Niech to będzie temat przeznaczony dla osób szukających jakiegoś tytułu filmu i mających jakiś problem związany z danym filmem. Użytkownicy piszący wątki co z niego pamiętają (jak to często widać w temacie "FILM"). Zapraszam wszystkich poszukujących i kinomaniaków, którzy będą skłonni pomóc w potrzebie.
Mam nadzieje, ze WB sie nie pogniewa, ze zakladam kolejna czesc "Jego" tematu :) ale chcialam odpisac komus na pytanie o film, a tam juz temat osiagnal limit stron i wypowiedzi :)
Szukam takiego nowego filmu, który opowiada o 10 ludziach skazanych na śmierć, których pewien biznesmen umieszcza na bezludnej wyspie, wcześniej umieszczając tam kamery i daje im 30 godzin czasu. Kto przetrwa ma dostać wolność i kasę. Ale zwycięzca może być tylko jeden - dziewięciu skazanych musi zginąć. Kojarzy ktoś tytuł?
ponawiam
'może i mi ktoś pomoże:) a więc szukam filmu który ok 6-8 lat temu był na canal +, był to film dla młodzieży główna bohaterką była dziewczyna szara myszka miała ciemne włosy i chyba okulary jej rodzice byli chyba rozwiedzeni a ojciec był prawnikiemczy jakos tak, jej przeciwniczką była 'szkolna gwiazda' śliczna blondynka akcja rozgrywała się w szkole którą prowadziły zakonnice i nie wiem czy dobrze pamietam ale coś mi się kojarzy że film był w języku francuskim ale może źle pamietam:/ prosze o pomoc!'
Film o białym chłopaku(blondyn) który wprowadził sie do getta i dorabia sobie boksując, najbardziej zapadła mi w pamięci piosenka z tego filmu Killer w wykonaniu adamski feat.seal lub george michael - killer
http://sunny-and-angel.wrzuta.pl/film/fejLAUocf4/george_michael_-_killer
Hej,
to jest moja trzecia i ostatnia proba znalezienia tego filmu. Przepytalem dwukrotnie po kilkadziesiat minut google i nic. Postanowilem zapytac Was :)
Chlopak kolo 17 lat, dobry pianista. Wdaje sie w cos tam i za kare skazuja go na odpracowanie w domu strarcow.
Tam poznaje dziadka, ktory okazuje sie jakims zaginionym (zapomnianym z wlasnej woli(?) ) bluesmanem. Chlopak jest swietnym gitarzysta- co nie podoba sie jego ojcu (fana pianina). Bluesman obiecuje mlodemu ze cos tam cos tam + pokaze jakas nieznana wazna piosenke jesli ten pomoze mu uciec z osrodka i dowiezie do "domu" miasto missisipi (bardziej z przedmiotu WOS mi sie wydaje niz z filmu :P )
..film...
wychodzi na to ze bluesman zaprzedal duze diablu i mlody teraz juz swietny bluesman/gitarzysta staje do pojedynku z 'wychowankiem' szatana.
Kilka?kilkanaście? minut pieknych solówek na gitarach w 2 totalnie odmiennych stylach.
Moge bardziej szczegolowo, ale mysle ze jesli ktos z Was widział, to napewno doskonale wie o czym mowie. ;-)
Bede wdzieczny za pomoc, potrzebuje tylko tytuł orygnialny i/lub PL :))))
Pozdrawiam i zabieram sie do czytania, moze ja cos znam i pomoge ;-)
Fakty które pamiętam z filmu:
-Prawdopodobnie to film z lat '90, ale opowiada o latach wcześniejszych.
-Główny bohaterem młody chłopak, który chce zostać muzykiem.
-Zakochał sie w pewnej dziewczynie.
-Próby ich zespołu odbywały sie w stodole ojca tego chłopaka. Pamiętam , że grali na otwarciu McDonalds'a.
-Kiedy ten chłopak był już sławny, jego dziewczyna zaszła w ciąże.
-Jego samego zaczęła uwodzić jakaś starsza kobieta z branży muzycznej.
-Potem jego dziewczyna straciła dziecko i wróciła do miasteczka, z którego pochodzili.
