Niech to będzie temat przeznaczony dla osób szukających jakiegoś tytułu filmu i mających jakiś problem związany z danym filmem. Użytkownicy piszący wątki co z niego pamiętają (jak to często widać w temacie "FILM"). Zapraszam wszystkich poszukujących i kinomaniaków, którzy będą skłonni pomóc w potrzebie.
Mam nadzieje, ze WB sie nie pogniewa, ze zakladam kolejna czesc "Jego" tematu :) ale chcialam odpisac komus na pytanie o film, a tam juz temat osiagnal limit stron i wypowiedzi :)
Cześć, ten film to prawdopodobnie Stwórca z Peterem o Toole, całkiem niezły, fajna opowieść, można się na luzie pobawić. Piszę, bo co ciekawe, sam go szukałem przez dłuższy czas, fajna rola Virginni Madsen. Myślę, że o to Ci chodzi. Pozdrawiam! MA
Szukam filmu który leciał bodajże w cyklu 100 filmów na 100 lecie kina. Otóż jest to ,,dramat obyczajowy" (dla mnie psychologiczny także), o człowieku, który porwał dziewczynę. Kiedy zniknęła, zaczął szukać jej chłopak, z którym była i trafił na ślad porywacza. Rozmawiają a ten prosi, by porywacz powiedział mu, co z nią zrobił i gdzie ona teraz jest. Porywacz odpowiada: nie powiem Ci, co z nią zrobiłem, ale mogę Ci pokazać. Ten sie decyduje. Po czym film kończy się tak: ciemność, za chwilę włącza się zapalniczka. Okazuje się, że chłopak leży w trumnie, zakopany żywcem w ziemi... Film jest genialny, szukam go od lat ale nie mogę znaleźć, a jak kogokolwiek pytam nie wie. Jeśli ktokolwiek wie - nazwę go geniuszem na forum.
Oglądał ktoś taki film ?
Opowiadał on o dziewczynie, której siostra zabiła się, a ona znalazła jej pamiętnik. Zaczęła wtedy podróżować tak jak ta siostra, spotkała jego byłego, później odnalazła miejsce, gdzie popełniła samobójstwo - skoczyła ze skały. Ta dziewczyna zastanawiała się czy skoczyć tak jak ona, ale w końcu zdecydowałą się, że nie będzie skakać.
Zna ktoś? Z góry dzięki.
1) Szukam filmu (chyba komedia kryminalna, ale nie jestem pewny), w którym jest następująca scena: jakiś grubas (na pewno biały, a nie Murzyn) gra na automacie w jakimś salonie gier, podczas gdy jakaś dziewczyna strasznie się przy tym nudzi, a on nie zamierza przestać grać. Później jest chyba scena z grubasem i jakąś prostytutką w jego pokoju. Ona mówi "Poczekaj" czy jakoś tak, a on na to: "A co to, kurde, przystanek?"... Nie pamiętam z którego roku to film ani kto w nim grał, ale wydaje mi się, że oglądałem go jakieś 3-4 lata temu, niestety nie pamiętam na jakiej stacji.
Jako że nie widzę możliwości edycji dodam, że mógł być to Chris Farley (ten gruby aktor), ale głowy nie dam, aczkolwiek proszę skojarzyć, czy w żadnym filmie nie było z nim takiej sceny, bo wydaje mi się, że to na 70% był on.
