Niech to będzie temat przeznaczony dla osób szukających jakiegoś tytułu filmu i mających jakiś problem związany z danym filmem. Użytkownicy piszący wątki co z niego pamiętają (jak to często widać w temacie "FILM"). Zapraszam wszystkich poszukujących i kinomaniaków, którzy będą skłonni pomóc w potrzebie.

Mam nadzieje, ze WB sie nie pogniewa, ze zakladam kolejna czesc "Jego" tematu :) ale chcialam odpisac komus na pytanie o film, a tam juz temat osiagnal limit stron i wypowiedzi :)

CRANK

Bardzo proszę wszystkich tych, którzy oglądają bajki z na motywach "Kopciuszka". Parę lat temu (na początku lat 90-tych) widziałam fajną animowaną wersję tej tradycyjnej bajki, niestety nie pamiętam tytułu ani roku produkcji, więc mimo wielu prób, nie mogę jej znaleźć. Historia trochę odbiega od tej klasycznej, ale przez to jest ciekawsza. Schemat typowo "kopciuszkowy".
Zarys fabuły: Książę szuka żony, spotyka na swej drodze piękną i dobrą, ale biedną dziewczynę (to główna bohaterka).Niestety nie pamiętam co się stało z jej ojcem, ale miała złą siostrę, która jej utrudniała życie. Dość charakterystycznym motywem w tej wersji bajki jest to, że dziewczyna otrzymuje nie pantofelek, ale naszyjnik. Bohaterka dostaje go bodajże od księcia jako dowód miłości. Zła siostra wrzuca naszyjnik do studni. Wiem, że to chaotycznie opisuję, ale tak to pamiętam. Zrozpaczona dobra bohaterka wpada do tej studni i próbuje złapać naszyjnik. Okazuje się, że studnia jest przejściem w inny wymiar, do krainy, którą włada dobra wróżka. Wróżka, o czym nie wie bohaterka, poddaje każdego przybyłego próbie. Dziewczyna zostaje nianią grupki dzieciaków. Przechodzi próbę pomyślnie i może odejść do swojego swiata. Tymczasem księżę szuka dziewczyny, którą kiedyś spotkał i właśnie naszyjnik ma mu pomóc w rozpoznaniu swojej wybranki. Jakimś dziwnym sposobem zła siostra go przechwytuje, ale i tak, jak to w bajkach wszystko kończy się szczęśliwie.
Wie ktoś może co to za bajka?

mrowka60

mrowka60, czy to nie Zabójcza kolacja ?

Justyna_0288

Hm, tylko ze w Zabójczej Kolacji gina wszyscy 4 aczkolwiek ogladalam to strasznie dawno i moglo mi to umknac; ale dziekuje Cie za jakąkolwiek wskazówke Justyno:*

Ponowie swoja prośbe bezczelna funkcja kopiuj-wklej:
Oglądałam dawno temu francuski film który zabił mi gwoździa na całe życie. Pewna kobieta około 30 miała romans i wspólnie z kochankiem zamordowała swojego męża przynajmniej tak to zapamiętałam. Rozpoczęto dochodzenie, oni w akcie desperacji ukryli ciało mężczyzny w starej szafie grającej która za każdym razem gdy ją domykali wybijała tą samą melodie "Only You".

Amaliya

przypomnijcie tytul. akcja chyba w londynie, gosciu najpierw jest stadionowym chuliganem a pozniej jakims tam gangsterem. film cos na podobe football factory i hooligans.

gala

może to http://www.filmweb.pl/f396579/Rise+of+the+Footsoldier,2007

bagrov

Ponowię swoje zapytanie :) z innego tematu. Nie wie ktoś może co to za film, gdzie główną rolę gra mała dziewczyna (brunetka, wlosy do ramion) i ona coś śpiewała, albo grała.... I zaprzyjaźniła się z jakimś potworem/wampirem, który pomagał jej w próbach. Film leciał dość dawno, kilka lat temu, na TVN-ie bądź Polsacie.