-Na końcu filmu dziewczyna siedzi w jakiejś restauracji, nagle słyszy dźwięk ich ulubionej piosenki, (to była jakaś romantyczna piosenka) wtedy chłopak prosi ją do tańca.
-Chłopak był brunetem, a jego dziewczyna była blondynką.
To już będzie moja ostatnia próba znalezienia tego filmu, który miał następującą treść:
Szukam filmu (chyba komedia kryminalna, ale nie jestem pewny), w którym jest następująca scena: jakiś grubas gra na automacie w jakimś salonie gier, podczas gdy jakaś dziewczyna strasznie się przy tym nudzi, a on nie zamierza przestać grać. Później jest chyba scena z grubasem i jakąś prostytutką w jego pokoju. Ona mówi "Poczekaj" czy jakoś tak, a on na to: "A co to, kurde, przystanek?"... Nie pamiętam z którego roku to film ani kto w nim grał, ale wydaje mi się, że oglądałem go jakieś 3-4 lata temu, niestety nie pamiętam na jakiej stacji.
Może ktoś mi pomoże z odnalezieniem tytułów tych bajek - ostrzegam są stare a ja pamiętam jedynie fragmenty polskiego tekstu z openingu
Pierwszy tekst leci tak
"W zespole pełen werwy gra na perkusji Verdi nuty dobrze zna choć bez nich także świetnie gra (...) Chopina także usłyszycie gdy na fortepianie nam gra"
Drugi tekst pamiętam krótszy fragment - i sama bajka jest starsza
"Znaków zodiaku jest dwanaście wśród nich postaci wiele Bliźnięta Panna Waga Wodnik i z łukiem dzielny Strzelec"
Proszę o pomoc:)
ta druga bajka jest holenderska i nie pamiętam polskiego tytułu, ale udało mi się znaleźć angielski: "Star street"
Szukam filmu który leciał parę lat temu w tvp, a konkretnie na kanale 1
Był to film produkcji rosyjskiej i opowiadał o rosyjskim mafiozo, choć bardziej pasowałoby określenie żołnierz mafii, weteran z afganistanu, który przyjeżdża do USA z misją odzyskania pieniędzy( należących do hokeistów, klubu hokejowego? Jest jakiś związek z hokejem. Mniejsza z tym).
Co pamiętam z fabuły:
- Początkowo bohater ma w USA problem z samochodem, gdyż jego rodak sprzedaje mu stary gruchot.
- Później pojawia się kwestia zdobycia broni - bohater konstruuje samopał by steroryzować handlarzy bronią.
- Jedną z głównych postaci tego filmu jest też poznana przez niego w Stanach prostytutka pochodzenia rosyjskiego, z którą po rozwaleniu złych gości wraca samolotem do Rosji.
Szukam starszego filmu S-F. Akcja dzieje sie na jakimś pustkowiu, jakby po jakiejś katastrofie. W filmie występuje niewiele postaci. Główna postać w filmie, jakiś facet chodzi w kostiumie (chroni się przed nadmiernym promieniowaniem słonecznym).
Finałowa scena to walka między tym facetem a jakimś tam innym, nie pamiętam. Jakaś laska chce pomóc temu facetowi i uruchamia ogromnego robota, który z tego co pamiętam rozdeptał tego złego.
Jeszcze jedna scena. Jakaś laska zabiera się właśnie do tego faceta, zaczyna się rozbierać i wtedy wpada inna laska i rozwala tą pierwszą, która była chyba cyborgiem.
szukam starszego filmu, w którym bohater otrzymuje spadek ( chyba po wuju...), ale jest jeden haczyk. Musi bez rozgłosu przez chyba tydzień wydać milion dolarów. Jeżeli mu się uda dostanie cały spadek.