marius_alexander - chcę być geniuszem ;P
ten film to pierwsze http://www.filmweb.pl/f87741/Znikni%C4%99cie,1988
lub jego remake (znacznie gorszy) http://www.filmweb.pl/f12023/Zaginiona,1993
No dobrze, Geniuszu, przyznaję, pełen szacunek za poprzednią odpowiedź. Jako się - oczywiście - rzekło. Wokół amatorszczyzna, czego chcesz, mało kto ogląda cokolwiek poza klanami, m jak miłości i cokolwiek innego... Ale teraz to już nie banał pytanie, ale trudne, warte naprawdę wiele i kierowane do prawdziwej inteligencji i geniuszu... Posłuchaj, nie wiem, co to był za film, mam przed sobą kilka ,,powidoków". Film z tych, w których chłopaki naśladują Travoltę a nastolatki Madonnę,, wymiennie rzecz jasna, ale w tym stylu. Nie wiem, na czym polega akcja, nie pamiętam. Pamiętam z kolei, że był chłopak, i to głównie wokół niego trwała cała akcja filmu, czegoś chciał, cos robił, i dziewczyna, która mu w tym pomagała. Chłopak mnie guzik obchodzi, dziewczyna z kolei... blondynka, raczej trzpiotka, i pamietam, że w jakimś filmie naśladowała Madonnę w getrach, krótkie włosy, w kapeluszu, z pieprzykiem... Ona mu w tym filmie pomaga, na koniec zaś, czeka na niego - on miał być z jakąś kobietą, którą rzekomo kocha - trzpiotka przyjaciółka pracuje za szofera... Scena wygląda tak: on idzie do niej, ona siedzi na samochodzie. Nie dyskutując o gustach - bardzo ładna dziewczyna. No więc on idzie do niej, patrzy, no i sie całują ble ble ble... Co to za film? Może leciał w serii Walt Disney przedstawia, mogło tak być. Powiem jeszcze, że o ile mnie tzw. pamięć nie myli, to ona grała w tego typu filmach. Nic więcej nie pamiętam, a nie mam punktu zaczepienia. Dasz radę?
Twoj opis w duzym stopniu pasuje do filmu Some kind of Wonderful http://www.filmweb.pl/f37320/Some+Kind+of+Wonderful,1987
O w mordę jeża!!! Kurcze blade!!! No to byłoby chyba to! Na pewno ta blondynka, krótko obcięta, o nią mi chodziło! No muszę przyznać, Panowie, jest w Was coś, co mi imponuje... Geniusz także, nie powiem, bo chyba tak to trzeba określić z czystym sumieniem. Wobec tego - szybka konkluzja - obracam się wśród osłów, choć nazywają się czasem filmoznawcami... akurat. Dzięki i pozdrawiam!!!
Szukam filmu z Samuelem l . Jacksonem, wiem , ze nazwa filmu to pewna liczba i , ze na koncu glowny bohater zabija sie grajac w rosyjska ruletke.
Hej szukam nazwy filmu( thriller) w którym koles jezdził dużą cieżarówka i zabijał ludzi...albo ta ciezarowka zabijala:) kiedys ogladalam ten film ale nie pamietam nic wiecej...wiem ze byl dobry.
Jeżeli chodzi o film z Samuelem L. Jacksonem to być może to ten film
http://www.filmweb.pl/f1/Paragraf+187,1997
może http://www.filmweb.pl/f1/Paragraf+187,1997 - nie oglądałem, ale ma w Keywordach rosyjską ruletkę i bohater ginie
sylwunia - sprawdź czy to nie http://www.filmweb.pl/f8753/Pojedynek+na+szosie,1971
Zatem dwa kolejne, dręczące mnie pytania o filmy:
1. film, dawno temu w kinie widziałem, łebek byłem. Same małpy, które miały ludzi przedstawiać. chodzi o to, że ktoś (ale nie Kubrick, bo to Odyseja) zrobil film, gdzie przez półtorej godziny były małpoludy (w sensie - australopiteki), które walczyły, jadły, ... się, kopały umarłych itd. Nie powiedziały w ludzkim języku słowa, ale film miał swoją magnetyczną wartość. Znacie go może? Chciałbym go zobaczyć ponownie.
2. To jest pytanie za 1000 punktów. Film-transgresja, jeden z tych, co łączą Zachód ze Wschodem. No i znów więcej jest ciemnych plam niż jasnych: facet to blondyn, anglik, delikatne rysy, występował w filmach jako określony typ, jasne włosy, proste, wiem, że w filmie ma chyba kontuzje nogi, i pomaga tym ludziom ze Wschodu (Mongolczykom? tybetańczykom? ... ) w pracach polowych, wnosi zboże itd. Nie wiem, w jaki sposób dokładnie sie tam znalazł, nie pamiętam. Jeśli mnie pamięć nie myli to on się zakochał w jednej z dziewczyn z wioski, a ona z nim. Ale później zostałem małym nihilistą (obejrzałem Predatora) i miłość w filmach na długo wyparłem, więc może się mylę... [to jest pytanie za 1000 punktów znów...].