Kikuuuni

Hmmm... Może film, którego szukasz to "Upiór w operze"? Nic inego nie przychodzi mi na myśl..

pozdrawiam ;)

aarrivederci

Szukam tytułu filmu.

Jest to film, którego akcja toczy się najprawdopodobniej gdzieś w rybackiej miejscowości na Wyspach Brytyjskich. Do starego małżeństwa przyjeżdża dziecko i dziadek zaczyna opowiadać dziecku różne historie. Wiele z nich dotyczy niedużej wysepki, na której stoi opuszczona chatka. Jak się okazuje zamieszkuje ją, od czasu do czasu, bardzo małe dziecko, które bardzo sprawnie porusza się po wodzie na czymś, co przypomina trochę drewniany hełm, była to chyba kołyska(dzieciak zasuwał, jakby to była motorówka). Zna ktoś tytuł?

użytkownik usunięty
Morgan_Mortimer_Graff

Hej, witam się z wszystkimi użytkownikami!
Poszukuję tytułu polskiego filmu z lat 80. Był to film obyczajowy o jąkającej się dziewczynie, która z tego powodu leczyła się w poradni, i która nie czuła sie dobrze w domu, bo matka faworyzowała młodszą siostrę. Dziewczyna zgłosiła się jako wolontariuszka do szpitala i pomagała przy jakimś rannym.

Drugi film to tez film polski o dziewczynie, która zamiast mówić śpiewała, bo tak się nauczyła od dziecka. Chyba grała ją jakaś blondynka; to też film z lat. 80.
Może ktoś zna tytuły, pozdrawiam.

http://z0r.de/?id=187

cóż to jest za film?

Co do filmu o śpiewającej dziewczynie to najprawdopodobniej był to film produkcji czeskiej (z polskim dubbingiem), który wiele lat temu leciał w porze Teleranka. Więcej nie pamiętam.

Morgan_Mortimer_Graff

Pewnie chodzi o "Tajemnicę Roan Inish". Świetne, nastrojowe kino, nasycone duchem celtyckich legend, a w szczególności legendą o kobiecie foce selkie.

Morgan_Mortimer_Graff

Do Morgan Mortimer Graff.
Nie wiem dlaczego, ale przyszedł mi na myśl jeden film pt 'Godziny', ale to chyba nie to...

Kikuuuni

Kikuuuni, kojarzy mi sie Labirynt Fauna, ale to film chyba z 2006 wiec chyba "za mlody" :-)

Amaliya

szukam filmu w którym jest taka oto scena: przy stole siedzi parę osób,(kolacja?) rozmawiają między sobą, jedzą. Na stole stoi dziewczyna z pętlą na szyji. Stoi ona na kostce lodu, która, wiadomo, topi się a dziewczyna dusi powoli, bardzo proszę o pomoc.

siostra_rammstein_2

imejldomnie, fajny żart ;)

aarrivederci

no fajny fajny, ale co to jest za film dalej nie wiem, a wygląda na jakiś jajcarski

aarrivederci

Ponowie swoja prośbę bezczelna funkcja kopiuj-wklej:
Oglądałam dawno temu francuski film który zabił mi gwoździa na całe życie. Pewna kobieta około 30 miała romans i wspólnie z kochankiem zamordowała swojego męża przynajmniej tak to zapamiętałam. Rozpoczęto dochodzenie, oni w akcie desperacji ukryli ciało mężczyzny w starej szafie grającej która za każdym razem gdy ją domykali wybijała tą samą melodie "Only You".

Amaliya

Szukam tytulu pewnego niebanalnego filmu, produkcja na pewno USA (lata 80-te lub 90 -te).

Dwoje malzonkow nalezacych do jakiejs organizacji terrorystycznej, dokonalo ataku na instytucje panstwowa, w czasie ktorego zgineli ludzie. Odtad sa poszukiwani, przemieszczaja sie z miasta do miasta, ciagle zmieniajac tozsamosc, pozostaja na miejscu tylko przez rok czy dwa.

