Niech to będzie temat przeznaczony dla osób szukających jakiegoś tytułu filmu i mających jakiś problem związany z danym filmem. Użytkownicy piszący wątki co z niego pamiętają (jak to często widać w temacie "FILM"). Zapraszam wszystkich poszukujących i kinomaniaków, którzy będą skłonni pomóc w potrzebie.

Mam nadzieje, ze WB sie nie pogniewa, ze zakladam kolejna czesc "Jego" tematu :) ale chcialam odpisac komus na pytanie o film, a tam juz temat osiagnal limit stron i wypowiedzi :)

underground73

Kojarzy mi się trochę z:
http://www.filmweb.pl/f32838/Narciarski+patrol,1990

Amaliya

Poszukuję dwóch filmów z gatunki si-fi
1. Akcja dzieje się w świecie gdzie powszechny jest rodzaj teleportacji. Mozna swoją świadomość zamienić z świadomością kogoś innego. Zazwyczaj służy to do eksperymentów seksualnych lub przenoszenia się na dalekie odległości. Główny bohater próbuje odzyskać własne ciało, ale nie wiem jak je stracił. Napewno ma jakąś znajomą która posiada maszynę umożliwiającą taką zamiane. Pamiętam Też że pod koniec on wciela sięw ciała jakby droida albo klona służącego do pracy, przez co jest silniejszy. pamiętam też zże pod koniec wyjmował jakiś przedmiot z jakiejś żrącej cieczy.

2. Ogólnie znajdujemy się w świecie zawładniętym grami. Człowiek podłączony do pewnego rodzaju urządzenia przenosi się w świat równie realny co rzeczywistość. W takiej grze również znajdują się takie urządzenia więc można być w grze i tam grać itd. Pod koniec filmu bohater budzi się na krześle (tam gdzie go na początku podłączono do urzadzenia), wszyscy są zadowoleni że to już koniec i nagle ktoś wyjmuje pistolet i strzela. Film kończy się w momencie gdy jeden z widzó pyta czy to już rzeczywistość, czy jeszcze gra.

Oba filmy były kiedyś w tv. Z góry dzięki za pomoc.

fleytuch

Poszukuje filmu, ktory ogladalam jakis czas temu, prawdopodobnie na TVN'ie.

Akcja zaczyna sie na autostradzie. Film chyba amerykanski. Zderzaja sie samochodem murzyn i biały. Biały strasznie sie gdzies spieszy i nie pomagajac czarnemu przy zepsutym samochodzie, gdzies jedzie, zapominajac teczki. Pozniej okazuje sie ze spieszyl sie na jakas sprawe sadowa, do ktorej bardzo potrzebowal tej teczki. Murzyn rowniez spieszyl sie wtedy do sadu gdyz mial sprawe odnosnie swoich dwoch synow. Przez to ze nie zdazyl na sprawe sadowa, bardzo mu to psuje zycie, gdzy traci opieke nad synami (czy cos podobnego ). Caly czas trzymal wazna teczke białego, bialy szukal go by ja odzyskac...

Bardzo mi sie podobal i szukam tytułu. Czy wie ktos o jakim filmie mowie????????

emiladziem

Tytuł filmu to zmiana pasa http://www.filmweb.pl/f32367/Zmiana+pasa,2002

fleytuch

Wydaje mi się, że ten drugi film to eXistenZ http://www.filmweb.pl/f871/eXistenZ,1999

użytkownik usunięty
fleytuch

1. Szukam filmów z pewnym motywem.
Była dziewczyna, niezauważana w szkole, ogólnie raczej brzydka. I nagle z jakiegoś powodu tam jacyś fryzjerzy, czy jacyś styliści ją super uczesali, zrobili jej makijaż i w ogóle i była piękna. No i wtedy wszyscy chcieli się z nią umawiać i w ogóle.
Pamiętam, że oglądałam kilka takich filmów, tylko nie pamiętam ich tytułów.
Chodzi mi o filmy jak np. "Cała ona" czy "Pamiętnik Księżniczki".

