostaje ukąszony.
Napewno film w języku angielskim.
Wiem że to niewiele, ale może ktoś kojarzy tytuł, proszę o pomoc.
Drugi to chyba będzie http://www.filmweb.pl/f9508/Showgirls,1995 ale pewien nie jestem bo to dawno oglądałem ;)
Jakoś tak w połowie sierpnia (2009r.) widziałam na Filmboxie taki film... troche psychologiczny... niewiem za bardzo jaki to gatunek równiez nie znam tytułu. Ogólnie film był o takim facecie, trochę "synek mamusi" (dorosły), nie miał przyjaciół, pracował w banku, czy jako komornik lub cos takiego. Od początku filmu były podawane różne dane, cyfry, np. "<imie gł. bohatera> codziennie szczotkuje zęby 28 razy z góry w dół" i np. "34 razy w prawo i lewo..." Pewnego dnia ten gość obudził się słysząc w głowie głos mówiący o wszystkim co on sam wykonywał, np. "<imie gł. boh.> wstał i rozejrzał się po pokoju. nie zobaczył nikogo... denerwował go głos dochodzący niewiadomo skąd..."
Ten gość raz (jako zadanie z pracy) poszedł to ciastakarni takiej młodej babki, buntowinczki, która chyba podatek miała niedpołacony czy jakoś tak, i potem przez reszte filmu spotkał ją w autobusie, ona mu afere zrobiła przy ludziach,że jak był w jej ciastkarni to sie na jej dupe patrzył itp...
Przez cały film (z fragmentami odsętpu), ale praktycznie bardzo często było słychać ten głos co opowiadał co się działo. Gość (gł. bohater) poszedł do psychologa)... Opj dużo tego było w każdym razie
OGÓŁEM CHODZIŁO O TO:
jakas dobra pisarka, pisała ksiązki które zawsze kończyły się samobójstwem głownego bohaera, i na koniec filmu okazało się że w ten sposób uśierciła kilka osób, nieswiadomie, ponieważ tak jakby kierowała ich życiem. w końcu ten głowny bohater filmu, dotarł do tej babki i jej to uświadomił, a ona posatnowiła go nie zabijać i juz więcej nie uśmiercac ludzi w książkach, załamała się tym że zabiła kilka osób.
PS.: W przerwach pokazywania życia tego faceta, pokazywali tą babke jak wraz z jakąś murzynką pisała swoją książkę (muzrynka była do pomocy, poniewaz pisarce coś nie szło to pisanie).
Z góry bardzo dziękuję!
I. film zrobiony w stylu biograficznych, ale główna bohaterka (chyba) była postacią fikcyjną.. Jako nastolatka pisała sama książki, co bardzo denerwowało jej mamę i ciotkę.. Sama poszła do wydawcy, który za pierwszym razem nie przyjąl jej książki, ale ona taka zarozumiała była i stwarzala pozory dorosłej i koleś pobiegł za nią na dworzec, żeby powiedzieć jej, ze ja wyda.. Potem jej trochę zaczęła sława odbijąc, ale cały czas pisała świetne książki.. Miała męża, ale ten pojechał na wojnę i tam zaczął ją zdradzać.. Wogóle jej asystentką była siostra tego męża.. Mąż wrócił, jak stracił nogę na wojnie, ale popadł w depresję i później popełnił samobójstwo (powiesił się) i ta główna bohaterka też później umarła..
Witajcie :)
Czy pamiętacie może tytuł filmu bodajże z lat '70, w którym Jean-Paul Belmondo udaje biedaka, by móc sobie żyć na socjalu? Są w tym filmie również motywy, gdzie jest przebrany za małpę, jako atrakcja w markecie.
Pozdrawiam! :)
Szukam filmu!
Jest maz który ma wiele żon.. jedna z nich ma 3 córki i syna. Pewnego dnia podczas zaslubin ktos próbuje zgwałcić jedna z jej córek, jednak matka mu przeszkodiła. Dziewczynka ma złamana reke wiec kobieta musi z nia pojechac do szpitala.. tam okłamuje lekarzy ze to był wypadek... jednak o ni nie wierza i po pewnym czasie przysyłaja opiekuna społecznego do niej. Ci ludzie mieszkaja.. jak jakas sekta... wyznaja swoje poglady. (bardzo dziwne)... kobieta z dziecmi po pewnym czasie zostaje wygnana.. mieszka w takim domu który pewnego dzia został podpalony... jedna z jej córek chce poslubić chlopaka tylko o kilka lat starszego.. nie moze jednak tego zrobić.. (kobiety <młode 16 lat> mogły poslubić tylko o wiele lat starszego merzczyzne>... ta kobieta z tymi dziecmi ucieka do cywilizowanego świata... maz ja odnagduje .. przekupuje najstarza córkę.. (pozwoleństwem na slub)... i zabiera ja ze soba..... dalej nie pamietam za bardzo co było!