Wlasciwym bohaterem filmu jest potomek tego malzenstwa, dorastajacy chlopak, niezwykle utalentowany muzycznie. W czasie jednego z pobytow w nowym miejscu chlopak poznaje dziewczyne, a jego talent zostaje dostrzezony (o ile dobrze pamietam) przez nauczycieli lokalnej szkoly.
Bohater filmu po przesluchaniach w prestizowej Julliard School zostaje do niej przyjety.

Problemem jest jednak brak zgody jego ojca, ktory nie chce rozdzielac rodziny (matka lepiej rozumie chlopca; rowniez bardzo utalentowana muzycznie, zmarnowala wlasny talent, poprzez blad mlodosci, jakim byl udzial we wspomnianym ataku terrorystycznym).

Tyle pamietam, licze na pomoc.

Amaliya

szukam filmu o kalifornijskim winie które zdobywa duże wyróżnienie akcja dzieje się w winnicy chyba w kalifornii a jednym z aktorów jest Rickman - ktoś zna może tytuł?

Amaliya

szukam filmu w którym jest taka oto scena: przy stole siedzi parę osób,(kolacja?) rozmawiają między sobą, jedzą. Na stole stoi dziewczyna z pętlą na szyji. Stoi ona na kostce lodu, która, wiadomo, topi się a dziewczyna dusi powoli, bardzo proszę o pomoc.

Amaliya

bezustannie przypominam sobie film, który obejrzałem kiedyś na ale kino. Z tym, że nie znam ani tytułu ani nie kojarze aktorów z nazwiskami. Pomóżcie!
Akcja rozgrywa się angielskiej szkole podstawowej w otoczeniu połaci zielonych traw, gry w krykieta(ta już późniejszej części filmu). Szkoła jest elitarna a głównym bohaterem jest starszy nauczyciel(chyba łaciny) postrach uczniów(nazywany hitlerem którychś klas i inaczej), który zostaje zwolniony z pracy zanim będzie miał zapewnione jakieś zabezpieczenie socjalne. Towarzyszy mu żona, z którą ma się rozstać. Jest chłopczyk, który przychodzi do niego na dodatkowe lekcje, ponieważ chce się dostać do klasy o profilu chemicznym, wręcza mu też tomik wierszy z dedykacją(a może to starszy mu go wręcza?:) co nauczyciela głęboko wzrusza - żona stwierdza że mały się podlizuje). Zakończenie to nagrodzona oklaskami na stojąco przemowa owego belfra.

Amaliya

Hey przypomnijcie mi nazwe filmu dzis mi sie przypomnialo jak ogladalem depresie gangstera film o podobnej tematyce o psychiatrze ktory leczy jakiegos gostka ale to ciezki przypadek on go leczy itd z tego co pamietam to wyjezdza na wakacje z rodzina a pacjent jedzie za nim i tam go meczy co to za film?

Pozdrawiam

cmainc

http://www.filmweb.pl/f4621/Co+z+tym+Bobem,1991

Martinn

Hej. Proszę, powiedzcie mi co to za film...
Widziałem go jakieś 3 lata temu, może wcześniej, ale na pewno nie
później. Głównym bohaterem jest naukowiec-wynalazca. Pierwszy motyw jaki
pamiętam to prezentacja trójwymiarowego obrazu z rzutnika, który miał
zastąpić klasyczne monitory. Obraz ten to ładna kobieta w czerwonej
sukience.
Później główny bohater dostaje propozycje. Ma pracować dla pewnej firmy
nad super projektem. Ma zarobić dużą kasę, ale pod kilkoma warunkami.
Projekt trwał kilka miesięcy a w dodatku on sam nic z tego nie pamięta,
zgodził się na usunięcie z jego głowy wspomnień dotyczących tej pracy.
Wydaje mi się, że wynalazł wtedy maszynę do oglądania przszłości, ale
może się mylę, albo mi się filmy pomieszały.
Ostatecznie chyba udaje mu się odzyskać pamięć i zniszczyć maszynę aby
nie dostała się w złe ręce.
Oczywiście pomagała mu w tym jakaś laska.
Scena z motocyklem pod koniec filmu...
to wszystko co pamiętam...
Pomożecie?