Tylko tyle pamietam, bardzo dawno go ogladalem. dzięki za pomoc ;)
Szukam filmu, który podobno miał mieć tytuł "Był sobie chłopak", nie chodzi mi o "Był sobie chłopiec". Tego tytułu nie ma jednak na Filmwebie. Fabuła jest podobna do "Ona to on" - dziewczyna przebiera się za faceta; filmu nie widziałam, ale jest to pewnie komedia amerykańska, może być sprzed ok. 15 lat. Ja tego filmu nie widziałam, tylko mi o nim powiedziano. W tytule oryginalanym mogło być słowo "guy"' ale podążając tym tropem nie znalazłam nic odpowiedniego.
jaki to był tytuł co to biały z czarnym robili napady i buty tego białego zapłonęły i się paliły. W dodatku na koniec biały pokazał serię fucków do kamery co ujrzał potem jego boss.
Za wszelką pomoc serdeczne dzięki!
Na VHS nazywał się "Szlana cisza" po ang. nie pamiętam (a wiadomo jak z tymi tłumaczeniami)- kaseta była jakaś przegrywana. Na filmwebie może być pod inną nazwą.
Film opowiadał o 2 dziewczynach, ktore poznały się na onkologii. Jedna była śliczną brunetką pracująca w balecie, a druga nie była już tak urodziwa i szybciej postępowła jej choroba. Kiedy się poznały ta jedna po chemioterapii nie miała już włosów. Moge dodać że 1 przeżyła i dalej tańczyła w balecie. Pomóżcie:)Film przepiękny. praktycznie cała akcja rozgrywa się w szpitalu, tak bynajmniej pamiętam. Film raczej stary
Witam szukam filmu o zhakowaniu Washingtonu . Film nie jest nowy (2000-2005),dwóch głównych bohaterów ratuje Washington przed zagładą ze strony hakerów . Nie wiem dokładnie jaki to jest tytuł i dlatego proszę o pomoc z góry dzięki :D
witam,
szukam tytułów 2 filmów:
1-szy to film francuski, cała akcja toczy się praktycznie w jednym domu, do którego zjeżdża się (nie pamiętam z jakiej okazji) duża rodzina i powoli rozmawiając ze sobą jej członkowie wyciągają na wierzch coraz cięższe sprawy, wyrzucając sobie to i owo, nie pamiętam kompletnie tytułu, prawdopodobnie film z lat '90 i na podst. jakiejś sztuki teatralnej
2-gi film to tandetna wschodnia produkcja, połączenie filmu wojennego z mordobiciem, ogldałem go jak byłem mały a niedawno mi się jakos przypomniał i z sentymentu bym go jeszcze raz obejrzał. Generalnie chodziło o to, ze grupa żołnierzy została zrzucona w dziki obszar, miała dotrzeć w jakies miejsce i kogoś zabić czy zniszczyć jakiś ważny punkt. Pamiętam jedną z początkowych scen - jeden z żołnierzy się jąkał, a kiedy skakali ze spadochronami kazano im policzyć do 30 czy jakoś tak. Kiedy szukali się już wszyscy po wylądowaniu to jąkała leżał rozstrzaskany i jeszce doliczał kolejne liczby, później była juz młócka w dżungli ze strzelaninami i walkami karate, ale mialo to fajny klimat.
z góry dzięki za pomoc
Mota:
to nie ten film, wszystko działo się w domu, głównie przy stole w salonie, i nie był to raczej film wesoły, tylko bardziej poważny i refleksyjny... coś czuję że ciężko będzie go znaleźć
a kojarzy ktoś film gdzie archanioł gabriel grał na trąbce jadąc samochodem (nie można było poznać że to anioł). Stosy trupów też były, jakieś odniesienia do krucyfiksu. Kino na niskim poziomie raczej ale i tak bede wdzieczny jak ktoś pomoże :)
Co to za tytuł filmu, w którym kilkoro uczniów opanowuje szkołę, biorąc za zakładników parę osób, w tym jednego grubego ochroniarza - Murzyna. Szef bandy to zwykły Murzyn - chłopak, uzbrojony w pistolet. Film kończy się jak zwykle jakimś happy endem, ale wiem też, że chyba w bandzie była też jakaś dziewczyna, która była z kimś spoza bandy w ciąży. W dodatku szef bandy wspominał (chyba), że jego ojciec został zabity przez policję, która myślała, że wyciąga broń. Szef bandy opowiadał o tym: "Ojciec miał astmę. Sięgał po inhalator". Z góry dziękuję za pomoc.