1. żebyś tak jeszcze napisał kiedy to było ;)
bo to może być zarówno "Walka o ogień", jak i "Klan Jaskiniowego Niedźwiedzia"
2. więcej szczegółów - może "Siedem lat w Tybecie", ale takich filmów było parę
O kurcze, aleś mnie zażył... Poczekaj, sprawdzę to chwilę... No pewnie, że masz rację! Co do pierwszego to tak, nota bene książkę przeczytałem z 5 razy swego czasu. Mówię o Walce o ogień. Ale ten drugi, z Daryl Hannah też pamiętam. Genialną masz głowę nota bene.
A co do 2. to nie bardzo wiem. Żebym tego blondyna umiał odnaleźć, on sie pojawia w tego typu filmach, nie zagra roli jak Mel Gibson, nie zagra Jamesa Bonda, delikatna uroda Blond, widziałem ten film jakieś... może 15? lat temu? 7 lat w Tybecie za slynne, zeby nie znac, poza tym kiełbasa smakuje lepiej, tamten film... ten aktor, blondyn ma coś w sobie - chłopięcego, kiedyś grał jeszcze młodego żołnierza, zresztą myślę, ze w tym filmie, którego szukam, także grał żołnierza, który wylądował na Wschodzie.
Niemniej jednak 1 odpowiedź genialna. To już drugi raz. Dzięki i pozdro!
Hej a ja szukam szukam filmu o takich stworkach, coś jak Crittersi. Był kiedyś na Polsacie dawno, dawno temu, bardzo dawno. Temu. Wtedy miał chyba tytuł "Stworki" ale nie ma czegoś takiego na FilmWebie. Taki horror dla dzieci, był jakoś w porze popołudniowej puszczany. One się zamieniały w kamień jak coś tam:) może po pomoczeniu albo po porażeniu pradem. Nie pamiętam;))
Help!
SZUKAM BAJKI z dzieciństwa!!!!
Czy kojarzycie może jednoczęściowy film animowany o tematyce bożonarodzeniowej. Wiem napewno że był tam gajowy/leśniczy w swoim domku. Były też niedźwiedzie - mama i synek, szykowały się do snu zimowego. Było też coś o Mikołaju.
Jeśli ktoś coś kojarzy to bardzo proszę o odpowiedz!!! :)
film o przyszlosci
hej.
prośba, może troche dziwna,ale dla mnie ważna...
kiedyś chyba TVP2 nadała cykl dokumentalnych filmow (chyba BBC) o tym,jak bedzie wygladała Ziemia po nas,tzn. kiedy nas juz nie bedzie. odcinków bylo 6.
w kolejnych odcinakach pokazano kolejna epoke lodowcowa, cos było o latajacych rybach itd.
bede wdzieczny za nazwe tej serii...
Jeżeli chodzi o ten film z tymi stworkami to wydaje mi się że to może być to,chociaż trochę mi nie pasuje ta zamiana w kamień, ale w sumie bardzo dawno oglądałam ten film :)
http://www.filmweb.pl/f5940/Gremliny+2,1990
Najprawdopodobniej, masz na myśli serial popularnonaukowy "Dzika Przyszłość" z 2002r. Więcej http://www.filmweb.pl/f262359/Dzika+przysz%C5%82o%C5%9B%C4%87,2002/opisy
szukam takiego głupiego filmu, gdzie była rodzina której r.biznesem były wyścigi samochodowe. W najważniejszym wyścigu niestety nie mógł pojechać najlepszy rodzinny kierowca i zastąpił go jego nieodpowiedzialny iu przez to niedoceniany brat. Na wyścigu by utrzymać prowadzenie opuścił 1 pitstop przez co zabrakło mu benzyny ale na całe szczescie głowny rywal dopchnął go do mety [SIC!]