chrupkowski

Do Chrupkowski
http://zaplata.filmweb.pl/

chrupkowski

gry wojenne .........................za krótki <br/>

Amaliya

oki to ja szukam takich filmów:
http://www.filmweb.pl/f217896/Dance+Me+Outside,1995
http://www.filmweb.pl/f10223/Zerwany+%C5%82a%C5%84cuch,1993 (ściagnęłam 2 wesje z niemieckim i hiszpańskim dubbingiem ;-///)
http://www.filmweb.pl/f137609/Black+Cloud,2004

skąd mogę je ściągnąć????????????? ni mówicie mi o torrentach i emulu

waleczny_kurczak_III

Nie o to chodzi w tym temacie...

Cyryn

chodzi o szukanie filmu - ja szukam tych 3 konkretnych ale nie mogę znaleźć a bliżej - nie wiem skąd je ściągnąć.

waleczny_kurczak_III

Ale znasz tytuły tych filmów, a tu się pisze kiedy się szuka TYTUŁU, a nie miejsca skąd można ściągnąć jakiś film

Amaliya

ok szukam nastepnych 2 filmow:P oba to horrory pierwszy widzialem w tv i jest o 2 chlopakach ktorzy podrozujac po stanach zrobili se jaja z jednego tirowca i jeden podszyl sie pod kobiete przez cb-radio ten jak sie dowiedzial ze to blef zaczal mordowac jednemu chyba szczeke oderwal....

2 film znacznie gozej pamietam - jakas mala miescina, pamietam jakiegos staruszka czy staruszke siedzaca w fotelu, ogladajaca tv i jakis gostek przychodzi do jej domu i zabja ja czy przejmuje jej cialo nie pamietam on chyba jest jako jakis demon czy diabel pozniej ludzie probuja sie przed nim uchronic i ocalic z tego co pamietam to bez zaproszenia nie mogl wejsc do domu....

Dzieki za pomoc i pozdro:)

cmainc

Ten pierwszy film to prawdopodobnie http://przesladowca.filmweb.pl/

Amaliya

Szukam pewnego filmu , a mianowicie horroru o rekinie. Leciał dawno temu na HBO , chyba to był film z 2001 roku , ale nie jestem pewna. Przejdźmy do rzeczy, owy rekin nie był zwykłym tak jak np. w szczękach, był to jakiś mutant co jak wyszedł z wody to nagle ewoluował i wyrosły mu nogi. Był on tworem jakiegoś eksperymentu. Z tego co pamiętam na końcu okazało się że to był naukowiec który wpadł do wody i skrzyżował się z delfinem i rekinem... i jeszcze rozsadzili go w jakimś pomieszczeniu. Troche jak na horror nie typowe , ale jak wtedy oglądałam to robiło wrażenie. Proszę o pomoc , czyli jaki tytuł jak ktoś zna:)

lays19_91

a ja mam pytanie co do filmu w którym bylo chyba 7 czy 14 znaczków... które chcieli sprzedać... podrabiając je chyba...

kurcze..nie wiele z niego pamiętam... ale do końca jego nie obejrzałem i w tym problem..

wysek10

a jeszcze co do tego filmu... leciał chyba jakieś 3-4 lata temu na HBO.. czyli nie jest jakoś z lat 2002-2005

użytkownik usunięty
wysek10

maybe http://www.filmweb.pl/f32981/Dziewi%C4%99%C4%87+kr%C3%B3lowych,2000

no wielkie dzięki;)) pomylilo mi się z tymi 7..14;ppp

wysek10

czesc mam problem szukam pilnie horroru z takim zmutowanym rekinem z tego co pamietam byl on skrzyzowany z czlowiekiem, potrafil chodzic i jednoczesnie plywac mial nogi.....prosze o pomoc

lays19_91

Witam. Pisze w takiej sprawie ze szukam wlasnie tytulu filmu i trafilem tutaj - i widze ze rok temu tez sie o ten film pytales. Chodzi o horror z potworem - krzyzowka delfina i rekina. Wiesz juz moze jaki jest tytul tego filmu? Bo ogladalem to kiedys w tv tez i zobaczylbym jeszcze raz bo pamietam ze mi sie podobal. Z gory dzieki i pozdro