2. A po drugie to szukam jeszcze filmów, których głownym tematem jest baseball.

Z góry dzięki <33

A z tematem Baseball to moze : Miłosna zagrywka

http://milosna.zagrywka.filmweb.pl/

i ...

Krótka piłka

http://krotka.pilka.filmweb.pl/

Była jeszcze parodia filmu "Cała ona" i tytuł był chyba "Not another teen movie"... jeśli napisałam z błędem to przepraszam :)

fleytuch

fleytuch - 1. to prawdopodobnie
http://www.filmweb.pl/f31905/Nosiciel,2000

fleytuch

Fleytuch, kojarzę ten pierwszy film, ale nie mogę go nigdzie znaleźć. Kilka dodatkowych informacji dla obserwatorów tematu.
Raczej nie był to obraz kinowy, bo miał bardzo mały budżet. Powstał raczej w latach '90 i raczej w ich drugiej połowie, lub też na początku XXI wieku.
Charakterystycznym gadżetem z filmu była żyłka o grubości jednego atomu, czy jednej cząsteczki związku, dzięki czemu bohater mógł nią wszystko przecinać.
Bohater stracił własne ciało, bo okazało się, że osoba z którą dzięki firmie umożliwiającej teleportację zamienił się swym ciałem, okazała się być jakimś bandytą, terrorystą chyba.
Również szukam i z góry dziękuję za informacje. :)

Khaosth

No to długo pisałem... :) Dzięki za tytuł. To powinien być ten.

Khaosth

Witam, poszukuję serialu animowanego z lat 90. niestety nie pamiętam na jakim kanale leciał, pamiętam, że wstęp traktował jakby o leceniu między wąskimi skalami, a w całym serialu jeśli mnie pamięć nie myli chodziło o szukanie zjawisk paranormalnych, w jednym z odcnków byli świadkami przejazdu upiornego dyliżansu. Byłbym bardzo wdzięczny za podanie tytułu. Pozdrawiam Kacper

Khaosth

Witam

1 młody chłopak ma wakacyjny romans z durzo starszą kobietą mezatka ona daje mu w prezęcie czerwony sweter po rostaniu chłopak rozmawia z kumplem i ten mówi mu ze ona taki sweter daje co wakakacje karzdemu kochankowi

2 licealna drurzyna koszykowki ma nową trenerke jakas medalistke olimpijska jeden z czolowych zawodnikow ma z nia romans przed decydujacym meczem para sie kloci ze sobą chłopak jest obrarzony początkowo nie chce udac sie na mecz jednak w trakcie dociera i drurzyna z nim w skladzie wygrywa produkcja usa lata 90

3 Dwaj instruktorzy narciarstwa przybywaja do znanego kurortu w poszukiwani pracy jeden z nich ma romans z bogata kobieta obaj przyjaznia sie z miejcowa dziewczyna ktora pracuje w radiu(chyba) podczas zjazdu ginie ten drugi zasypany przez lawine tamtem popada w alkocholizm na koncu startuje w zawodach o nazwie sniezna osemka parami zjazd czy jakies triki i wygrywa wrwaz ze swojim nowym partnerem poczatek lat 90 usa chyba

4 film brytyjski na wsi dwoje mlodych ludzi rodzice chlpaka sa przciwni temu zwiazkowi on chce isc na studia dziewczyna jest z nieciekawej rodziny ma ojca i mlodsza siostre wkroce okazuje sie ze to nie jest jej siostra tylko corka ojciec ja zgwalcil kiedy miala 12 lat albo ten film jest z 19 wieku albo tam bylo takie zadupie

5 chlopak pracuje w tartaku i zakochuje sie w dziewczyni oboje sa nastolatkami utkwila mi w pamieci scena jak bzykaja sie w jakims jezorku gorsikim czy wodospadzie w wiosce sa jakies konfliky cos chyba z tym tartakiem ogolnie bardzo ladna okolica lasy gory poczatek lat 90

trójka wydaje sie najłatwiejsza

użytkownik usunięty
fleytuch

moze dziwne dni...