Szukam tytułu filmu. Chodzi mi o pewien film młodzieżowy produkcji USA prawdopodobnie z lat 90., w którym młodzi ludzie tańczą w jakimś klubie (lub raczej dyskotece) i leci taki utwór, a właściwie śpiewa go jakiś koleś i końcówka każdej zwrotki to "no no no no no!" (to oczywiście po angielsku). Co to mogło być? Jaki to był film i jaka to była piosenka? Z góry bardzo dziękuję za pomoc. Dodam tylko, że kompletnie nie pamiętam fabuły filmu, ale musiała to być jakaś komedia romantyczna albo coś w tym stylu. Na pewno nie były to żadne American Pie ani inne nowości, tylko coś starszego. Proszę o odpowiedź albo chociaż przypuszczenia co to mogło być i jakie jeszcze rzeczy działy się w tym filmie. Ten film to ja może sześć, siedem lat temu chyba na Polsacie oglądałem i nie spotkałem się z nim nigdy więcej drugi raz, ale na pewno nie był zbyt znanym filmem.
witam. Poszukuje tytułu horroru, którego akcja dzieje się na platformie wiertniczej. Wyławiają z wody jakieś kamyki a z nich oczywiście wykluwają się bestyje. To był raczej film z lat 80. Bardzo proszę o pomoc.
Szukam filmu o sześcioraczkach.
Chyba był taki tylko jeden. Małżeństwo miało kłopoty ze spłodzeniem dziecka i zastosowali chyba in vitro (nie
jestem pewna). Potem kobieta zrobiła test i wyszło jej, ze jest w ciąży. Myślała, że jedno. Potem poszła do
lekarza, zbadali jej coś chyba we krwi i lekarz powiedział "i jeszcze jedno... to na pewno nie jest jedno
dziecko:. Po jakimś czasie znowu zrobiła jakieś badanie, chyba USG, i wyszło, że bedą pięcioraczki. Na koniec
niespodziewanie urodziła przez cesarkę sześcioraczki. Mieszkali z dziećmi u jej lub jego rodziców.
Zorganizowali festyn na rzecz tych sześcioraczków. Mąż w pewnej scenie odkurza chyba schody i trzyma
córkę, dopada go chyba teściowa i bardzo jej sie nie podoba, że odkurza z dzieckiem. W końcu małżeństwo
nie wytrzymuje i nagle podejmuje decyzję o wyprowadzce. Na końcu filmu są fotografie tych sześcioraczków
(2 córki i 4 synów) z kolejnych urodzin (nie jestem pewna, czy to były urodziny).
Powtarzam, uzupełniwszy wszelkie dostępne informacje:
Szukam filmu (chyba komedia kryminalna, ale nie jestem pewny), w którym jest następująca scena: jakiś grubas (na pewno biały, a nie Murzyn!) gra na automacie w jakimś salonie gier, podczas gdy jakaś dziewczyna strasznie się przy tym nudzi, a on nie zamierza przestać grać. Później jest chyba scena z grubasem i jakąś dziewczyną (chyba fałszywą prostytutką) w jego pokoju (akcja dzieje się być może w jakimś hotelu). On chce z nią chyba uprawiać seks i jest na nią strasznie napalony. Potem ona mówi "Poczekaj" czy jakoś tak (niestety nie pamiętam co to za aktorka, nic o niej nie pamiętam, tyle że była to dość młoda kobieta, być może w wieku 25-30 lat), a on na to: "Mam poczekać?! A co to, kurde, przystanek?"... Nie pamiętam z którego roku to film ani kto w nim grał, ale wydaje mi się, że oglądałem go na 100% JEDNAK DWA LATA TEMU, w 2006 r. (bo już na pewno miałem internet!), niestety nie pamiętam na jakiej stacji telewizyjnej, ale chyba na TVN lub na Polsacie. Znany aktor chyba w nim nie grał, ale też nie mam co do tego pewności, choć teraz sam nie wiem, czy to był Chris Farley czy ktoś inny. Film prawdopodobnie pochodzi z lat 90, ale też nie mam pewności. Być może nie był jakąś nowością wtedy. Ten biały aktor był gruby i na pewno nie miał okularów, włosy miał jakieś takie chyba z grzywką, mógł to być Chris Farley albo ktoś BARDZO do niego podobny.