Witam i prosze o pomoc w znalezieniu filmu na DVD: Clime Tempestose (Wichrowe Wzgóra) reż. Eabricio Costa - włoska wersja w dwóch częściach.
Pozdrawiam.
A moze kojarzy ktos z was pewien stary horror, krory ogladalam jak bylam mala, nie pamietam jego nazwy. Pamietam tylko tyle ze dwoch kolesiow patrzylo sie na siebie tak intensywnie :) ze doprowadzalo to do tego ze wychodzly im na wierzch wszystkie wnetrznosci:)
Witam szukam filmu o zhakowaniu Washingtonu . Film nie jest nowy (2000-2005),dwóch głównych bohaterów ratuje Washington przed zagładą ze strony hakerów . Nie wiem dokładnie jaki to jest tytuł i dlatego proszę o pomoc z góry dzięki :D
Poszukuję filmu, który leciał kiedyś na TVP1 albo TVP2. Film był o tym, ze dziewczyny w szkole średniej zarazili sie kila od chłopaka który spał ze wszystkimi dziewczynami. A w filmie grała taka cnotliwa dziewczyna, która przyjechała do nowej szkoły i w końcu tez sie przespała z tym chłopakiem Był to dramat dośc mocny, dlatego go poszukuję.
może szklana pułapka 4?
wydaje mi się ze to ten film ale widzialem go dawno temu i nie jestem pewien
szukam filmu z Kurtem Russelem (przegrzebałam filmografię i chyba oślepłam)w którym on trafia za narkotyki do tureckiego więzienia to tyle co o nim wiem niestety. może jednak znajdzie się ktos co to za film. z góry bardzo dziękuję
Również szukam filmu... który kiedyś figurował pod tytułem Ostrzeżenie, z tego co wiem przynajmniej ;P
Tutaj odnośnik, w który to już pytałem na temat tego filmu.
http://www.filmweb.pl/topic/1003861/Co+to+za+film.html
Hej!
jest to film mniej więcej z przełomu lat 80 i 90tych. tak mi sie wydaje przynajmniej:) oglądałem go z 10 lat temu więc nie pamietam zbyt wielu szczegółów. Historia dotyczy jakiegos naukowca, który nie mogąc pogodzic się ze smiercia żony hoduje jej klona w wielkiej prbówce. inna akcja tego filmu dotyczy dwojga mlodych zakochanych ludzi, pewnego dnia dziewczyna zapada w śpiączkę.... tyle pamiętam:)
jesli ktos zna tytul tego filmu
Szukam tytułów dwóch filmów (coś czuję, że będzie trudno je znaleźć, bo nie pamiętam żadnych aktorów, którzy w nich grali):
1) Szukam filmu (chyba komedia kryminalna, ale nie jestem pewny), w którym jest następująca scena: jakiś grubas (na pewno biały, a nie Murzyn) gra na automacie w jakimś salonie gier, podczas gdy jakaś dziewczyna strasznie się przy tym nudzi, a on nie zamierza przestać grać. Później jest chyba scena z grubasem i jakąś prostytutką w jego pokoju. Ona mówi "Poczekaj" czy jakoś tak, a on na to: "A co to, kurde, przystanek?"... Nie pamiętam z którego roku to film ani kto w nim grał, ale wydaje mi się, że oglądałem go jakieś 3-4 lata temu, niestety nie pamiętam na jakiej stacji.
2) Co to za tytuł filmu, w którym kilkoro uczniów opanowuje szkołę, biorąc za zakładników parę osób, w tym jednego grubego ochroniarza - Murzyna. Szef bandy to zwykły Murzyn - chłopak, uzbrojony w pistolet. Film kończy się jak zwykle jakimś happy endem, ale wiem też, że chyba w bandzie była też jakaś dziewczyna, która była z kimś spoza bandy w ciąży. W dodatku szef bandy wspominał (chyba), że jego ojciec został zabity przez policję, która myślała, że wyciąga broń. Szef bandy opowiadał o tym: "Ojciec miał astmę. Sięgał po inhalator". Z góry dziękuję za pomoc.