Amaliya

Witam!

Poszukuję tytułu filmu, gdzie kilka (może kilkanaście) osób, w drewnianym domku gdzieś w górach, niedaleko lasu, zostało zaatakowanych przez ogromne szczury. Pamiętam scenę, kiedy właśnie te kilka osób biegło do tego domku i krzyczeli do pozostałych, że nadciągają ogromne szczury. Wszyscy się schowali w budynku ale jedna z tych osób zamiast również uciekać, zaczęła wyjmować coś z samochodu [który stał przed budynkiem] (prawdopodobnie środek, który wcześniej zanieczyszczając ścieki (?) spowodował, że szczury urosły do takich rozmiarów) i szczury ją dogoniły (i zjadły). Generalnie szczury cały czas próbowały się dostać do domku. Pod koniec filmu, jedna lub dwie osoby wydostały się z budynku i pojechały jeepem nad pobliską tamę. Tam ją otwarli (lub wysadzili, nie pamiętam) i cała okolica została zalana. Gdy już wszędzie było pełno wody szczury zaczęły się topić, problem był z białym szczurem (który przewodził pozostałym) ale i on w końcu został pokonany. Gdy woda opadła ciała szczurów zostały spalone. Ostatnia scena wyglądała tak: pokazane pastwisko, krowy się pasą, w tle jakaś fabryka. I powoli zbliżenie na pobliską rzeczkę (strumyk), w której (jeśli dobrze pamiętam) widać było taką samą substancję, która zmutowała szczury. Koniec i napisy ;)
Czy ktoś kojarzy tytuł tego filmu?

MarSin_2

marsin, to oczywiście "Pokarm bogów" :-)
http://www.filmweb.pl/f123795/Pokarm+bog%C3%B3w,1976

Dorry_2000

Dorry_2000, dzięki! :)
A czy można gdzieś ten film 'dostać'? Chętnie bym go zobaczył jeszcze raz, bo oglądałem go grubo ponad 10 lat temu. Widziałem na dvd tylko drugą część, ale chodzi mi o tą.
Pozdrawiam

Amaliya

Witam :) Mój mąż już od dłuższego czasu próbuje znaleźć baśń, którą ogladał w telewizji, jak był chłopcem. Bardzo chciałabym zrobić mu radość i odnaleźć tytuł tej baśni, dlatego bardzo proszę Was o pomoc.. Oto skrawki tejże baśni... leciała bodajże w latach '80 (w telewizji). Zaczyna się tak, że w łóżku leży chory chłopiec, któremu dziadek czyta baśń o "złym piracie".. Pewien chłopak wyrusza w morską podróż, aby zdobyć pieniądze dla ukochanej i siebie, by mieli z czego żyć. Niestety zostaje porwany przez piratów, początkowo jest więziony, potem im służy. Koleje losu tak się układają, że on zostaje następcą owego złego Pirata, który go uprowadził. Gdy obejmuje władzę, postanawia odnaleźć swą ukochaną. Gdy ją odnajduje, ona początkowo go nie poznaje i myśli, że on jest tym złym piratem, który uprowadził jej ukochanego i zrzuca go ze skarpy, czy też z jakiej góry, wtedy on krzyczy do niej słowa, które kiedyś były ich zdaniem, ich "znakiem"... Ona po tych słowach go rozpoznaje i rzuca się za nim Z tej góry. Wiem, że było jeszcze coś takiego, że on został otruty (a może zraniony)i został chyba sparaliżowany, ale jego kompani zanieśli go do jakiegoś dziadka, który mógł go jeszcze uratować. Dziadek napompował go czymś takim jak pompuje się powietrze do kominka i zadał mu pytanie "co cię jeszcze tu trzyma", i nacisnął go, by ten tym napompowanym powietrzem mógł wydać tchnienie odpowiadając na pytanie... i odpowiedział, "że prawdziwa miłość", wtedy dziadek dał mu jakąś tabletkę i dzięki temu pomału zaczęło do niego wracać czucie ciała. Wiem, że brzmi to dziwnie, ale to w końcu baśń :)To wszystko co pamiętam z opowiadań mojego męża. Jak odgadniecie z tych strzępów co to za baśń, to będę naprawdę pod wrażeniem :)))

Joanna_26

Kurcze nie mam pojęcia ale możesz przejrzeć katalog - choć troszkę tego będzie pewnie. Dobrze jakbyś chociaż znała kraj. Poza tym możesz ewentualnie na imdb wpisać w słowie kluczowym "piraci" albo coś podobnego to może wyjdzie.
Pozdrawiam.