Proszę o podanie jakichś faktów więcej, jeżeli ktoś coś kojarzy z tego filmu, bo naprawdę mi bardzo na tym filmie zależy.
skoro jestem na forum to przemówię:
od kilku dobrych lat zastanawiam się jaki to był film, a mianowicie:
mamy w nim dwie bohaterki,nie wiem czy siostry, czy nie, ale bardzo możliwe, które w dzieciństwie były gwiazdami o ile się nie mylę kina. Coś jak Shirley Temple.
Mało pamiętam fabuły, natomiast film ukazuje je w wieku dojrzałym, żeby nie powiedzieć sędziwym. W każdym razie obraz ukazuje ich chore relacje.
Jedna z nich ma strasznie infantylny design, z całym szacunkiem dla Niny Hagen, ale kucyki mniej więcej w jej stylu.
Pamiętam scenę jak jedna z bohaterek zrzuca ze schodów tę drugą, która z racji swej choroby jeździ na wózku.Dodam, że to raczej produkcja U.S.A
Jeżeli ktoś coś z tego zrozumiał i przy okazji widział ten film.. będę zobowiązana za podanie tytułu
Oglądałem kilka lat temu flmy (a było z tej serii chyba 2 albo 3).
Akcja w Stanach, film o czarnych którzy zamienili się w szkole klasami, a stało się to tak że podmienili ich zdjęcia w papierach szkolnych.
Kujon trafił do złej klasy, a ten "zły" do dobrej ;)
Ten kujon miał "wysoką" fryzure jak Bart Simpson i nosił okulary.
Kujon miał udawać tego złego i pozaliczać za niego przedmioty.
Ktoś zna tytuł ? Zależy mi na tym:)
Pozdrawiam
Tytuł tego filmu to "Szkolne świrusy". Nieżle wyczesana komedia ;) Więcej http://www.filmweb.pl/f36296/Szkolne+%C5%9Bwirusy,1992
Jak byłem mały to oglądałem taki film o dinozaurze wiec niewiele pamietam. Na początku było jak koleś wiozł kurczaki ciężarówką w nocy i ten dinozaur sie tam wykluł z jaja i je pozjadał a potem kierowca uslyszal jakies trzaski w przyczepie zatrzymał sie wyszedł sprawdzić i jak otworzył przyczepe to to cos wszamało kierowce. Dalej to pamiętam tylko tak urywkami... Zna to ktoś??? z góry thx;P
Ja mam łatwiejsze zadanie bo szukam tylko tutułu jakiegoś dobrego filmu komedii romantycznej, dramatu. Może wkońcu ktoś coś mi poda... może tu..
Znalazłam ten film o sześcioraczkach. To "Nasze małe troski". Pestka. Musiałam tylko przekopać polski
internet, angielską i turecką wikipedię.
Proszę o pomoc: jaki ma tytuł ten film?
Film leciał na TVP1, bodajże pod koniec sierpnia wieczorem, gdzieś koło godzin 22-23. Był podzielony na dwie części, ja widziałam tą pierwszą i chciałam zobaczyć drugą, ale nie znam tytułu.
Opis filmu części pierwszej: film jest o małżeństwie które ma małe dziecko - syna. Oboje - matka i ojciec (nie pamiętam jak nazywali się główni bohaterowie) byli narkomanami ale wyszli z nałogu, dostali jakieś mieszkanie (chyba socjalne czy coś w tym stylu od państawa) i chcą na nowo uczciwie żyć. Ich mieszanie to blok, mają sąsiadów - dzielnica jest okropna i biedna, sąsiedzi to podejrzane typy. Wprowadzając się mają telewizor, lecz gdy wracają któregoś dnia z zakupów okazuję się, że kotś włamał się do ich mieszkania, ukradł telewizor i zrobił straszny syf - wszystko jest poprzewracane i jest traszny bałagan.