Amaliya

Film jest o stepowaniu. Grupa dość młodych kolesi organizuje zbiórkę kasy na "coś" (nie pamiętam co)

Pod koniec filmu wynajęli, czy tam wypożyczyli jakiś duży opuszczony magazyn i tam zrobili show. Była akcja na ciężarówce, której wywrotka się podnosiła, koleś zaczynał tam występ. potem tańczyli na metalowym podium w kształcie kwadratu. Pod koniec stepowali w "basenie". Zebrało się ok 50 kolesi i w takim zbiorniczku na ok 5 cm wysokim stepowali ochlapując publikę.

Pamiętam też, że mieli gadżety do butów, które podłączali do głośników co powodowało, że odgłosy stepowania było słychać je jeszcze bardziej.

Przypominam sobie również, że w którejś ze scen była strzelanina, jedna z osób umarła / została postrzelona, nie pamiętam dokładnie.

Jeśli ktoś coś takiego kojarzy proszę o info. Z góry dzięki za pomoc ;)

Amaliya

Szukam filmu - horror...

Widziałem, może z 3 lata temu, dobry horror w telewizji. Był to film o strażniku butelki (wyglądem przypominała piersiówkę), a w środku była krew Chrystusa. Demony szukały tych butelek po całym wszechświecie i właśnie potrzebowały tej ostatniej już do swojej kolekcji by przejąć władze nad światem, a wszystkich butelek było chyba siedem. Akcja filmu rozgrywa się w motelu czy hotelu na jakiejś wsi. Film strasznie mi się podobał, trzymał w napięciu. Może oglądał ktoś coś podobnego i pamięta tytuł? Z góry dziękuje za pomoc!

Forza_Milan

Proszę bardzo
http://www.filmweb.pl/f33544/W%C5%82adca+demon%C3%B3w,1995

de_Franco

Szukam od paru dni i nie znam tytułu pewnej piosenki ani filmu, w jakim ona leciała, więc w pewnym sensie szukam także tytułu filmu. Chodzi mi o pewien film młodzieżowy produkcji USA prawdopodobnie z lat 90., w którym młodzi ludzie tańczą w jakimś klubie (lub raczej dyskotece) i leci taki utwór, a właściwie śpiewa go jakiś koleś i końcówka każdej zwrotki to "no no no no no!" (to oczywiście po angielsku). Co to mogło być? Jaki to był film i jaka to była piosenka? Z góry bardzo dziękuję za pomoc.

Forza_Milan

Coś kojarze - czy w tym filmie krew polana na drzwi tworzyła ramę i zamykała przejście demonom ? mieli na dłoniach znaki, kiedy jeden ginął wtedy musiał przekazać drugiemu swoją moc na końcu kobieta kąpała się we krwi ?

Amaliya

ok to ja też mam pytanie co do filmu - leciał chyba na TV4 albo TVN7; oglądałam go zawsze od środka więc siłą rzeczy nie znam tytułu[...] wiem że na mur-beton gra tam David Morse. Jest on chyba gł postacią, gra gościa lekko opóźnionego w rozwoju albo bardzo bardzo naiwnego, zakochuje się w młodej kobiecie, jej rodzinie a oni(rodzina i ta kobieta) chcą go wykorzystać finansowo; w końcu dochodzi do tego że on sie o tym dowiaduje i wyjeżdża do innego miasta, gdzie na końcu poznaje jakąś inna babeczkę-scena końcowa - umawia się z nią na randkę stojąc przy drzwiach do pokoju w motelu(tak sądzę). Inny wątek- młoda kobieta która kocha sie z facetem przytwierdzonym do wózka inwalidzkiego - on na drugi dzień umiera. Ta kobieta przejmuje interes swojego ojca-czyści baseny.