Joanna_26

Asiunia, film, którego szukasz to:
http://www.filmweb.pl/f8025/Narzeczony+ksi%C4%99%C5%BCniczki,1987
Bardzo fajny filmik, grany był pod tytułem "Narzeczona dla księcia"

de_Franco

NIESAMOWITE!! Naprawdę bardzo dziękuję :)) !! Mąż będzie wniebowzięty :D

Joanna_26

POszukuję filmów z bohaterkami podobnymi z charakteru do Lisy Rowe z "Przerwanej lekcji muzyki" - buntowniczej,tajemniczej..

Amaliya

Byłabym wdzięczna, gdyby ktoś mi pomógł.

Chodzi mi o film, który prawdopodobnie był nie raz wyświetlany w cyklu "Okruchy życia". Chodziło w nim o to, że pewnej kobiecie zmarła córeczka (możliwe, że się utopiła, ale nie jestem pewna). Potem okazało się, że ta kobieta była chora psychicznie, bo uprowadziła córkę innej rodzinie; była przekonana, że to jej dziecko.
Moje inne wspomnienia w tego filmu mogą się wydawać dziwne: kobieta więziła uprowadzoną dziewczynkę, przypalała bodajże papierosem (świeczką?), a na ścianie miała chyba pełno zdjęć swojej prawdziwej córki.

Może ktoś kojarzy? Zależy mi na wszelkich propozycjach. Z góry dziękuję :)

użytkownik usunięty
mks93

Chrissy, wiem o jaki chodzi ci film, ale nie moge przypomniec sobie jego tytułu.
On napewno leciał kiedyś w "okruchach życia".
A tak konkretnie to pamiętam, że ta dziewczyna, którą ona porwała to była koleżanaka jej córki z obozu i ona ją namówiłam żeby poszły popływać w nocy w jeziorze, a ta jej córka nie chciała bo nie umiała pływać, ale poszły i ona się utopiła.

Spróbuję znaleźć ten film,.

Tak, tak, dokładnie! Dzięki za podpowiedź. Chciałam znaleźć ten film, bo myślę, że warto go pamiętać. Jak dotrzesz do tytułu, to daj znać :)

Amaliya

Witam

Szukam filmu który widziałem jakieś 15 lat temu z góry uprzedzam że film jest z lat 80 i jest horrorem(akcja dzieje się w obecnych czasach).

Na ziemi roidzi się syn szatana i ma za zadanie obudzić swojego ojca. By tego dokonać musi pozbierać jakieś kamienie i zebrać je w jednym miejscu. Rodzi się on z ziemskiej kobiety i zdziera jej skórę z brzucha(służy mu ona za mapę) Aktor grający postać syna szatana to tzw. świński blondyn ze średnimi włosami. Do walki z nim sutają druidzi chłopak i dziewczyna którzy by walczyć musza najpierw umrzeć także ojciec zabija swojego syna z shotguna dziewczyna sama się zabija jednak przywracają ich do życia. Zyskują tym samym umiejętność przesuwania przedmiotów wzrokiem. Żeby udaremnić powrót szatana wystarczy ostre światło niestety właśnie zbliża się zaćmienie. Ostatecznie pokonyją go włączeniem świateł w stojącym obok samochodzie