Akcja zmienia się, kiedy kobieta wpada na pomysł, żeby ożenić się z bogatym mężczyzną, którego widziała na mieście i tak zdobyć pieniadze na dalsze życie. Mąż się z niej śmieje, mówi, że to się nie uda, ale daje jej wolną drogę, bo nie wierzy w to, że coś z tego wyjdzie. Kobieta jest sprytna i mądra - idzie do biblioteki, dużo czyta, uczy się, znajduje jak najwięcej informacji o milionerze, uczy się etyki, dobrego zachowania, opery z książek. W końcu dzwoni do firmy milionera i prosi o połączenie z nim, sekretarka ją przekierowuje, a ona podaję swoje prawdziwe imię i nazwisko i przedstawia siebie jako bogatą bizneswoman która nie zdobyła biletu do opery i prosi o miejsce. Milioner zgadza się zabrać ją ze sobą (mimo iż jej w ogóle nie zna).
Kobieta ma tylko jeden problem - wszystko poszło dobrze, zna się już na operze (szybko się uczy), ładnie mówi, ale jest biedna, nie ma się w co ubrać na taką premierę. Widzi jak w szatni jakiegoś sklepu jakaś inna konieta zostawia elegancki płasz - wbiega do niego, gdy nikt nie patrzy kradnie płasz i ucieka. Kradnie jeszcze walizkę z ubraniami jakiejś kobiecie - ma teraz eleganckie i firmowe ubrania.
Idzie do opery - poznaje milionera, jest też tam jego rozpieszczona córka i jej koleżanka. Milioner jest oczarowany główną bohaterką, co innego jego córka. Spędzają miło czas, na koniec milioner mówi, że jeszcze z nikim, z kim spiotykaół się na "chybił trafił" nie spędził tak miło czasu. Prosi o numer telefonu, jednak kobieta jest bidena, nie ma telefonu, mówi, żeby on podał jej swój numer, a ona się z nim skontaktuje. Po pewnym czasie kupuje telefon bo jest on niezbędny, żeby być w kontakcie z milionerem. Spaceruje któregoś dnia koło jego domu i tam go też "niby" przypadkowo spotyka. Spotykają się coraz częściej, nawet milioner zabiera ją helikopterem do swojego "pałacu" gdzie mieszka jego matka i poznaje ją ze swoją rodziną. Gdy są już na miejscu na obiedzie podano potrawy, nikt jednak nie je, wszyscy patrzą na kobietę jak się zachowa - na stole jest mnóstwo różnych noży, widelców, łyżek (jak to jadają elity), kobieta wie jak się nimi posugiwać (bo czytała o tym) i "zalicza" tym sposobem jakby egzamin, z tego iż wie jak się zachowują elity i należy do nich. Jdenak przy podawaniu kawy robi jakiś tam błąd, bo nie w odpowiednim czasie wlewa mleko.
Ogólnie sprawiła dobre wrażenie. Milioner miał już 2 żony, z jedną się rozwiódł (i jest to matka rozpieszczonej córki), druga została zamordowana. Krążą pogłoski, że to sam milioner mógł ją zabić, gł. bohaterka nawet pyta się jego czy to prawda, ale on zaprzecza i wyjaśnia sprawę. Spotykają się nadal, córka milioner jest temu przeciwna, wyprowadza się nawet od ojca, mąż kobiety nie spodziewał się tej sytuacji, jednak zgadza się na tą grę dla pieniędzy. Dostają regularnie pieniądze od milionera który jest przekonany, że płaci je na ciotkę gł. bohaterki która jest już w podeszłym wieku. Kobiea mówi milionerowi, że nie ma rodziny, jedynie ciotkę, która jest trochę zwariowana, nie używa telefonu (więc milioner nie może się z nią skontakotować), nie lubi się też z nikim obcym spotykać. Milioner płaci za dom opieki ciotki, a tak naprawdę pieniądze idą na przetrwanie głównej bohateki, jej męża i syna.