Sorrki że tak to troche chaotycznie napisane... ale mam nadzieje ze ktoś skojarzy ten film^^
hej .
byłabym bardzo wdzieczna gdyby ktos pomogl mi przypomniec tytul bajki z dziecinstwa .
dzialo sie to w sklepie zoologicznym i taki facet mial jaszczurkę, która polowała na myszki czy coś takiego , które też tam mieszkały .
Pamiętam też , że miały windę xd
no i chyba tylko tyle ;d
baardzo prosze o pomoc ! :)
z góry dzięki ;]
Szukam filmu,akcja działa się w zimie na głębokiej prowincji USA rozbija się mały samolot w którym jest większa ilość dolarów.Samolot i kasę znajduje miejscowy (oczywiście z kłopotami finansowymi który ma dylemat czy oddać kasę)ukrywa samolot pod zaspą.Później następuje szereg krytycznych wydarzeń morderstw spowodowanych przez te pieniądze, bohater zabija m.in sąsiada i upozorowuje jego wypadek na skuterze śnieżnym,kradnie pistolet szeryfowi,później przyjeżdża do miasta agent FBI który okazuje się finalnie bandytą.Tyle pamiętam,klimat a'la Fargo film leciał w TVP 2 lub Polsacie późnym wieczorem na jesieni 2009.
Szukam filmu: On był o dziewczynie która zakochała sie w chłopaku o wiele lat starszym, jej ojciec był przeciwny, później zerwała z tym chłopakiem i on na końcu chce zabić jej ojca
ok widze ze niezle wszystkim idzie to odgadywanie filmow. to pomozcia z tym szukam od roku :)
. Ogladalem go ze 3 lata temu wiec podejrzewam ze to film z roku 2000-2006. Byl to horror/thriller, w ktorym kilku bochaterow znalazlo w lesie dom, gdzie zyla dziwna rodzinka. Glowny motyw polegal na tym, ze w domu codziennie byl ten sam dzien, toczyl sie tak samo jak poprzedni, te same teksty przy sniadaniu itp , a bohaterowie ktorzy tam przenocowali co rano mysleli ze to ich pierwszy dzien w tym domu. Dni sie powtarzaly z ta roznica ze codziennie dochodzil ktos nowy, a ktos znikal, ale bochaterowie nocujacy w tajemniczym domu nie zauwazali tego. W ich mniemaniu ''przybyli wczoraj''. Rodzinka skrzetnie eliminowala co noc ktoregos z gosci, ale pozostali rano nie pamietali o istnieniu takiej osoby. Wszyscy dostawali cos do jedzenia przez co zapominali poprzedni dzien. Ciezko mi to dokladniej opisac ale jak ktos odladal to powinien skojarzyc. Prosze o pomoc. Dodam jeszcze ze nie byl to zaden medialny tytul. wtedy bym pamietal. film ktorego szukam nie byl ''glosny'' w zadnym aspekcie. po prostu sredniobudzetowy horrorek przeznaczony na dvd (raczej nie ujrzal wielkich ekranow) jestem przekonany ze jak ktos ogladal, to od razu bedzie wiedzial jaki film mam na mysli, gdyz podalem dosc konkretny opis na poczatku. gorzej z zapamietaniem tytulu :) wiem ze w wielu filmach jest ''dom w lesie'' itp, ale motyw z ''niepamietaniem dnia wczorajszego'' jest dosc oryginalny. nie chodzi tu bowiem o zwykle zaniki pamieci. bohaterowie doskonale pamietaja kim sa, pamietaja ze zatrzymali sie na nocleg, a oryginalnosc polega na tym ze zapominaja jedynie poprzedni dzien i osobe ktora w nocy zostala zaszlachtowana :) stad tez ciagle sa przekonani ze przybyli dnia poprzedniego. po kilku ''podobnych jak 2 krople wody'' dniach jeden z bohaterow przypomina sobie przy -ntym z rzedu sniadaniu ze na jednym z krzesel ''wczoraj ktos siedzial a dzisiaj go nie ma'', co daje mu do myslenia ze w takim razie musi byc cos nie tak, skoro rzekomo przybyli wczoraj na nocleg, a on pamieta wczorajsze sniadanie :) Probuje przekonac o tym znajomych lecz oni nie wierza. jesli dobrze pamietam, bohater ten zaprzestaje po kryjomu jadac sniadan i rozpoczyna ''sledztwo'' (jako ze w tych posilkach jest cos co powoduje ta niepamiec)