Bardzo prosze o podanie tytułu tego filmu będę wdzięczny za każdą odpowiedz Pozdrawiam

kusza0700

Ten film to druga część Warlocka
http://www.filmweb.pl/f39172/Czarnoksi%C4%99%C5%BCnik+2,1993

de_Franco

Zgadza się !! Dziękuję Bardzo!! Pozdrawiam

Amaliya

Witam szukam tytułów 2 bajek które były puszczane w tvp chyba na poczatku lat dziewiedzistaych lub moze w polowie.
1. Bajka była ta o jakiejś dzieczynce która miala młodszego brata, i mieszkała chyba na jakimś wrzosowisku czy gdzies z ojcem. Miala też kolege. I pewnego razu jej brat chyba przez tego kolege wpadł do jakiegos urwiska i przepaści i sie polamał. Później ona obwiniala cały czas tego kolege o to co sie stało.
2. Też o jakiejś dzieczynce która przesladował jakiś dym który mógł przybierać jakąś postać. Wiecej nie pamietam.

użytkownik usunięty
kusmider2222

do Chrissy: wiem o jaki ci film chodzi, ale nie moge go znaleźć.

użytkownik usunięty
Amaliya

Witam

Kilka lat temu oglądałem film w telewizji, horror o nastolatku ktory wraz z dziewczyna wkradl sie do jakiegos laboratorium i byly tam w beczkach trupy, poniewaz nie mozna bylo ich zabic to byly one wlasnie w beczkach, ta dziewczyna zostala ugryziona czy podrapana i bardzo sie okaleczala i zmieniala w zombie nie pamietam tytulu, sorry za tak chaotyczny opis ale moze ktos bedzie wiedzial co to za film, nie byl on jakas nowością myślę ze z przedziału 1980-1990

Pozdrawiam i z góry Dziękuje za pomoc

http://www.filmweb.pl/f33301/Powr%C3%B3t+%C5%BCywych+trup%C3%B3w+3,1993

Amaliya

Kochani pomóżcie mi. Jaki ma tytuł film nakręcony kilka lat temu odpowiadający o pielęgniarce, starszej pani, która w latach 50/60 w Anglii pomagała kobietom w usuwaniu ciąży.

antares39

antares39, film o który pytasz to prawdopodobnie "Vera Drake"
http://vera.drake.filmweb.pl/

Dorry_2000

Dorry_2000 ślicznie dziękuję. Właśnie o ten film mi chodzi.
Pozdrawiam

Amaliya

Witam.
Szukam filmu. Było juz podobne pyanie pare stron wcześniej ale żadnej odpowiedzi.
Film widziałam jakieś 10 lub wiecej lat temu...był o rodzinie kosmitów takich metra wielkości...rozbili sie chyba na ziemi czy coś...rodzice córka starsza i mały syn...ten syn znalazł na ziemi przyjaciela małego chłopca...do życie patrzebna im była coca cola...ktoś zna?

Sony85Bogusia

Na 80% to ten film:
http://www.filmweb.pl/f190563/Nukie,1993
Ale najważniejszego wątku nie pamiętam – tego o coca coli. Był taki motyw za to w tym:
http://www.filmweb.pl/f112467/Przyrodnia+siostra+z+innej+planety,2000
Spójrz zresztą na nazwiska głównych bohaterów... Ale tu z kolei wzrost kosmitów się nie zgadza. Może wspominasz więcej niż jeden film?

Argento251

http://www.imdb.com/title/tt0107715/plotsummary
A tu masz jeszcze linka do imdb bo na filmwebie nawet plakatu nie ma.

Argento251

WIELKIE DZIĘKI to ten pierwszy film...mam nadzieje :)(zobaczymy jak mi sie uda go zdobyć) Pozdrawiam.