Wkrótce okazuje się, że kobieta jest w ciąży ze swoim mężem - jest oczywiste, że cała sprawa wyjdzie na jaw i milioner nie będzie już jej chciał. Kobieta decyduje się na desperacki krok, idzie do łóżka z milionerem, a później mówi mu, że w ciąży, on myśli, że to jego dziceko i mają się pobrać. Mąż kobiety nie znosi tej sytuacj najlepiej, jest mu trudno, ale trudno jest też kobiecie, bo nie bawi ją ta cała sytuacja. Mąż mówi wszystko ich sąsiadce prostytutce, żona jest zła na niego, że się wygadał, jeśli tamta coś komuś powie, to wszystko może się wydać. W końcu następuje ślub - ze strony panny młodej nie ma ani jedneko gościa, co dziwi innych, ale nie na tyle, żeby ślub się nie odbył. Córka milionera przychodzi w stroju żałobnym. Nadal jest zła na ojca, mimo iż ten ją bardzo kocha i chce dla niej jak najlepiej, jednak on nie pozwala, żeby nim rządziła.
Film konczy się kiedy to kobieta rodzi w szpitalu syna - jest przy niej jej drugi mąż milioner, wtedy mówi do niej, że kocha ją ponad wszystko i nigdy jej ani dziceka nie zostawi.
Zależy mi żeby obejrzeć drugą część filmu, jeśli ktoś zna tytuł tego filmu to proszę o jego podanie.
Szukam filmu, ktory lecial w sylwestra na TVP 2.
Nie pamietam dokladnie ktory byl to sylwester, ale chyba 05 lub 06.
Film francuski, pamietam jedynie tyle, ze jakis chlopak zakochal sie w dziewczynie z dobrej rodziny? Wygladalo to o ile dobrze pamietam na lata 60 lub 70.
Prosze o pomoc...
witam milo. Prosze o pomoc jak mozna zciagnac bajki dla dzieci tzn panda kung fu. I czy wogule to mozliwe? Ponoc wiele osob zciaga a nie stety nie wiem ani gdzie ani jak. Z gory dziekuje za odpowiedz i jakakolwiek informacje. Marcin
Ściągnij np. program uTorrent http://www.programs.pl/program,468.html
Następnie jak już go zainstalujesz to wejdź dla przykładu na stronę http://www.mininova.org/ i pobierz link dzięki któremu film będzie się ściągał w Twoim programie podanym powyżej. Na pewno dasz rade. Pozdrawiam
Czy ktoś zna tytuł filmu o facecie zakochanym w żonie swojego kumpla, który wyjeżdża na kilka tygodni gdzieś w delegację, glówny bohater w tym czasie pomaga tej dziewczynie w domu, remontuje mieszkanie, próbuje jej jakoś zaimponowac więc, postanawia nuczyć się surfować u jakiegs mistrza tego sportu.
Wydaje mi się, że jest to duński film, kilka miesięcy temu leciał na Ale Kino.
Oglądałem ten film ze dwa, może trzy lata temu w kinie. Pewien człowiek, główny bohater, słynny dyrygent, przyjeżdza do małej miejscowości po załamaniu nerwowym. W tej wiosce poznaje ludzi i zaczyna, najpierw dla zabawy, później na poważnie, prowadzić chórek, złożony z miejscowych. Zakochuje się przy okazji w dziewczynie z chóru, prostej i zwyczajnej, jednakże jest szczęśliwy i czuje się wolny. Dochodzi do tego, że chór śpiewa coraz lepiej, a dyrygent sprawia, że jego uczestnicy się zmieniają i odkrywają obłudę innych mieszkańców miasteczka: klechy, brutalnego męża etc., etc. W końcu chór wyjeżdza na wielki konkurs do wielkiego miasta... (końca nie opowiem, bo nie wolno). Nie pamiętam tytułu. Przy okazji - muzyka piękna. Zdaje mi się, choć nie jestem pewien, że to film skandynawski. Pozdrawiam wszystkich amatorów filmów i grzebania się w pamięci.