ktoś ma pomysł co to może byc za film??????
ps. sprawdzałam w filmotece tego aktora i jakoś nic mi nie pasuje.....

waleczny_kurczak_III

Szukam filmu komediowego, który oglądałem rok temu w wakacje chyba na TVP1 lub TVP2, ale nie jestem do końca pewny. Wiem, że fabuła filmu była następująca: jacyś goście gonili jakiegoś warana z Komodo (lub innego jaszczura), który uciekł im chyba na stacji benzynowej. Potem był wątek takiego grubego mafiosa, który opiekował się takim chłopakiem i chciał go chyba zeswatać ze swoją córką. Później ci dwoje (chłopak i ta dziewczyna) zakochali się w sobie, ale to było już pod koniec filmu. Wiem, że jeszcze nieco wcześniej ten gangster udawał martwego, a później coś tam tłumaczył temu chłopakowi. Najbardziej jednak utkwił mi pościg za wielkim jaszczurem, dwaj goście go gonili, a on chyba wśród ludzi gdzieś biegał. Cały film był na pewno jakąś komedią z lat 90. (przynajmniej tak myślę). Bardzo proszę o pomoc w podaniu tytułu tego filmu.

underground73

Znalazłem ten film komediowy z jaszczurką, grał w nim przecież Marlon Brando (jako ten gangster) i dzięki jego filmografii wiem, że to jest to:
http://www.filmweb.pl/f8219/Nowicjusz,1990

PS: Nadal szukam powyższego filmu z motywem w klubie/dyskotece.

underground73

Lilimaer, może to:
http://www.filmweb.pl/f131525/Nearing+Grace,2005/opisy

Powtórzę, czego szukam:
1) Poszukuję filmu o następującej treści, z góry bardzo dziękuję za pomoc, a oto jego treść:
Pewien mężczyzna próbuje ratować własnego brata z rąk jakichś bandytów, ale mu się niestety nie udaje później słyszy od tego bandyty "Twój brat krzyczał jak baba, kiedy go zabijałem", a później jest wyprawa do jakiejś dżungli (nie pamiętam niestety w jakim celu ani kto to dokładnie był, chyba wybrali się po jakieś złoto Majów albo Azteków, a na pewno po jakiś skarb). Pamiętam tylko, że później była jakaś strzelanina w tej dżungli i że prawdopodobnie jest to film z lat 80. lub 90., leciał na pewno na Polsacie, TVN-ie lub TV4 (na którejś z tych stacji) już parę dobrych lat temu, jak nie dalej. Był też taki wątek, że jeden z członków wyprawy był na coś chory (chyba na astmę) i później umarł, ale to już praktycznie pod koniec filmu, jak się skończyło jakieś lekarstwo. Główny bohater filmu, ten co nie udało mu się wcześniej uratować brata, zakochał się chyba w jakiejś kobiecie. Film skończył się jakimś happy endem i więcej już raczej sobie nie przypomnę, wiem tylko, że chyba żaden znany aktor w nim nie grał, ale podkreślam - chyba...
2) Szukam od paru dni i nie znam tytułu pewnej piosenki ani filmu, w jakim ona leciała, więc w pewnym sensie szukam także tytułu filmu. Chodzi mi o pewien film młodzieżowy produkcji USA prawdopodobnie z lat 90., w którym młodzi ludzie tańczą w jakimś klubie (lub raczej dyskotece) i leci taki utwór, a właściwie śpiewa go jakiś koleś i końcówka każdej zwrotki to "no no no no no!" (to oczywiście po angielsku). Co to mogło być? Jaki to był film i jaka to była piosenka? Z góry bardzo dziękuję za pomoc.

underground73

Jeżeli chodzi o pierwszy film, to chyba 'Złoto Majów'
http://www.filmweb.pl/f98226/Z%C5%82oto+maj%C3%B3w,1998