Amaliya

Witam! Poszukuje filmu pewno dość znanego, otóż opowiadającego o historiach chłopaków którzy ( dokladnie nie pamietam ) powiedzieli ze zrobia 'to' przed balem. I jeden juz to niby zrobil, co si epodczas balu okazuje ze jednak nie bo sklamal i dziewczyna go wydala i ze jak sie denerwuje to sika w majtki i sie zesikal. Tam tez jeden zapisuje sie do chorku i spiewa, reszty dokladnie ni epamietam ale chyba to wystarczy. A 2 film to troche trudniejsza sprawa, kiedys juz dawno ogladalem film ktory byl o nastolatkach znaczy raczej mlodszych chlopcach ktorym podobala sie jedna dziewczyna, na koncu jednak gdy mieli okazje z nia zatanczyc wybrali inne. I nie wiem czy to w tym czy nie w tym byla taka fajna dziewczyna z 'duzym przyrodzeniem', ktora ostatecznie przespala sie z gosciem ktory mozna powiedziec nic nie znaczyl. Nie wiem czy dacie rady na ten 2 film ale tu chodzi mi glownie o ta dziewczyne ;) Pozdrawiam

norbi018

Pierwszy to prawdopodobnie American Pie

Amaliya

Szukam dość starego filmu o dwóch policjantach (detektywach), którzy zostają zamordowani w trakcie jakiejś akcji, ale dzięki tajemniczej maszynie zmartwychwstają na kilkanaście / kilkadziesiąt godzin, żeby zemścić się na swoich mordercach. Film oglądałęm bardzo bardzo dawno temu i nie wiem czy nie poprzekręcałem szczegółów. Pamiętam, że wtady zrobił na mnie duże wrażenie i chciałbym 'zweryfikować' poprzednią ocenę.
Pozdr

Zamo

Ja szukam filmu który kiedyś leciał bodajże na TVP1. Był to film o Niemcu(chyba), który trafił bodajże do Gułagu, ale z pewnością do ZSRR na Syberię. No i chce uciec wagonikiem, ale go pies wywęszył czy coś w tym stylu i miał drogę do przejścia, gdzie przez cały czas bili go ludzie czymś w podobie do cepów. Gdy ten Niemiec szedł to jakiś z tego tłumu wyszedł i go bronił swoim ciałem. Potem ten Niemiec chyba zbiegł i chodził w kółko na Syberii. Na końcu trafił na Bliski Wschód i tam Żyd mu pomógł.

skra93

Skra93. Sprawdź to:
http://www.filmweb.pl/f93761/Jeniec+Tak+daleko+jak+nogi+ponios%C4%85,2001
Nie wiem, czy o to chodzi, ale wielu ludzi szukało właśnie tego filmu, a leciał on w TVP

Zamo

Zamo. Być może chodzi ci o to:
http://www.filmweb.pl/f119898/Gor%C4%85czka+%C5%9Bmierci,1988
Tylko, że tu jeden z policjantów jest "martwy". Drugi mu pomaga.

de_Franco

Szukam filmu o Wikingach przybijających jako pierwsi do wybrzeży Ameryki. Jakiś rok, może 2 temu puszczali nawet trailer tego w kinach, później nic już o filmie nie słyszałem, a naprawdę świetnie się zapowiadał.

O ile pamiętam to typowo Hoolywoodzka produkcja o wysokim budżecie.

użytkownik usunięty
Voltrex

Szukam filmu, chyba jakiś młodzieżowy, komedia. Oglądałam go kilka lat temu chyba na jedynce. Była dziewczyna, pamiętam, że miała ciemne włosy (chyba brązowe) i jakiś chłopak. I jedyne co pamiętam to końcówkę filmu. Ten chłopak przyszedł kiedyś do niej, ale nie było jej w domu i ktoś mu powiedział, że ona jest teraz na swoim ślubie. I on tak pojechał, ale się okazało, że to nie jej ślub, tylko kogoś innego. No i na końcu byli razem.

Wiem, że to bardzo mało informacji, ale jak ktoś coś kojarzy to niech pisze.
Z góry dzięki. ;)

Wydaje mi się, że to może być "Szesnaście świeczek". Ale nie jestem pewna, bo oglądałam go dawno.

użytkownik usunięty
mks93

tak, to ten film. Wielkie dzięki. ;D
Nie wiedziałam, że ten film jest taki stary ;P

Voltrex

Moze to, z 2007: http://tropiciel.filmweb.pl/